• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
12
Mazzi Dumato (nuotr. facebook.com)

Susipažinkite su milijonieriumi verslininku Mazzi Dumato (38), kuris, po vos mirtimi nesibaigusios avarijos su „Ferrari“ automobiliu, visus savo pinigus skyrė kitų žmonių gyvenimui pagerinti. Vyras atsisakė savo beverte prabanga apsupto gyvenimo ir tapo filantropu.

12

Susipažinkite su milijonieriumi verslininku Mazzi Dumato (38), kuris, po vos mirtimi nesibaigusios avarijos su „Ferrari“ automobiliu, visus savo pinigus skyrė kitų žmonių gyvenimui pagerinti. Vyras atsisakė savo beverte prabanga apsupto gyvenimo ir tapo filantropu.

REKLAMA

Dramatiškas įvykis ir susitikimas su būsimąja žmona buvo lemtingi, nes būtent po to Mazzi savo pašėlusį gyvenimo būdą ir 140 tūkst. eurų vertės „Ferrari“ automobilį iškeitė į aplamdytą „VW“ furgoną.

„Įsigijęs prabangų automobilį galvojau, kad pasiekiau viską, ką buvau užsibrėžęs. Pradėjau dažnai linksmintis ir lankytis klubuose, o po dviejų savaičių patekau į penkių automobilių eismo įvykį. Užmigau prie vairo ir atsidūriau po pikapu. Tą rytą areštinėje pirmas sutiktas žmogus buvo tas, kurio nemačiau jau 15 metų. Tai – vieno mano mokyklos laikų draugo tėtis. Pamenu, kaip visuomet į jį lygiavausi, nes būdamas žinomu verslininku Dubajuje jis turėjo penkis automobilius. Jis man parūpino pagalvę ir čiužinį, ant kurio sėdėdamas mąsčiau, kad tai – viskas ką turiu. Praradus laisvę ir viską, ko taip siekiau, man, kaip ir visiems ten esantiems, liko tik tas čiužinys ir pagalvė. Tada supratau nesantis svarbus“, - pasakojo Mazzi.

Šis supratimas vedė vyrą link savęs atradimo, nes turėdamas viską, jis nežinojo ką toliau daryti. Šie apmąstymai suvedė Mazzi ir jo gyvenimo meilę.

REKLAMA
REKLAMA

„Po to kai palikau Dubajų ir metus gyvenau Brazilijoje, vieną vakarą nusprendžiau nueiti į klubą, kuriame išgirdau apie Afriką kalbančią moterį. Dėl leukemijos ilgą laiką praleidusi ligoninėje, iš jos išėjusi ji dirbo savanore Konge. Ji nusprendė padėti kitiems žmonėms. Metus su Jungtinių tautų organizacija praleidusi Konge, ji ten atliko savanorišką veiklą ir jai nė kiek nerūpėjo, kad bet kuriuo metu jai gali sustreikuoti sveikata. Dabar ši moteris yra mano žmona Milena. Ji tuo metu mane labai įkvėpė. Apsigyvenome kartu ir pradėjome galvoti, kuo šiam pasauliui naudingi būtume mes?“, - toliau tęsė Mazzi.

REKLAMA

Jis ir Milena šiek tiek pinigų paaukojo labdaros organizacijoms Dominykos Respublikoje, o vėliau patys ten vyko ir padėjo pabėgėliams iš Haičio. Mazzi greitai suprato, kad žmonėms jo laikas yra labiau reikalingas ne jo pinigai.

„Prieš paliekant kaimelį, kuriame ilgą laiką dirbome, visi jo gyventojai nenorėjo išleisti Milenos. Ji pakeitė kūdikių ir vyresni žmonių gyvenimus ir padėjo kaimelio bendruomenei. Visi ją mylėjo ir ne dėl to, kad ji jiems davė pinigų, o dėl to, kad ji jiems skyrė savo laiką ir energiją. Tada supratau, kad labdara – ne pinigai, o galimybė skirti savo laiką kitiems. Vėliau supratome, kad negalime savo pinigų atiduoti labdarai, bet patys turėtume užsiimti tokia veikla“, - sakė buvęs milijonierius.

REKLAMA
REKLAMA

Deja, bet Milena susirgo krūties vėžiu, o po to jai teko pašalinti abi krūtis ir atlikti kaulų čiulpų transplantaciją. Vyras jos gydymui išleido daugiau nei 650 tūkst. eurų, o vėliau pats nusprendė ieškoti alternatyvių gydymo būdų.

„Gydytojas, užsiėmęs Milenos gydymu, tuo pat metu įkūrinėjo vėžio prevencijos centrą. Netoliese esantis pastatas kaip tik buvo laisvas, tad jį tam tikslui nupirkau ir iškėliau vieną sąlygą - 50 procentų visų šio centro pajamų būtų skiriama apmokėti gydymo išlaidas tų pacientų, kurie to neišgali padaryti patys. Šiuo metu esame 9 tokių vietų savininkai, o jų istorijos yra nuostabios. Ne visos jos yra paverčiamos centrais, bet 2017-ųjų metų pabaigoje duris praverti turėtų vėžio prevencijai skirtas pastatas. Šiuo metu veikia vienas gydymo centras. Šalia Kuritiboje esančios ligoninės nupirkome pastatą, kuriame gydėsi mano žmona. Ten pastatėme 32 lovas ir jose gulintiems ligoniams bei jų šeimos nariams suteiksime maitinimą. Daugelis pacientų gydytis atvyksta iš labai toli ir neturi kur pernakvoti. Panamoje turiu kavos ūkį, o kiti pastatai nuomojami. Jų pelnas atitenka centrams ir ligoninėje gulinčio Milenos brolio sąskaitoms apmokėti“, - pasakojo Mazzi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak jo, kiekvienam turėtų būti suteikta nemokama sveikatos priežiūra. Būtent to siekia Mazzi. Vyras įkūrė kompanija, pardavinėjančią išskirtinius produktus ir daiktus iš viso pasaulio, o iš jų gaunamas pelnas atitenka labdaringai veiklai.

„Kiekvienam turėtų būti suteiktas nemokamas gydymas, vien dėl to, kad žmonės moka didžiulius mokesčius. Brazilijoje taip yra, tačiau viso to sistema labai prasta. „YouTube“ tinkle galima rasti vaizdo įrašų, parodančių, kokiose ilgose eilėse laukia pacientai. Neretai jie miršta net nesulaukę, kol bus apžiūrėti gydytojo. „Spice of My People“ pardavinėja aukštos kokybės produktus, tokius kaip papuošalai, medicinos prekės, žolelių mišiniai ir arbatos iš įvairiausių pasaulio vietų. Tokius gaminius norėjau gaminti savo įsteigtuose centruose, tad šios parduotuvės dėka supratau, kiek daug medicininės paskirties augalų auga šiame regione. Kuriame savo mišinius ir mikstūras, o vėliau juos parduodame savo parduotuvėje. Jie gali būti naudojami ne tik ligų gydymui Brazilijoje, bet ir visoje Pietų Amerikoje“, - sakė vyras.

REKLAMA

Mazzi augo Brazilijoje ir Dubajuje, tačiau gimė Damaske, Sirijoje. Savo milijonus uždirbo užsiiminėdamas internetinių svetainių dizaino kūrimu, vadyba ir iš nekilnojamojo turto įmonių, įsteigtų Dubajuje.

Padėdamas žmonėms Pietų Amerikoje ir išvaistęs turtus, Mazzi gyvena „VW“ furgone, o miega savo restorane arba parduotuvėje.

„Paprastai sakant, visą savo turtą išdalinau kitiems. Išvykęs iš Dubajaus turėjau beveik 3 mln. eurų. Beveik 1 mln. išleidau nekilnojamam turtui, o kitus 2 mln. panaudojau žmonos ir jos brolio gydymo išlaidoms apmokėti. Šių pinigų pagalba Florianopolyje įsteigėme intensyvios priežiūros skyrių, į kurį bus perkeltas ir jos brolis, smegenyse turintis auglį. Tai paskutinis jos šeimos narys, tad vos tik jam reikėjo atlikti operaciją, gydymo išlaidas pažadėjau sumokėti aš“, - pasakojimą užbaigė Mazzi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų