REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Vilniaus „Lietuvos rytas“ – Panevėžio „Lietkabelis“ (nuotr. Fotodiena.lt/Roko Lukoševičiaus)

Panevėžio „Lietkabelis“ įrodė, kad nurašyti jų negalima. Išvykoje panevėžiečiai sustabdė greitai bėgti mėgstantį „Lietuvos rytą“, o treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi savo krepšininkų pasirodymu.

21

Panevėžio „Lietkabelis“ įrodė, kad nurašyti jų negalima. Išvykoje panevėžiečiai sustabdė greitai bėgti mėgstantį „Lietuvos rytą“, o treneris Kazys Maksvytis džiaugėsi savo krepšininkų pasirodymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai džiaugiuosi pergale, gal net labiau nei Panevėžy, nes rungtynių pradžia nesusiklostė taip, kaip norėjome. Džiaugiamės, bet atsipalaiduot nenorim“, – kalbėjo „Lietkabelio“ treneris.

REKLAMA

Puikias rungtynes sužaidė Lorenzo Williamsas: jis ne tik pelnė 15 taškų, bet ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir puikiai sukontroliavo savo ekipos puolimą.

„Žinom, ką jis gali, bandėm tai padaryt su juo“, – teigė K. Maksvytis. Varžovų įžaidėjo indėlį pabrėžė ir Rimas Kurtinaitis: „Jis yra turintis įžaidėjo talentą, skaito situacijas, keičia savo nuomonę, sutikęs situaciją, gali ją perskaityti. Tai yra krepšininko IQ, kurį jis gerai išnaudoja.“

REKLAMA
REKLAMA

Rimas Kurtnaitis atskleidė, kad vienas jo komandos lydeių Drew Gordonas yra patyręs stresinį kojos lūžį ir žaidžia su nuskausminamaisiais. Tačiau tai akivaizdžiai nepadeda, krepšininkas labai sunkiai judėjo aikštėje, visą laiką šlubčiojo.

Kazys Maksvytis pripažino, kad bandė šia varžovų spraga pasinaudoti. Dar vienu panevėžio klubo ginklu tapo Gintaro Leonavičiaus ir Mindaugo Lukauskio šalti nervai.

Abu šie žaidėjai lemiamu momentu žaidė gerai ir pataikė itin svarbių metimų. Apie Gintaro metimą atšokus nuo varžovo K. Maksvytis kalbėjo: „Sezono pradžioj jis nepataikė savo metimų, pašiepdavom jį, dabar pajautė metimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors ir patyrė pralaimėjimą, Rimas Kurtinaitis daug priekaištų savo žaidėjams neurėjo ir dėkojo už viską, ką jie padarė aikštėje.

„Turime daug techninio broko, kurį reikia išgyventi. Tokį, kaip baudų metimai, iš po krepšio. Mes metam iš po krepšio 30%. Su tokia statistika laimėti neįmanoma“, – sakė „Lietuvos ryto“ treneris.

R. Kurinaitis pripažino, kad Artūras Gudaitis nėra pasiruošęs būti komandos lyderiu, visą naštą jam nešti yra per sunku.

Priekaištų strategas turėjo ir Artūrui Jomantui: „Jomantui neleisti žaisti mes negalim. Jo sprendimai kartais yra nevykę, nes mes esam susitarę, kada jis gali mesti ir kada negali. Jis ne visada laikosi šio plano.“

REKLAMA

Kartais galėjo pasirodyti, kad kai kurie „Lietuvos ryto“ žaidėjai nori laimėti ne prieš „Lietkabelį“, o prieš Žygimantą Skučą, kurį pats Rimas Kurtinaitis anksčiau yra pavadinęs LKL problema. Tokią nuomonę Panevėžio ekipos treneris turi dėl to, kad Žygiu pravardžiuojamas krepšininkas nevengia provokuoti savo varžovus.

Tačiau vilniečių strategas guodėsi, kad ne visada gali susitvarkyti su savo amerikiečiais krepšininkais, kurie stovi vienas už kitą ir kelia daugiausiai aistrų. Rimas Kurtinaitis tikino, kad bara savo auklėtinius, sodina ant suolo, tačiau susitvarkyti su jais nėra taip lengva.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų