REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
86
LKL mažojo finalo startas: Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Klaipėdos „Neptūnas“ (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Vilniuje mažojo LKL finalo serija iki trijų pergalių prasidėjo nukraujavusio „Lietuvos ryto“ pergale, tačiau „Neptūnas“ pasimokė iš klaidų ir namuose 83:70 nugalėjo varžovus iš sostinės. 

86

Vilniuje mažojo LKL finalo serija iki trijų pergalių prasidėjo nukraujavusio „Lietuvos ryto“ pergale, tačiau „Neptūnas“ pasimokė iš klaidų ir namuose 83:70 nugalėjo varžovus iš sostinės. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pirmasis kėlinys priklausė Deividui Gailiui. Bent jau jo pradžia. „Lietuvos ryto“ puolėjas pelnė pirmuosius 10 savo komandos taškų, o per pirmus 2 kėlinius surinko net 18.

REKLAMA

Tiesa, jau pirmojo ketvirčio pabaigoje „Neptūnas“ išsiveržė į priekį, o paskutinėmis sekundėmis dėjimu Klaipėdos žiūrovus nutildė Rokas Giedraitis.

Dar iki didžiosios pertraukos puikiai žaidė Arnas Butkevičius: jis buvo pelnęs 13 taškų, atkovojęs 9 kamuolius ir atlikęs 5 rezultatyvius perdavimus, o po dviejų kėlinių 51:38 priekyje buvo sėkmingiau rungtyniavęs „Neptūnas“. Net 17 taškų jau buvo pelnęs Mindaugas Girdžiūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiasis kėlinys prasidėjo ir pasibaigė Arvydo Šikšniaus dėjimais, o Klaipėdos ekipa toliau artėjo prie pergalės (66:49).

Ketvirtajame kėlinyje „Lietuvos rytas“ bandė, o tai vienu momentu davė vaisių, kai skirtumas sumažėjo iki 5 taškų, tačiau tada Mindaugo Girdžiūno ir Chriso Loftono metimai vėl nutolino klaipėdiečius, kurie pergalės iš rankų nebepaleido.

Puikias rungtynes sužaidė Arnas Butkevičius, kuris pelnė 15 taškų, atkovojo 14 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, perėmė 6 kamuolius ir 6 kartus suklydo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neptūnas“: M. Girdžiūnas (4 rez. perd.) 22, C. Lofton 17, A. Butkevičius (14 atk. kam., 6 rez. perd., 6 per. kam., 6 kl.) 15, A. Šikšnius 10.

„Lietuvos rytas“: D. Gailius (5 atk. kam.) 21, A. Gudaitis (11 atk. kam.) 13, M. Normantas (6 rez. perd.) 10, J. Baron (5 rez. perd.) 9.

Rungtynių eiga

Pirmas kėlinys

Pirmuosius rungtynių taškus pataisęs komandos draugo metimą pelnė Arnas Butkevičius, o kitoje aikštės pusėje tritaškiu atsakė Deividas Gailius, kuris jau kitoje atakoje įsmeigė ir dar vieną tolimą metimą (2:6).

REKLAMA

D. Gailiaus šou tęsėsi toliau: puolėjas pelnė du taškus su pražanga. Tiesa, prametė baudos metimą, bet pataikė sunkų dvitaškį po keturių minučių jau buvo surinkęs 10 taškų.

Galingą dėjimą kėlinio viduryje įkrovė Arnas Butkevičius, kuris pats perėmė kamuolį ir nubėgo į greitą ataką.

Prieš pat kėlinio pabaigą Klaipėdos „Neptūnas“ persvėrė rezultatą 20:19, o po dar keleto sėkmingų atakų be atsako po pirmųjų 10-ties minučių pirmavo 25:21. Paskutinę ataką galingu dėjimu užbaigė Rokas Giedraitis.

Antras kėlinys

Ant puikios bangos „Naptūnas“ liko ir antrojo kėlinio pradžioje. Arno Butkevičiaus dėjimas viena ranka padidino skirtumą iki 12 taškų.

REKLAMA

Prieš tai Rimas Kurtinaitis dar užsidirbo techninę pražangą. Nuostabiai rungtyniavo Mindaugas Girdžiūnas, kuris po 5 minučių antrajame kėlinyje jau turėjo 17 taškų.

Šeši Deivido Gailiaus taškai per dvi atakas šiek tiek priartino „Lietuvos rytą“ prie varžovų. Po Jimmy Barono metimo komandas skyrė 10 taškų (44:34).

Prieš didžiąją pertrauką „Neptūnas“ pirmavo 51:38.

Trečias kėlinys

Trečiojo kėlinio pradžioje Arvydas Šikšnius lanką sudrebino galingu dėjimu iš viršaus per Roką Giedraitį (53:38).

Rokas Giedraitis ir Chrisas Loftonas dar apsikeitė tritaškiais, tačiau Klaipėdos komanda nutolo pavojingai (56:41).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors rungtynės vyko apylygiai, tai labiau į naudą buvo „Neptūnui“. Iki kėlinio pabaigos likus žaisti apie minutę, skirtumas siekė 15 taškų (64:49).

Dar kartą šiame kėlinyje iš viršaus kamuolį sugrūdo A. Šikšnius, o prieš lemiamą ketvirtį aikštės šeimininkai pirmavo 66:49.

Ketvirtas kėlinys

Arvydas Šikšnius smeigė itin skaudų „Lietuvos rytui“ tritaškį ir padidino skirtumą iki 16 taškų. Iki rungtynių pabaigos buvo likę 6 minutės.

Sužaidus pusę ketvirtojo kėlinio, D. Gailius smeigė tritaškį ir sumažino atsilikimą iki 11 taškų (71:60).

REKLAMA

Danielis Ewingas užsidirbo asmeninę ir techninę pražangas. Šią situaciją „Lietuvos rytas“ pavertė 6 taškais ir nukirpo persvarą iki 5 taškų (73:68). Tiesa, Mindaugas Girdžiūnas pelnė du taškus ir kiek atgaivino savo ekipą.

Chrisas Loftonas pataikė tritaškį, kai atakai skirtas laikas jau buvo prie pabaigos ir atstatė dviženklę savo ekipos persvarą (78:68).

Prieš rungtynes

Nesulaikomas pirmosiose rungtynėse buvo Jimmy Baronas, kuris ėmėsi lyderio vaidmens ir surinko net 25 taškus, Artūras Gudaitis pelnė 17 ir nusiėmė 13 kamuolių.

REKLAMA

Klaipėdiečių gretose 17 surinko Chrisas Loftonas, 12 pridėjo Jerai Grantas, kuris dar atkovojo 9 kamuolius.

Dainius Adomaitis buvo labai nepatenkintas savo auklėtinių pasirodymu. Jis po pralaimėjimo kalbėjo: „Sąžiningai, negaliu suprasti vieno dalyko – prieš kiekvieną treniruotę kalbėjome, kad vilniečiai po tokio sukrėtimo, kai išvyko keturi žaidėjai, bus ypač agresyvūs, labai motyvuoti.

Mums netgi būtų buvę parankiau, kad varžovai žaistų senąja sudėtimi. Prisiimu atsakomybę dėl mūsų nusiteikimo. Mano krepšininkams pro vieną ausį įėjo, pro kitą – išėjo. Bandysime vieną ausį užkišti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Trenerio teigimu, jam sunkiai suvokiama, kaip „Neptūnas“ po netaiklių varžovų metimų leido atkovoti kamuolius patiems metusiems krepšininkams.

Savo ruožtu Rimas Kurtinaitis pripažino, kad tų rungtynių laukė labai ilgai, jam buvo įdomu, kaip atrodys permainų sukrėstos komandos žaidimas.

„Mačiau tai, ką noriu matyti, – neslėpė R. Kurtinaitis. – Pagerėjo bendras klimatas, atsidavimas, kurį matėme aikštelėje. Tą pajautė ir sirgaliai. Krepšinis buvo gyvesnis, aistruoliai linksmesni, audringesni. Galima sakyti, kad sirgaliai padėkojo žaidėjams už jų triūsą aikštelėje. Nė vienam krepšininkui neturiu mažiausio priekaišto.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų