REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
78
Lietuvos ledo ritulio rinktinės treniruotė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Sekmadienį Lietuvos ledo ritulio rinktinė Šiaurės Airijoje, Belfaste, pradės I diviziono B grupės kovas. Lietuviai pirmenybėms ruošiasi su perpildyta puolėjų grandimi ir gynėjų stygiumi. Tačiau rinktinė išlieka ambicinga: jos tikslas – aukso medaliai.

78

Sekmadienį Lietuvos ledo ritulio rinktinė Šiaurės Airijoje, Belfaste, pradės I diviziono B grupės kovas. Lietuviai pirmenybėms ruošiasi su perpildyta puolėjų grandimi ir gynėjų stygiumi. Tačiau rinktinė išlieka ambicinga: jos tikslas – aukso medaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Aukso nori legenda

Lietuvos rinktinė Belfaste versis be savo didžiausių žvaigždžių – Dariaus Kasparaičio ir Dainiaus Zubraus.

REKLAMA

Pirmasis, anksčiau atstovavęs Rusijai, įvykdė Tarptautinės ledo ritulio federacijos (IIHF) reikalavimus – keturis sezonus iš eilės Lietuvos čempionate sužaidė bent vienas rungtynes. Gynėjas, pagal reglamentą, rinktinės duris galės praverti kitąmet.

D. Zubrus po pasitraukimo iš NHL metus nesportavo. Jam būtų sunku įgyti sportinę formą.

Nebus ir naujosios kartos žvaigždės – 24-erių vartininko Martyno Armalio. Jis su NHL San Chosė „Sharks“ dukterine „Barracuda“ pateko į atkrintamąsias.

REKLAMA
REKLAMA

Panašus likimas ištiko ir į Rusijos aukščiausiosios lygos atkrintamąsias prasibrovusio Karagandos „Saryarka“ (Kazachstanas) gynėją 25-erių Nerijų Ališauską. Tikimasi, kad jis atvyks tiesiai į Belfastą.

Traumuotas 29-erių puolėjas Donatas Kumeliauskas, žaidžiantis Didžiojoje Britanijoje. Jo situacija kol kas neaiški. Nebus Donato brolio Tado, kuris traumą gydosi visą sezoną.

„Kiti sveiki. Niekada neturėjau tiek daug puolėjų. Yra 17, o keliauti gali tik 14. Taigi vyksta gera atranka“, – tv3.lt tvirtino vyriausiasis Lietuvos rinktinės treneris vokietis Berndas Haake.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant visų netekčių, ledo ritulininkai nusiteikę kovingai. „Minėtų žaidėjų netektis jausis, bet ką padarysi – reikės žaisti, kovoti ir laimėti kiekvienas rungtynes“, – tv3.lt kalbėjo jaunosios kartos atstovas Emilijus Krakauskas.

Lietuvius treniruoja ne tik B. Haake, o ir ledo ritulio legenda iš Kanados – 77-erių George’as Kingstonas. Jis yra vadovavęs Kanados rinktinės žaidimui ir su ja 1994 metais laimėjęs pasaulio čempionatą.

„George’as nori aukso. Jei jis nori, tai mes irgi važiuosime aukso, – šypsojosi Lietuvos rinktinės kapitonas Mindaugas Kieras. – Trejus metus iškovojome bronzą. Tai – geras rodiklis, stabilumas. Tačiau dabar norėtųsi kitokio medalio. Manau, sidabras būtų labai geras pasiekimas.“

REKLAMA

Lengvų rungtynių nebus

Lietuviai Belfaste žais su Didžiosios Britanijos, Estijos, Japonijos, Kroatijos ir Olandijos rinktinėmis.

Pasak B. Haakes, šiemet grupė – daug stipresnė nei pernai.

„Pradėkime nuo favoritų. Britai čempionatą namie rengs po daugelio metų. Jie kelerius pastaruosius metus labai nori patekti į aukštesnį divizioną. Japonai beprotiškomis galimybėmis ruošėsi čempionatui. Pasirengimas prasidėjo prieš mėnesį, atrankoje dalyvavo labai daug žaidėjų. Išskirčiau šias dvi komandas, o visos kitos – mūsų lygio, įveikiamos“, – tv3.lt vertino M. Kieras.

REKLAMA

Jam antrino Šveicarijoje žaidžiantis 19-metis E. Krakauskas: „Kovoti reikės prieš kiekvieną komandą, lengvų rungtynių nebus.“

E. Krakausko nuomone, Lietuvos rinktinės koziriais bus puolimas, greitis, kovingumas ir komandos dvasia.

„Ekipa kasmet jaunėja. Puolėjai tikrai labai perspektyvūs, bet gynėjų reikėtų daugiau. Norisi į čempionatus vežtis, į rinktinę integruoti kuo daugiau jaunimo, nes mums daug nebeliko, – juokėsi 36-erių M. Kieras. – Negalėčiau pasakyti, kas bus šios rinktinės lyderiais, norėčiau, kad jais būti visi.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jaunimo integraciją teigiamai įvertino ir E. Krakauskas. Jo teigimu, tarp jaunuolių – nemažai gerų žaidėjų, dauguma jų rungtyniauja užsienyje.

Ruošiasi labai nuožmiai

Pasak M. Kiero, lietuviai ruoštis pasaulio čempionatui pradėjo dar prieš oficialų pasirengimą.

„Baigę varžybas klubuose, kelias dienas pailsėjome ir puolėme į darbus. Vyksta tikrai neblogas pasirengimas, labai nuožmiai ruošiamės dvi savaites, – pasakojo rinktinės kapitonas. – Treniruotėse akcentuojama visiems penkiems tiek gintis, tiek pulti. Taigi mūsų gynėjams tarp eilučių leidžiama bėgti į atakas ir padėti puolėjams, bet, žinoma, grįžti atgal. Norima dinamiško ledo ritulio, koks šiuo metu žaidžiamas pasaulyje.“

REKLAMA

M. Kieras gyrė abu komandos trenerius – B. Haake ir G. Kingstoną. Pasak rinktinės kapitono, strategai įneša daug teigiamų naujovių, geros energijos. Visa tai duoda rezultatų – lietuviams pavyksta nugalėti komandas, kurių anksčiau neįveikdavo.

B. Haakes teigimu, pirmoji pasiruošimo čempionatui dalis vyko su trenerio asistentu Šarūnu Kuliešiumi. Pats vokietis prie rinktinės prisijungė grįžęs iš Pietų Korėjoje vykusio pasaulio U-18 čempionato, kuriame Lietuvos rinktinė iškovojo bronzos medalius.

B. Haakei grįžus, lietuviai treniruojasi dukart per dieną.

Antradienį ir trečiadienį Lietuvos rinktinė sužais draugiškas rungtynes Elektrėnuose su Baltarusijos vicečempione Minsko „Junost“.

Lietuvių kovas iš Belfasto tiesiogiai transliuos TV6 ir tv3.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų