REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
Mariana Mendes  (nuotr. facebook.com)

Jauna moteris, kurios veidą puošia apgamas, dažnai supainiojamas su tatuiruote, neslepia savo išskirtinumo ir drąsiai pozuoja fotosesijoje, atskleidžiančioje savo grožį.

16

Jauna moteris, kurios veidą puošia apgamas, dažnai supainiojamas su tatuiruote, neslepia savo išskirtinumo ir drąsiai pozuoja fotosesijoje, atskleidžiančioje savo grožį.

REKLAMA

Mariana Mendes (24) iš Juiz de Fora, Brazilijos nepaklūsta kritikams, teigiantiems, kad jos nuo gimimo turimas melanocitinis apgamas yra negražus ir keistas. Mariana tiki, kad būtent jis jai suteikia išskirtinę išvaizdą ir jo nė kiek nesigėdija, nes tai padeda jai išsiskirti iš minios.

Kai Mariana tebuvo penkeri, jai atliktos trys lazerinės operacinio tipo procedūros, kurių dėka norėta sumažinti apgamo dydį, mat Marianos mama bijojo, kad jos mergaitė patirs patyčias. Vietoje to, kad jaustųsi nejaukiai ir slėptų savo veidą, mergina savo išskirtiniu požymiu dalinasi su visais.

Stilisto asistente dirbanti Mariana teigė: „Turėdama apgamą jaučiuosi gražesnė ir kitokia nei visi, tačiau dėl neįprasto jo dydžio sulaukiu žvilgsnių, bet man tai nerūpi. Aplinkiniai dažnai užduoda klausimų, susijusių su apgamu. Neretai jie mano, jog tai tatuiruotė arba kokia nors makiažo gudrybė. Man nėra sunku jiems papasakoti tiesą. Kai kuriems jis labai patinka, kiti į jį žiūri su pasišlykštėjimu, bet man jų nuomonės nerūpi ir, manau, kad jis gražus. Didžiuojuosi jį turėdama, nes tai dalis manęs. Be to, apgamas man padėjo save pamilti.“

REKLAMA
REKLAMA

Įgimtas malanocitinis apgamas aptinkamas tik viename iš 20 tūkst. naujagimių. Jis atsiranda tuomet, kai po oda padaugėja pigmento, suteikiančio jai juodą išvaizdą.

REKLAMA

1998-iais Marianai atliktos apgamo šviesinimo procedūros.

„Kai buvau vaikas, bijodama, kad iš manęs juoksis kiti vaikai, mama nuvedė mane pas gydytoją ir liepė atlikti lazerinę procedūrą. Po kelių tokių seansų, rezultatai buvo beveik nepastebimi. Džiaugiuosi, kad visa tai nesitęsė“, - sakė Mariana.

Nepaisant jos mamos gerų norų, mergina teigė, kad džiaugiasi neatlikusi operacijos, o jos išskirtinis veido bruožas jai patinka.

„Nenoriu jo atsikratyti. Lazerinės procedūros, laimei, nesumažino jo ryškumo. Jei būčiau buvus vyresnė, būčiau supratus, kad nenoriu nieko keisti“, - sakė Mariana.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu jauna moteris tikisi įkvėpti kitus žmones nebijoti savo išskirtinumo.

„Nepažįstami žmonės žiūri į mane ir sutrikę klausinėja apie apgamą, bet draugai ir artimieji net nepastebi, kad mano veidas yra kitoks. Jiems tai lyg įprasta kūno dalis. Man šis apgamas gyventi netrukdo. Noriu, kad ir kiti, papuošti išskirtinėmis žymėmis, būtų tokie savimi pasitikintys, kaip ir aš. Niekad jo nesigėdysiu“, - teigė Mariana.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų