REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien paskelbta, jog Dovilė Šakalienė palieka valstiečių – žaliųjų frakciją ir jungiasi prie liberalų. Į šią žinią frakcijos kolegos sureagavo kritiškai ir ragina pas liberalus perėjusią Seimo narę atsisakyti parlamentaro mandato. Tuo tarpu opozicija sako, kad D.Šakalienės sprendimas nebuvo jokia naujiena.

Šiandien paskelbta, jog Dovilė Šakalienė palieka valstiečių – žaliųjų frakciją ir jungiasi prie liberalų. Į šią žinią frakcijos kolegos sureagavo kritiškai ir ragina pas liberalus perėjusią Seimo narę atsisakyti parlamentaro mandato. Tuo tarpu opozicija sako, kad D.Šakalienės sprendimas nebuvo jokia naujiena.

REKLAMA

Parlamentarė teigia, kad į Seimą atėjo siūlydama konkrečius sprendimus, kurie iš pradžių kolegoms tiko – smurto ir savižudybių prevencija bei kiti socialinių problemų sprendimo būdai.

„Man atrodo, visi matom, kad po rinkimų procesas įstrigo ir aš tikrai labai nuoširdžiai stengiausi visus metus laiko su valstiečiais dirbti. Tikėjau, kad jiems rūpi. Jeigu jau jie norėjo tai neštis į rinkimus, jeigu jie gavo už tai taškų, tai galvojau, kad tikrai žmonės norėjo įgyvendinti. Bet šiandien aš matau, kad mūsų pažiūras skiria šviesmečiai“, - TV3 sakė D.Šakalienė.

Politikė sakė pavargusi nuo to, kad iš jos „daromas nestabilus ar keistas žmogus“.

„Aš tokia nesu, aš tikrai sunkiai dirbau, dirbau ir sunkiai dirbsiu ir noriu tai daryti. Turbūt lengviau tai bus daryti su žmonėmis, su kuriais vertybinės nuostatos yra panašios“, - sakė parlamentarė.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tokį žingsnį vadina negarbingu. „Ji pasielgė labai negarbingai, labai negarbingai, nes ji rinkimuose naudojosi tik „valstiečių“ pinigais, visai reklamai ir visiems važinėjimams. Už ją visur buvo sumokėta, todėl mes inicijuosime rinkimų įstatymo pataisą, kuri apribos galimybę išrinktiems pagal sąrašą Seimo nariams tapti laisvaisiais agentais ir kaip krepšininkams keliauti iš komandos į komandą. Jos pasirinkimas yra labai negarbingas jos pačios atžvilgiu“, – sakė Seimo pirmininkas.

REKLAMA

Į valstiečių frakcijos raginimus atsisakyti parlamentaro mandato ir kalbas apie rinkiminei kampanijai panaudotus pinigus moteris reaguoja kritiškai. „Jie turėtų pagalvoti, kad nederamas Seimo nariams žemas lygis nusileisti iki tokio asmeninio puolimo, iki kalbėjimo apie kažkokius pinigus, kurie buvo išleisti pluoštui mano lankstinukų“, - teigė Dovilė Šakalienė.

„Aš manau, kad tie balsai, kuriuos aš atnešiau ir ta programos dalis, kurią parašiau – aš tikrai atidirbau kiekvieną iš tų kelių tūkstančių eurų, kurie buvo įdėti į mano rinkiminę programą“, - komentavo Seimo narė.

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, kodėl pasirinko būtent liberalus, moteris sakė pasirinkusi ne partiją, o žmones. „Nelabai ta žinia paplito, bet nuo pat tada, kai nuvažiavau su pirmuoju vizitu į Europos Tarybos parlamentinę asamblėją, prisijungiau prie liberalų frakcijos Europos Taryboje ir tikrai ten gerai jaučiuosi“, - teigė D.Šakalienė.

Liberalas Eugenijus Gentvilas sako, kad kolegės sprendimas nebuvo staigmena. „Mes su ja 2016 metų pirmoje pusėje tarėmės, kad galėtų kandidatuoti mūsų sąraše, ji prisidėjo ir prie mūsų partijos socialinės programos dalies rengimo, toliau apsisprendimas buvo kitoks. Šios kadencijos pradžioje iškart po priesaikos, mūsų frakcija buvo priėmusi sprendimą kviesti Dovilę Šakalienę į mūsų frakciją“, - sakė parlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių kalboms apie Seimo nario mandatą liberalas turėjo atsakymą – tai antikonstituciška.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis pritarė, kad tai buvo galima numatyti.

„Tai buvo galima spėti ir nujausti. Valstiečių frakcija surinkta iš labai skirtingų žmonių, nesiejamų nei vertybėmis, nei kitais ryšiais, akivaizdu, kad jie ir pykstasi, ir nesutaria, dėl to reformos ir stringa. Dėl to ir pradeda vis labiau ir labiau išsiskaidyti ir bėgioti po skirtingas frakcijas“, - sakė politikas.

Iki šiol Lietuvos valstiečių ir žaliųjų frakcijoje buvo 57 parlamentarai, Liberalų sąjūdžio - 13.

D.Šakalienė nėra partijos narė, bet į Seimą pateko su valstiečių sąrašu. Daugiamandatės apygardos sąraše ji buvo įrašyta 30 numeriu, o po reitingavimo pakilo į 17 vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų