REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
48
Palangos tilto „apgultis“: žmonės, kurie šią vietą paverčia dar ypatingesne Audriaus Bareišio nuotr.

Palangos tiltas yra viena lankomiausių poilsiautojų vietų šiame kurorte. Čia užsukama tiek karštą dieną, tiek Palangai paskendus romantiškose vakaro šviesose.

48

Palangos tiltas yra viena lankomiausių poilsiautojų vietų šiame kurorte. Čia užsukama tiek karštą dieną, tiek Palangai paskendus romantiškose vakaro šviesose.

REKLAMA

Bet yra žmonės, kurie šį tiltą padaro dar ypatingesniu. Ypač vakare, kai žvejybos entuziastai tiesiog gulte nugula šią išskirtinę Palangos vietą.

Pamatykite, kaip viskas atrodo – nuotraukų galerijoje. O toliau pateikiame ir žvejų įspūdžius.

Žvejyba – „liga“

Ant tilto sutiktas 59 metų plungiškis Algirdas pasakojo, kad žvejoja nuo pat vaikystės. „Gimiau Šilutėje, augau prie Nemuno, tad žvejyba buvo vienas geriausių laisvalaikio praleidimo būdų“, - pokalbį su tv3.lt pradėjo Algirdas.

Vyras pridūrė, kad Palanga yra Žemaitijos žvejų meka, todėl esą nereikia stebėtis, kad tiek daug žūklės entuziastų čia susirenka: „Žvejų ant Palangos tilto visą laiką būdavo. Kartais net per tiltą sunku pereiti būdavo. Pažvejoti atvyksta žmonės iš pačių įvairiausių Lietuvos miestų ir miestelių.“

REKLAMA
REKLAMA

Geresnio poilsio nei žvejyba Palangoje Algirdas sakė net ir neįsivaizduoja: „Kas važiuoja į Izraelį, kas į Turkiją, o man ir čia gerai. Man žvejyba yra puikus laisvalaikio praleidimo laikas. Tai yra tikra „liga“, kuria visi čia susirinkę ant tilto sergame.“

REKLAMA

O pokalbio pabaigoje, Algirdas pažėrė ir egiptiečių išminties. „Žvejyba, kaip pasakė egiptiečiai, ilgina gyvenimo trukmę. Tai vat ir stengiamės pratęsti tą gyvenimą“, - juokėsi plungiškis.

Laikas prabėga nepastebimai

Kita pašnekovė, taip pat iš Plungės atvykusi 51-erių Aušra tv3.lt pasakojo, kad jai žvejyba visų pirma yra poilsis ir net šiek tiek azartas.

„Mėgstu ruošti žuvį, bet labai mažai valgau pati. Po darbo atvykstame su vyru, kelioms valandoms pažvejoti. Net nejauti, kaip prabėga tas laikas. Man nėra svarbu daug pagauti, pats procesas patinka. Atsipalaiduoji, nebegalvoji apie kitus dalykus“, - pasakojo Aušra.

Moteris išdavė ir vieną žemaitišką receptą, kuriam galima panaudoti sugautas žuvis. „Mes žemaičiai darome žuvies dešrą. Sumali žuvį, dedi kiaulienos lašinukų, česnako, prieskonių ir išrūkai. Labai skanu“, - pridūrė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų