REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujai mesti kaltinimai liberalui Gintarui Steponavičiui dar kartą skandina po Eligijaus Masiulio dar nespėjusią atsigauti Liberalų partiją. Visgi, liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad nors situacija nepavydėtina, liberalų laidoti ar kalbėti apie naujos partijų kūrimą dar tikrai nereikia.

Naujai mesti kaltinimai liberalui Gintarui Steponavičiui dar kartą skandina po Eligijaus Masiulio dar nespėjusią atsigauti Liberalų partiją. Visgi, liberalų frakcijos seniūnas Eugenijus Gentvilas teigia, kad nors situacija nepavydėtina, liberalų laidoti ar kalbėti apie naujos partijų kūrimą dar tikrai nereikia.

REKLAMA

Jam pačiam daug klausimų kelia visa situacija, tačiau politikas pripažįsta, kad tiek E.Masiulis, tiek G.Steponavičius niekada neslėpė, kad ryšius su „MG Baltic“ atstovais palaiko dažnai.

Poslinkių nepastebėjo

Nepraėjus metams po Eligijaus Masiulio skandalo, liberalus krečia naujasis. Vakar Generaliniam prokurorui Evaldui Pašiliui paprašius panaikinti liberalo Gintaro Steponavičiaus neliečiamybę, politikai ir politologai suskubo laidoti pirmąjį skandalą išgyvenusią partiją

„Aš galiu konstatuoti, kad G.Steponavičius neslėpė, nei gyrėsi, nei ką, bet neslėpė, kad jis turėjo dažnus santykius su D.Mockumi ar R.Kurlianskiu, vienu žodžiu su „MG Baltic“ žmonėmis. Ir E.Masiulis artimai su jais bendravo“, - teigia Seimo narys.

REKLAMA
REKLAMA

Visgi, liberalas teigia, kad negali pasakyti tikrųjų sandorio įsipareigojimų. O G.Steponavičiaus balsavimų koncerno naudai taip pat nepastebėjo. „Ką jie ten susitarė, aš negaliu pasakyti. Bet pinigai mano supratimu atėjo į Steponavičiaus viešąją įstaigą, ar paramos fondą. Ir taip yra teisėta. Jie atėjo ir į partiją. Kas galėtų būti čia neteisėta, tai nebent buvo pažadėta už paramą kaip nors atsilyginti balsavimu. Nežinau, ar taip buvo, tyrimas tą turi įrodyti. Gal kartais durnius esu, gal nepastebiu, ar per lengvai patikiu, bet tikrai aš tokių dalykų nemačiau“, - sako E.Gentvilas.

REKLAMA

Naujos partijos kurti nesiruošia

Visgi, Eugenijus Gentvilas naujos partijos kūrimo minties rimtai nesvarsto. „Manau, kad per anksti apie tai kalbėti. Atrinkti tuos nesusitepusius? O kas jie yra? 7000 žmonių partijoje, o sutepti, ar susitepę yra gal pora, trejetas. Tai čia yra G.Steponavičius yra sustabdęs narystę partijoje, E.Masiulis išėjęs, Š.Gustainis irgi sustabdė narystę. Tai kokią naują partiją kurti? Aš linkiu tiems žmonėms išspręsti savo problemas, jei yra prisidirbę, ar užmestos dėmės. Nemanyčiau, kad partijai yra reikalinga reorganizuotis“, - tikina liberalas.

REKLAMA
REKLAMA

„Visgi, prokuratūros patikslinimas man leidžia viltis, kad partijai įtarimai pareikšti nebus. Bet šiaip tai viskas blogai, kojos linksta nuo apmaudo ir netikrumo jausmo. Bet realiai man atrodo, kad to neteisėto finansavimo nebuvo partijai. Šiaip tai labai blogai, linksta kojos. Tuoj sakys, kad visi vagys. Kalbėti apie partiją nėra pagrindo, nes ir mes analizavom, ir nepriklausomas auditas, ir dar VRK tikrino. Viskas tvarkoje buvo“, - viliasi E.Gentvilas.

Gailiaus poziciją supranta, Steponavičius turi nuspręsti pats

Eugenijus Gentvilas, vertindamas vakarykštį Vitalijaus Gailiaus pareiškimą, kad jei partijai bus pareikšti įtarimai, jis iš jos trauksis, sako, kad tai suprantama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš suprantu žmogaus poziciją, jis įstojo į partiją 2015 metų pabaigoje ir še tau. Bet man atrodo, kad partijai nebus pareikšti įtarimai, nes Generalinė prokuratūra patikslino informaciją. Aš lyg atsipalaiduoju, nes partija negavo neteisėtų pinigų. Gal kažkas už tų pinigų pervedimą yra prisižadėjęs kaip nors balsuoti, ar veikti koncerno naudai. Tai čia yra tų žmonių nuodėmė. O V.Gailius tai čia iš viso ne prie ko žmogus. Jis liberalais patikėjo, atėjo ir še tau boba devintinės. Aš net ir suprasčiau jo pasitraukimą. Nors tikrai neraginu išsilakstyti“, - teigia liberalas.

Visgi, vienareikšmiškai sakyti, kad G.Steponavičius turi pats atsisakyti mandato, E.Gentivlas negali. „Žmogus yra sau pats geriausias patarėjas. Jis pats turi nuspręsti. Pats Steponavičius žino, ką yra kalbėjęs, ar daręs. Ir kaip tai galėtų išryškėti. Kol kas viskas slenka Steponavičiui bloga linkme“, - teigia liberalų frakcijos seniūnas.

REKLAMA

Finansavo politiko paramos fondus

Vakar Generalinė prokuratūra pranešė, kad ikiteisminiame tyrime surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad 2012 – 2016 metų kadencijos Seimo narys G.Steponavičius, piktnaudžiaudamas tarnybine padėtimi ir turimais konstituciniais įgaliojimais, asmeniškai ne kartą bendraudamas su vieno verslo koncerno vienu iš vadovų, tarėsi dėl lėšų, kuriomis neteisėtai buvo finansuota G.Steponavičiaus atstovaujama politinė partija, viena viešoji įstaiga, G.Steponavičiaus paramos fondas bei šio Seimo nario rinkimų kampanija. Be to, pareigūnų duomenimis, parlamentaras yra balsavęs dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo.

REKLAMA

Pats G.Steponavičius pripažįsta, kad buvo susitikęs su koncerno „MG Baltic“ viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu, prašė paremti jo fondą ir vieną viešąją įstaigą, tačiau, anot jo, tai buvo skaidri, teisėta veikla.

Politikas ketvirtadienį tvirtino Seimo nario mandato neketinąs atsisakyti, nes mano, kad yra neteisingai įtariamas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų