• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaro Mindaugo Basčio ryšių galimą grėsmę nacionaliniam saugumui įvertinti turintis Seimo Nacionalinio saugumo ir gynyboskomitetas (NSGK) penktadienį planuoja išklausyti Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovą Darių Jauniškį.

REKLAMA
REKLAMA

Anksčiau planuota išklausyti ir patį M.Bastį, tačiau jo apklausa nukelta dėl nelaimės šeimoje, BNS sakė NSGK pirmininkas Vytautas Bakas.

REKLAMA

Trečiadienį pirmajame posėdyje komitetas sutarė, kad į posėdžius bus kviečiami ir buvę VSD vadovai Povilas Malakauskas bei Gediminas Grina, buvęs pastarojo pavaduotojas Sigitas Butkus. Semo komitetas norės išgirsti ir socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus, VSD medžiagoje minimo parlamentaro „valstiečio“ Kęstučio Smirnovo paaiškinimus, kviesis Konstitucijos ekspertą Vytautą Sinkevičių.

Taip pat visų kriminalinės žvalgybos institucijų prašoma turimos informacijos, susijusios su VSD medžiagoje minimais asmenimis, Valstybės mokesčių inspekcijos – ar nebuvo tyrimų dėl galbūt įtartinų pinigų srautų, o Vyriausiosios rinkimų komisijos prašoma pateikti duomenis apie visus fizinius ir juridinius M.Basčio rėmėjus. VSD išvadoje minimi asmenys, dėl ryšių su kuriais M.Bastys negavo teisės dirbti su slapta informacija, į komiteto posėdžius kviečiami nebus.

Suplanuota, kad laikinosios komisijos įgaliojimus turintis komitetas tyrimą atliks per aštuonis posėdžius, jie planuojami trečiadieniais ir penktadieniais. Tyrimą NSGK turi baigti iki balandžio 14 dienos, bus tiriamas laikotarpis nuo 2000 metų, kai M.Bastys pirmą kartą išrinktas į Seimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų