REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienį – UEFA Čempionų lygos finalas. Kardife titulą bandys apginti Madrido „Real“, kuriam iššūkį mes Turino „Juventus“. Rungtynes per TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ tradiciškai komentuos Žydrūnas Grudzinskas bei Rytis Vyšniauskas. „Tai gali būti vienas įsimintiniausių finalų istorijoje“, – žada pastarasis.

Šeštadienį – UEFA Čempionų lygos finalas. Kardife titulą bandys apginti Madrido „Real“, kuriam iššūkį mes Turino „Juventus“. Rungtynes per TV6 ir „Viasat Sport Baltic“ tradiciškai komentuos Žydrūnas Grudzinskas bei Rytis Vyšniauskas. „Tai gali būti vienas įsimintiniausių finalų istorijoje“, – žada pastarasis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galime pamatyti ir baudinių seriją

R. Vyšniausko nuomone, finalas turėtų būti įspūdingas.

„Futbolo fanatikams ir šio žaidimo mylėtojams tai gali būti vienas įsimintiniausių finalų istorijoje, – mano komentatorius. – Matysime dviejų superklubų kovą. Galiu garantuoti, kad gurmanai šiuo mūšiu liks patenkinti, nes, objektyviai, susitiks dvi geriausios šio sezono komandos.“

REKLAMA

Rytis nežada gausybės įvarčių, bet neatmeta pratęsimo ar 11 metrų baudinių serijos scenarijų.

„Poroje, kurioje nėra favorito, galime laukti visko, – tv3.lt kalbėjo R. Vyšniauskas. – Nemanau, kad kažkuriai komandų baudinių serija būtų parankesnė. Jos dažnai siekia silpnesnės ekipos, bet šiame finale tokios nėra. Viskas priklausys nuo rungtynių eigos. Mačo metu gali susiklostyti įvairios aplinkybės, dėl kurių vienai iš komandų baudinių scenarijus taptų primtinas. Pavyzdžiui, jei iš aikštės būtų išvarytas žaidėjas ir komanda liktų mažumoje.“

REKLAMA
REKLAMA

R. Vyšniausko nuomone, ieškoti poros favorito būtų didžiausia kvailystė – susitinka Ispanijos ir Italijos čempionės, sukomplektuotos faktiškai be jokių spragų.

Geležinė gynyba ir geriausios kontratakos

Komentatorius mano, kad labai svarbūs finalo aspektai – psichologija ir realizacija. Pastaroji dažnai paveda „Juventus“ puolėją Gonzalo Higuainą, kuris yra iššvaistęs gerų progų, kainavusių titulus Argentinos rinktinei.

„Didžiausias „Juventus“ koziris – geležinė gynyba. Italijos čempionai šiemet beveik nepramušami. Labai smalsu, kokią taktiką pasirinks Massimiliano Allegri. Ar tai bus išsidėstymais trimis, ar dviem vidurio gynėjais. Faktas, kad kraštuose daug darbo turės brazilai Alexas Sandro ir puikia forma spindintis veteranas Dani Alvesas. Įdomu, ar išvysime legendine tapusią Andrea Barzagli, Leonardo Bonucci, Giorgio Chiellini trijulę. Jei strategas pasirinks žaisti dviem vidurio gynėjais, ant suolo bus paliktas A. Barzagli. Nepamirškime, kad vartuose stovi gyva legenda Gianluigi Buffonas“, – analizavo R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis taip pat priminė, kad „Juventus“ be geležinės gynybos turi superžvaigždę Paulo Dybalą. Pasak Ryčio, „Senosios Senjoros“ kontratakos sukasi aplink šį argentinietį, o Turino futbolininkų perėjimas iš gynybos į puolimą – geriausias planetoje.

„Real“ su tokia gynyba dar nesusidūrė

R. Vyšniauskas į aukštumas kelia ir „Real“ centro žaidėjus – Casemiro, Luka Modričių bei Toni Kroosą. Komentatoriaus nuomone, tai – geriausia vidurio saugų grandis pasaulyje.

„Real“ stiprybėmis yra gebėjimas prisitaikyti ir individualus žaidėjų meistriškumas. Komandos žvaigždės gali viską nulemti. Finale dažnai svarbiausiu tampa vienas epizodas ir, turint tokius žmones kaip Cristiano Ronaldo, gali laukti nestandartinių sprendimų, atnešančių sėkmę, – kalbėjo R. Vyšniauskas. – Kai reikia – karališkasis klubas dominuoja, jei situacija reikalauja ramybės – Zinedine‘as Zidane‘as yra parengęs komandą ir santūresniam žaidimui. Taktiškai „Real“ ekipa yra puikiai pasiruošusi, nors su tokia galinga gynyba dar nebuvo susidūrusi.“

REKLAMA

Rytis mano, kad abi komandos į Kardifo stadioną žengs pajėgiausių sudėčių. Didžiausias klaustukas – buvęs „Real“, o dabar „Juventus“ saugas Sami Khedira. Traumas išsigydė Madrido komandos gynėjas Dani Carvajalis ir saugas Garethas Bale‘as.

Pastarasis – velsietis, tad Kardifo stadiono simpatijas turėtų palenkti į „Real“ pusę.

„Velsiečiai ateis pasižiūrėti į savo herojų. G. Bale’as – labai mylimas, ypač po sėkmingo Velso rinktinės žygio 2016-ųjų Europos čempionate. Tiesa, klausimas, kiek daug stadione bus velsiečių, nes „Real“ ir „Juventus“ sirgaliai šlavė bilietus visais įmanomais būdais“, – pasakojo R. Vyšniauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų