REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors dažniausiai arbatą su pienu geria anglai, tai pamėgę daryti yra ir lietuviai. Tačiau pasirodo, kad šis ritualas daug sudėtingesnis nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

Nors dažniausiai arbatą su pienu geria anglai, tai pamėgę daryti yra ir lietuviai. Tačiau pasirodo, kad šis ritualas daug sudėtingesnis nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

REKLAMA

Stuff.co.nz rašo, kad stebint aukštesniosios klasės manieras matyti, jog pirmiausia į puodelį yra įpilama arbata, o po to pienas. O štai žemesnioji klasė pirmiausia į puodelį įpila pieną, o tik tada arbatą.

Visa tai paaiškinama praktiškai. Paprasčiausiai žemesnioji klasė turėjo prastesnės kokybės indus, kurie galėjo įskilti dėl greito temperatūros pokyčio.

Šiandien ši diskusija „pienas prieš ar po“ vis dar egzistuoja. Ironiškai tai, kad pilant šaltą pieną į labai karštą arbatą, karštis labai greitai absorbuojamas. Tai reiškia, kad yra pakeičiamos įgimtosios pieno savybės ir tuo pačiu skonis. Taip pat pakeičiamos pieno ypatybės apsitraukiant plėvele.

Patariama, kad jei naudojamas arbatos pakelis, visuomet reikėtų pirmiau pilti karštą vandenį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų