REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dabartiniai ministrai milijoniniais turtais pasigirti negali. Ši Vyriausybė yra gerokai skurdesnė, nei prieš tai buvusi. Tarp ministrų nėra nei vieno milijonieriaus, o vieno iš ministerijų vadovų skolos lenkia jo sukaupto turto vertę.

Dabartiniai ministrai milijoniniais turtais pasigirti negali. Ši Vyriausybė yra gerokai skurdesnė, nei prieš tai buvusi. Tarp ministrų nėra nei vieno milijonieriaus, o vieno iš ministerijų vadovų skolos lenkia jo sukaupto turto vertę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstybinės mokesčių inspekcijos paskelbtos politikų deklaracijos už 2016-uosius metus rodo, kad turtingiausias yra susisiekimo ministras Rokas Masiulis, o mažiausiai turto valdo sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga.

REKLAMA

Antrą kadenciją einančio ministro turtas sumenko

Turtingiausias šios kadencijos ministras – susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Jis su žmona deklaravo pernai turėjęs turto už 600 tūkst. eurų. Ministras turėjo nekilnojamojo turto už 230 tūkst. eurų ir žemės už 97 tūkst. eurų. Tiesa, metai ministrui nebuvo sėkmingi – šeimos turtas sumenko 30 tūkst. eurų. Ministro šeima bankui vis dar skolinga 200 tūkst. Eurų.

R. Masiulis vyriausybėje – jau antrą kadenciją. Prieš tai jis ėjo energetikos ministro pareigas. Jo deklaracija už 2015 metus rodo, kad R. Masiulis buvo antras tarp ministrų pagal deklaruotą turtą. Jis valdė 704 tūkst. eurų vertės turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Skolos didesnės, nei sukauptas turtas

Skurdžiausias ministras šioje vyriausybėje – Sveikatos apsaugos ministerijos vadovas Aurelijus Veryga. Jis deklaravo, kad 2016 metais turėjo nekilnojamojo turto už beveik 19 tūkst. eurų, registruotinų daiktų, juvelyrinių dirbinių ir meno kūrinių už 200 eurų ir apie 2800 eurų santaupų. Iš viso ministro sukauptas turtas – apie 22 tūkst. eurų. Tačiau A. Veryga dar turi neišmokėtą 27 tūkst. eurų paskolą. Taigi, ministro turtas net menkesnis už jo skolinius įsipareigojimus.

A. Verygos žmona taip pat neturi didelių turtų. Ji deklaravo registruotinų daiktų, juvelyrikos ir meno kūrinių už 2 tūkst. eurų ir per 4 tūkst. eurų santaupų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš mažiausiai turto turinčių ministrų – Ūkio ministerijos vadovas Mindaugas Sinkevičius. Jo turtas ir santaupos siekia 63 tūkst. eurų. Aplinkos ministras Kęstutis Navickas su šeima deklaravo turintis turto už maždaug 70 tūkst. eurų.

Kieno kišenės pilnesnės

Antras pagal turtą ministrų kabinete – krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis. Jis deklaravo turto už 100 tūkst eurų ir 150 tūkst. eurų santaupų. R. Karoblis vairuoja 22 tūkst. eurų vertės automobilį. Tuo metu jo žmona Daiva deklaruoja neturinti absoliučiai jokio turto.

REKLAMA

Vienas iš turtingiausių šiame ministrų kabinete – žemės ūkio ministras Bronius Markauskas. Ministras deklaravo turintis pastatų už 170 tūkst. eurų, žemės už beveik 95 tūkst. eurų, taip pat registruotinų daiktų, meno kūrinių ir juvelyrinių dirbinių už 10 tūkst. eurų. Dar 11 tūkst. eurų ministras yra atidėjęs santaupoms. Įdomu tai, kad B. Markauskas deklaruoja vairuojantis automobilį, kurio kaina tesiekia 500 eurų.

Kokį turtą valdo kiti ministrai

Socialinių reikalų ir darbo ministras Lina Kukuraitis su šeima turi nekilnojamojo turto už 286 tūkst. eurų ir žemės už 49 tūkst. eurų. Ministras vairuoja 10 tūkst. eurų vertės automobilį ir turi 33 tūkst. eurų paskolos bei 7 tūkst. eurų santaupų. Teisingumo ministrė Milda Vainiutė nurodo turinti nekilnojamojo turto už 93 tūkst. eurų ir 120 tūkst. eurų santaupų, tačiau vairuoja vos 1 tūkst. tūkstančio eurų tevertą automobilį.

REKLAMA

Kai kurie ministrai turi nemažą skolų naštą. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius nurodo turintis turto, kurio vertė beveik 300 tūks. tačiau taip pat jis turi 231 tūkst. eurų paskolą. Energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas deklaravo turintis turto už 185 tūkst. eurų, bet tebėra skolingas 65 tūkst. eurų. Finansų ministras Vilius Šapoka su žmona turi 200 tūkst. eurų vertės nekilnojamojo turto ir per 180 tūkst. eurų paskolą. Ministras su žmona dar turi beveik 20 tūkst. eurų santaupų.

Kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson nurodė turinti nekilnojamojo turto už 91 tūkst. eurų ir vertybinių popierių už beveik 48 tūkst eurų. Ministrė taip pat turi apie 5300 eurų santaupų ir 6200 eurų skolą. Švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė su vyru Evaldu nurodo turinti nekilnojamojo turto už 110 tūkst. eurų ir sklypą už 8 tūkst. eurų, taip pat 7 tūkst. eurų vertės automobilį ir vos 300 eurų santaupų. Vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas su šeima turi nekilnojamojo turto už 54 tūkst. eurų, žemės už 10 tūkst. eurų bei 2,5 tūkst. eurų kainuojantį automobilį. Ministro pirmininko Sauliaus Skvernelio šeimos turtas 2016 metais buvo beveik 150 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministrai skurdesni, jei jų pirmtakai

Šiemet nei vienas ministras nedeklaravo milijoninio turto. Pernai skelbti Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenys rodė, kad tuometinis kultūros ministras Šarūnas Birutis buvo turtingiausias tarp ministrų. Š. Birutis valdė turto už 1,5 mln. eurų.

Antroje vietoje buvo energetikos ministras R. Masiulis. Trečioje – teisingumo ministras Juozas Bernatonis su šeima, kuris turėjo turto už beveik 460 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų