• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ivanka Trump ką tik tapo „pirmąją JAV dukterimi“ ir Baltuosiuose Rūmuose gavo savo atskirą kabinetą. Donaldui Trumpui ji pasitarnaus kaip „akys ir ausys“, tačiau realiai jokių oficialių pareigų 35-ių Ivanka neužims, jai taip pat nebus mokamas atlygis. rašoma BBC.

Ivanka Trump ką tik tapo „pirmąją JAV dukterimi“ ir Baltuosiuose Rūmuose gavo savo atskirą kabinetą. Donaldui Trumpui ji pasitarnaus kaip „akys ir ausys“, tačiau realiai jokių oficialių pareigų 35-ių Ivanka neužims, jai taip pat nebus mokamas atlygis. rašoma BBC.

REKLAMA

Ši sėkminga verslininkė ir žvaigždžių pasaulio naujienų nuolatinė dalyvė stojo į kitų šalių vadovų įtakingų dukterų gretas. BBC įvardijo įdomiausias jų.

Įgudusi politinių technologijų meistrė

Maryam Nawaz Sharif yra 43 metų ir ji yra Pakistano premjero Nawazo Sharifo dukra. Iš pradžių ji užsiėmė tik šeimos valdomo labdaros fondo veikla, o vėliau sužaidė ir svarbų vaidmenį perrenkant jos tėvą dar vienai kadencijai. Šiuo metu ji dirba jo vadovaujamoje partijoje „Pakistano musulmonų lyga“. Ekspertai ją įvardija kaip galimą tėvo valdžios įpėdinė.

Praėjusiais metais jos vardas pasirodė ir „Panamos dokumentuose“, tuomet kilo kalbų, kad ji ir jos broliai gali turėti ofšorinių sąskaitų. N. Sharifas išsyk pavadino šią informaciją „politiniu susidorojimu“ bei paneigė bet kokius ryšius su skandalu. Tyrimą atliekantis Pakistano Aukščiausiasis Teismas verdiktą turėtų paskelbti artimiausiomis savaitėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Ne tik rokenrolas

Rusijos prezidentas itin kruopščiai saugo savo asmeninį gyvenimą nuo viešumos, ir iki pat pastarųjų metų apie jo dvi dukteris nebuvo žinoma praktiškai nieko.

REKLAMA

Rusijos oficialūs asmenys reaguoja į bet kokį žiniasklaidos interesą prezidento šeima itin jautriai ir su įtarumu. 2015-aisiais paaiškėjo, kad jaunoji V. Putino duktė Jekaterina gyvena Maskvoje Katerinos Tichonovos vardu. Nuo tol žiniasklaidos priemonės po truputį pradėjo viešinti įvairią informaciją: ji yra ištekėjusi už verslininko Kirilo Šamalovo – vieno iš senų V. Putino draugų sūnaus, o jų bendras turtą naftos ir dujų industrijoje sudaro apie 2 mlrd. dolerių. 30-metė Jekaterina vadovauja investicijų fondui „Nacionalinis intelektualusis vystymas“, kuris iš valstybės biudžeto „rusiškajam Silicio slėnio“ variantui gauna milijonus dolerių.

REKLAMA
REKLAMA

K. Tichonova taip pat buvo profesionali akrobatinio rokenrolo šokėja. 2013-aisiais Šveicarijoje vykusiame pasaulio čempionate užėmė 5-ąją vietą.

„Turtingiausia Afrikos moteris“

Isabel dos Santos – 43 metų ilgamečio Angolos prezidento, kuris šalį valdo nuo 1979-ųjų, dukra. Moteris valdo valstybinę naftos produktų bendrovę „Sonangol“ ir, anot 2013-ųjų „Forbes“ duomenų, yra turtingiausia ne tik Angolos, tačiau ir Afrikos moteris bei pirmoji moteris-milijardierė, kurios turtas vertinamas daugiau nei 3,2 mlrd. dolerių.

Gimusi Azerbaidžane, o išsilavinimą įgijusi Didžiojoje Britanijoje I. dos Santos valdo savo šalies finansų, telekomunikacijų ir brangakmenių rinkų dalį, ir ji yra viena iš pačių įtakingiausių verslo atstovių šalyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Šalyje, kurią „Transparency International“ vadina viena iš tų, kuriose mažiausiai skaidrūs verslo santykiai, ji taip pat valdo turtą elektros energijos, naftos ir dujų sferose. Ją neišvengiamai kaltina dėl to, kad ji už savo milžiniškus turtus turėtų būti dėkinga savo tėvui – tačiau ji ir jos patarėjai tai aršiai neigia. „Sėkmė, kurią aš šiandien pasiekiau, neatėjo per valandą, – pareiškė ji savo interviu BBC 2015-aisiais. – Tam prireikė dviejų dešimtmečių.“

„Mylimoji gazelė“

Sumeyye Erdogan yra 31 metai, ir ji yra jauniausiai, bei, tikėtina, mylimiausia, Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano dukra. „Tėvas ją šaukia: mano gazele, – teigiama BBC straipsnyje. – Turkijoje šiuo žodžiu įvardija tuos, kurie gražūs ir ypatingai brangūs tam žmogui.“

REKLAMA

Politologės išsilavinimą įgijusi Didžiojoje Britanijoje ir JAV Sumeyye tapo savo tėvo patarėja, kai šis vadovavo valdančiajai „Teisingumo ir vystymosi“ partijai, ir lydėdavo jį į daugelį diplomatinių kelionių.

2015 metais kilo gandai apie tai, kad Sueyye balotiruosis į parlamentą, tačiau taip nenutiko.

Dabar ji vadovauja vienai turkų organizacijai, pasisakančiai už moterų interesus. Tuo pat ji aktyviai palaiko savo tėvo politinę veiklą.

Administracijos galva ir senatorė

39-ių Ozoda Rahmon – Tadžikiją 23 metus valdančio prezidento Emomali Rahmono dukra. Ji – kandidatė į teisės mokslų daktarus, taip pat turi diplomatės patirties. 2009-aisiais ji tapo šalies užsienio reikalų ministro pirmąja pavaduotoja, o 2016-aisiais tėvas ją paskyrė prezidento administracijos vadove; tuo pačiu ji dar ir parlamentarė. Ozoda yra ištekėjusi už Džamolidino Nuralijevo – Tadžikistano nacionalinio banko pirmininko pirmojo pavaduotojo; šeima turi penkis vaikus.

REKLAMA

Pats prezidentas E. Rahmonas turi net devynis vaikus, tačiau tik Ozoda dirba vyriausybėje. Jos vyresnysis brolis Rustamas – sostinės Dušanbe meras, o jaunesnioji dukra Rukšona dirba užsienio reikalų ministerijoje.

Yra ir kitų šeimos artimųjų, kurie užima aukštas vadovų pareigas versle ir valdžios struktūrose. Rahmonų šeima įsisiurbusi faktiškai į visas svarbiausias ir įtakingiausias sferas Tadžikistane.

Kovotoja už LGBT teises

Mariela Castro yra Kubos prezidento Raulio Castro dukra ir žymiojo revoliucionieriaus Fidelio giminaitė.

„Jis mama, Vilma Espin, pasisakė už moterų teises, – teigiama leidinyje. – O dabar dukra pradėjo žygiuoti jos pėdomis“. Gimusi 1962-aisiais Mariela yra parlamento narė, taip pat aktyviai kovoja už seksualinių mažumų teises.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji vadovauja Nacionaliniam seksualinio auklėjimo centrui (Cenesex), kurį išlaiko valdžia ir kuris sprendžia daugelį aštrių visuomenėje klausimų – nuo ŽIV ir AIDS profilaktikos iki homoseksualių asmenų teisių.

Būtent ši organizacija suvaidino lemiamą vaidmenį 2008-aisiais „prastumiant“ įstatymą dėl nemokamo lyties keitimo Kuboje.

Mariela taip pat susilaukia kaltinimų, kad jos veiklos sėkmė yra pasmerkta sėkmei tik dėl jos tėvo užimamų pareigų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų