REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
Įžymybės, kurios ne kartą žvelgė mirčiai į akis (nuotr. TV3)

Užsienio garsenybės gyvena gan žavingą gyvenimą, tačiau jokia pinigų suma negarantuoja amžino gyvenimo, tad kartas nuo karto įžymybei į nugarą pradeda kvėpuoti mirtis. Gerai antraštei sukurti to užtenka, tačiau kai naujienos pasensta, gyvenimas vis dar turi tęstis. Kokių garsių asmenų vos neužklupo mirtis, skaitykite čia.

9

Užsienio garsenybės gyvena gan žavingą gyvenimą, tačiau jokia pinigų suma negarantuoja amžino gyvenimo, tad kartas nuo karto įžymybei į nugarą pradeda kvėpuoti mirtis. Gerai antraštei sukurti to užtenka, tačiau kai naujienos pasensta, gyvenimas vis dar turi tęstis. Kokių garsių asmenų vos neužklupo mirtis, skaitykite čia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Johnny Deppas

2011-ais metais Puerto Rike filmuojant „Romo dienoraštį“ aktorius vos netapo lėktuvo avarijos auka. Johhny Deppas ir filmo režisierius skrido lėktuvu, kai netikėtai sustojo jo variklis. Daugelis tokioje situacijoje tiesiog rėktų arba norėtų, kad tuo metu jie kaip tik dėvėtų suaugusiems skirtas sauskelnes, tačiau Deppas jokios baimės nejautė ir sumurmėjęs „Ar tai viskas?“ kartu su režisieriumi prapliupo juoktis. Po akimirkos lėktuvo variklis pradėjo normaliai dirbti ir sugebėjo saugiai nusileisti, tačiau skausmingas nusileidimas Deppo vis dar laukė.

REKLAMA

Šįkart aktorius, besifilmuodamas „Vienišame klajūne“ dideliu greičiu jojo ant arklio ir, atlikdamas vieną iš triukų, beveik išslydo iš balno. Užfiksuotame vaizdo įraše matoma, kaip Deppas kelias agoniją keliančias sekundes tiesiog kabo arklio šone, kol galiausiai, nebegalėdamas daugiau išsilaikyti, nukrenta. Laimei, krisdamas tiesiai arkliui po kojomis, aktorius atsipirko tik keliais sumušimais.

Leonardas DiCaprio

Šis aktorius sugeba prisivirti košės... o po to iš jos išsikapstyti. Jam teko išgyventi net tris gyvenimą galėjusius sugriauti įvykius, apie kuriuos dabar gali tik papasakoti.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmą kartą pavojus jo gyvybei grėsė pasiplaukiojimo su rykliais Pietų Afrikoje metu. Į vandenį Leonardas panėrė specialiame narve, o aplink jį plaukiojo tuno gabaliukai, kurie arčiau priviliotų šiuos vandens plėšrūnus. Vienas žuvies gabalėlis bangos buvo iškeltas į paviršių, o ryklys, siekdamas būtent to gabalėlio, pakilo į orą ir nusileido ant narvo, kuriame šį vaizdinį stebėjo aktorius. Dalis ryklio kūno buvo narve.

Pastebėjęs, kad gali gauti didesnį kąsnį, ryklys iššiepė savo dantis prie Leonardą, kuris tuo metu slėpėsi narvo apačioje, kur ryklys negalėjo jo pasiekti. Laimei, gyvūnas išsilaisvino iš narvo, o Leonardo noras paplaukioti su rykliais akimirksniu išgaravo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kitas gyvybei pavojingas nutikimas aktoriui nutiko tada, kai lėktuvu skrido į Rusiją. Jis tapo vienas iš liudininkų, kuris matė, kaip sprogo transporto priemonės sparne esantis variklis. Dėl neaiškių priežasčių lėktuvo įgula nusprendė trumpam išjungti visus lėktuvo variklius ir duoti jiems kelias minutes pailsėti, o tuo metu lėktuvo keleiviai tyliai sėdėjo ir laukė savo lemties. Nepaisant to, kad vienas variklis lyg kometa pabiro į šipulius, visi likę varikliai vėl buvo įjungti ir lėktuvas avariniu būdu buvo nutupdytas Niujorko oro uoste.

REKLAMA

Trečias kartas Leonardui DiCaprio nebuvo lemtingas. Visa tai įvyko šuolio su uždelstiniu parašiuto išskleidimu metu. Patirdamas laisvą kritimą ir mėgaudamasis vaizdais iš paukščio skrydžio, DiCaprio atėjo metas išskleisti parašiutą, tačiau vietoje didžiulės virš galvos išskleistos antklodės ore jiems plazdėjo susipynusios virvės ir brezentas.

Instruktorius, kuris buvo kartu su aktoriumi, nupjovė virves ir išskleidė atsarginį parašiutą, kuris taip pat buvo susipainiojęs, tačiau kol Leonardui DiCaprio prieš akis prabėgo visas gyvenimas, instruktorius sugebėjo išnarplioti tą painiavą ir sėkmingai nusileisti ant žemės.

REKLAMA

Lil Wayne

Nuo 2012-ūjų žinomas reperis naujienų portaluose pasirodydavo daugiausia tada, kai jo sveikatai iškildavo grėsmė. Keletą kartų jis buvo atvežtas į ligoninę dėl ištikusių priepuolių ir, nors daugelis teigė, kad dėl viso šito kaltas kodeino perdozavimas, vėliau paaiškėjo, kad dainininkas kenčia nuo epilepsijos, o šie ligos simptomai sustiprėja atsiradus stresui. Priepuoliai ne kartą Lil Wayne ištiko lėktuvo skrydžio metu, tačiau sunkiausia atlikėjui buvo tada, kai net tris kartus iš eilės jam pasireiškė priepuoliai, o trečiojo metu jo širdies ritmas taip sulėtėjo, jog gyvybei grėsė rimtas pavojus. Laimei, jam greitai suteikė medicininę pagalbą ir tragedijos buvo išvengta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tačiau arčiausiai mirties dainininkas buvo 1994-ais metais, kai Lil Wayne buvo 12 metų. Berniukas, kurio tikrasis vardas yra Young Dwayne, iš mokyklos ėjo namo, o pakeliui dar nusipirko mėsainį. Namuose nieko nebuvo, tad jis prisėdo ant lovos ir pradėjo valgyti. Dieną prieš jo namuose lankėsi svečiai, kurie ten paliko ginklą su užtaisytomis kulkomis.

Būdamas vaikas, Lil Wayne negalėjo atsisakyti progos pažaisti su ginklu ir neilgai trukus kiekvieno tėvo košmaras virto realybe. Būsimas dainininkas persišovė sau krūtinę, tačiau jokie svarbūs organai nebuvo pažeisti. Stipriai sužeistas ir kraujuojantis bei jėgas beprarandantis vaikas sugebėjo surinkti skubios pagalbos telefono numerį. Policija į namus atvyko greičiau, nes tuo metu nei vienas greitosios pagalbos automobilis nebuvo laisvas. Pareigūnai staigiai sureagavo ir paguldę berniuką į tarnybinį automobilį nuvežė jį į priėmimo skyrių. Šį pasivažinėjimą policijos automobilyje berniukas prisimins dar ilgai.

REKLAMA

Sharon Stone

1990-aisiais ši aktorė tik per plauką išgyveno susidūrimą su priešprieša važiavusiu automobiliu. Eismo įvykio metu moteriai lūžo šonkauliai, išniro žandikaulis ir ji pasitempė nugaros sausgyslės. Prireikė mėnesių reabilitacijos, tačiau aktorė išgijo.

Antrą kartą Sharon Stone į ligos patalą paguldė mažesnė, tačiau ne ką mažiau pavojinga, smegenų aneurizma. Praėjus 11-ai metų po to, kai automobilis vos neatėmė moters gyvybės, Stone ištiko insultas, ir vietoje to, kad vos tik pasirodžius pirmiesiems simptomams aktorė būtų nugabenta į ligoninę, jai prireikė tris dienas besitęsiančių stiprių galvos skausmų ir sunkumų kalbant, kad paprašytų psgsliau pagalbos.

REKLAMA

Tačiau tuomet aktorė vis dar nebuvo saugi, nes po atliktos operacijos, aneurizma nebuvo rasta. Po 9-ių dienų gydytojai vėl pamėgino, tačiau, nors ir buvo rastas ligos sukėlėjas, Sharon buvo taip arti mirties, jog teigė mačiusi baltą šviesą ir jau mirusių mylimųjų veidus. Negali būti arčiau mirties nei Sharon, o grįžus nieko nepapasakoti, bent jau be Oiuja lentos, kuri prišaukia numirėlius.

Harrisonas Fordas

Harrisonas Fordas žinomas dėl veiksmo filmuose atliekamų triukų, tačiau kai realiame gyvenime tenka patirti tai, kas nėra surežisuota, sėkmė kartais apleidžia. 1999-ais aktorius skrido nuosavu malūnsparniu, o šalia sėdėjo instruktorius, kuris Harrisonui davė patarimus. Staiga kažkas sugedo ir malūnsparnis nukrito į išdžiuvusios upės vagą. Ironiška, tačiau šis įvykis įvyko tuomet, kai Harrisonas Fordas mokėsi, ką daryti atsitikus nelaimei. Jis išjungė variklį ir imitavo priverstinį nusileidimą, tačiau kai atėjo laikas padidinti galią ir bandyti neatsitrenkti į žemę, Fordas nuo jos pakilo per vėlai. Malūnsparnis apsivertė ir buvo stipriai sulamdytas, o abu vyrai atsipirko tik išgąsčiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Norėdamas įrodyti, kad yra drąsesnis nei žmonės jį laiko, Harrisonas neapleido savo įgūdžių ir toliau skraidė su malūnsparniu, tačiau sėkmė yra permaininga ir 2015-ais metais vėl nuo jo nusisuko.

Fordas buvo tik ką senoviniu Antrojo pasaulinio karo laikų malūnsparniu pakilęs iš Santa Monikos oro uosto. Dėl variklyje esančios klaidos transporte dingo elektra. Aktorius radijo stotelės pagalba susisiekė su dispečerine ir apsisuko, kad galėtų grįžti atgal ant pakilimo tako, tačiau, kadangi malūnsparnio prietaisai dėl elektros nebuvimo nerodė aukščio, vyras jo nesuvaldė ir trenkėsi į golfo laukus pakeliui dar pataikydamas į medį. Golfo aikštyno lankytojai padėjo Harrisonui Fordui išlipti iš malūnsparnio. Greitai atskubėję gydytojai apžiūrėjo aktorių ir, nors jis ir nebuvo praradęs sąmonės ir reagavo į gydytojų užduodamus klausimus, ligoninėje pragulėjo kelias savaites.

REKLAMA

Sylvesteris Stallone

Nors filmuose Sylvesteris Stallone laisvai atremia bet kokius smūgius, visa tai tik iliuzija, nes realybėje aktorius muštynių turėtų vengti.

Pirmą kartą taip nutiko kai kartu su Dolphu Lundgrenu filmavosi ketvirtojoje filmo „Rokis“ dalyje. Vienoje iš scenų Stallone turėjo gauti keletą smūgių į krūtinę ir, nors aktoriai tik vaidino, Lundgrenas smūgiavo netaisyklingai. Šiai scenai nufilmuoti prireikė trijų bandymų. Vėliau Stallone pajuto stiprius skausmus krūtinės srityje, o dar vėliau aktoriui pasidarė sunku kvėpuoti. Vizitas į priimamąjį pavirto skrydžiu į Santa Monicos ligoninę, kur intensyvios pagalbos skyriuje dėl ištinusios širdies aktorius praleido 8-ias dienas.

REKLAMA

Nepaisant buvusios situacijos rimtumo, Stallone nekreipė dėmesio į gyvenimo jam duotą pamoką, kadangi praėjus 25-iems metams „Nesunaikinamų“ filmo kūrimo metu jis dar kartą buvo pamokytas. Kaip ir tąkart, Stallone dalyvavo muštynėse ir, kaip ir tuomet, vaidinimas nebuvo pakankamai tikroviškas. Šiame filme taip pat vaidmenį atliko ir Dolphas Lundgrenas, tačiau lemiamą smūgį, kurio metu lūžo Stallones kaklas, sudavė Steve Austinas. Vėliau aktoriui buvo atlikta operacija, kurios metu kaulas sustiprintas metaline plokštele. Tikėkimės, kad savo pamoką Sylvesteris Stallone jau išmoko.

REKLAMA
REKLAMA

Keithas Richardsas

Yra žinoma, kad kasdieniame Keitho gyvenime mirtis jo tyko už kiekvieno kampo, tačiau labiausiai į atmintį įsirėžė šios dvi istorijos.

Turėdamas priklausomybę narkotikams, Keithas ne kartą savo organizmą nuodijo įvairiomis medžiagoms, tačiau vienas nutikimas iš jo pareikalavo šio to daugiau. 1970-aisiais lankydamasis Šveicarijoje šis žmogus nusprendė „atsipalaiduoti“. Jam nežinant, kažkas į jo heroiną pridėjo strichnino, kuris yra nuodingas ir dažniausiai naudojamas parazitų naikinimui. Pasak paties Keitho, viso šio nutikimo metu jis buvo budrus, tačiau suparalyžuotas ir negalintis reaguoti į kitus žmones, kurie tikrino, ar jam viskas gerai. Nuo tada Keithas tapo šiek tiek atsargesnis ir atsirenka, su kuo bendrauti.

Tačiau jei jis taip pat atsargiai ir toliau būtų žiūrėjęs į gyvenimą, 2006-ais būtų išvengęs sužalojimų, kuriuos patyrė atostogaudamas Fidžyje. Keithas užsiropštė į medį ir atsisėdo ant šakos, kuri buvo daugiau nei 2-ų metrų aukštyje. Kai buvo laikas pietauti, Keithas norėjo pasinaudoti kita šaka ir lengviau nusiropšti žemyn, tačiau jo rankos buvo šlapios ir aplipusios smėliu, ir vyras nuslydo.

REKLAMA

Krisdamas jis galva trenkėsi į medžio kamieną ir, nors iš pradžių nieko rimto nepajuto, vėliau stipriai pradėjo skaudėti galvą. Galiausiai Keithui buvo diagnozuotas lengvas kraujo išsiliejimas į smegenis. Jis skubiai buvo nugabentas į ligoninę Naujojoje Zelandijoje, ten atlikta smegenų operacija, o skausmui malšinti leistas morfinas... nes tai juk Keithas Richardsas.

Elizabeth Taylor

Elizabeth Taylor per savo gyvenimą ne vieną kartą lankėsi ligoninėse. Dažniausiai jos tokių vizitų priežastys buvo labai rimtos, bet ne mirtinos, tačiau kartą jai teko sugrįžti dėl simptomų, kurie galėjo moterį ir pribaigti.

1961-ais metais, prieš pradedant filmuoti filmą „Kleopatra“, Elizabeth pasigavo azijietišką gripą. Kovo mėnesį jis virto dvigubu plaučių uždegimu, kurio gydymui gydytojai paskyrė deguonies palapinę. Tačiau neilgai trukus moteris atsidūrė komoje. Pro žurnalistų būrius aktorė greitai buvo nuvežta į Londono ligoninę ir, pasak interviu „Vanity Fair“ žurnale, ją 4 kartus palaikė mirusia, nes protarpiais moteris nustodavo visiškai kvėpuoti. Jos būklė pagerėjo, kai gydytojai skubiai atliko tracheotomiją. Šios operacijos randai matomi filmuose, kuriuose moteris vaidino jau pasveikusi.

REKLAMA

Dar vieną randą Elizabeth gavo 1997-ais, tačiau šįkart reikėjo pašalinti smegenyse esantį golfo kamuoliuko dydžio auglį. Aktorė skundėsi stipria migrena, kuri, jos manymu, jai atsirado dėl patirto streso. Auglys buvo pašalintas, o dar vėliau atskleista, kad jis – nepiktybinis.

Bobas Dylanas

Liaudies muzikos legenda Bobas Dylanas nebūtų toks žinomas, jei ne keli įvykiai, kurių vienas vis dar stebina gerbėjus. Dar 1966-ais jis jau kilo karjeros laiptais, tačiau sunkiai atsilaikydavo prieš jam daromą spaudimą. Dėl to pradėjo sklisti gandai, kad dainininkas didelėmis dozėmis vartoja amfetaminą, kuris, neva jo padėjo Bobui su viskuo susitvarkyti, tačiau tikroji pagalba atkeliavo visai iš kitos pusės.

Vieną birželio dieną motociklu Bobas Dylanas važiavo iš susitikimo su vadybininku, kai netikėtai pateko į eismo įvykį. Laimei, jo žmona dainininką iš paskos sekė savo automobiliu, tad ji greitai įsisodino vyrą pas save ir vyko ieškoti artimiausios ligoninės. Kadangi joks eismo įvykio protokolas užpildytas nebuvo, kaip pasakoja pats atlikėjas, įvykio metu jis susilaužė kelis stuburo slankstelius ir patyrė galvos sutrenkimą. Nepaisant sužalojimų, ši skaudi patirtis privertė Bobą padaryti pertrauką karjeroje, kuri tapo lemtinga jo ateičiai.

REKLAMA

Dar vieną pertrauką atlikėjas turėjo padaryti 1997-ais. Ji labai nuliūdino jo gerbėjus Europoje, nes po to išgirdo naują atlikėjo skambesį, dar žinomą kaip „The Dates The Are A-Changin“ kuris jiems labai nepatiko. Bobui buvo diagnozuota histoplazmozė, kuri aplink širdį sukelia patinimus. Nors ją lengva išgydyti, jei ja bus nepasirūpinta, liga gali tapti mirtina. Dainininkas greitai sugįžo ant scenos. Mažas širdies patinimas nesustabdė aktyvaus dainininko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų