REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
29
Ievos Strazdauskaitės nužudymu įtariami asmenys atvežti į teismą nuotr. Broniaus Jablonsko

Kalėjimų departamentas žada aiškintis, ar įtariamąjį Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje prižiūrėję probacijos pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

29

Kalėjimų departamentas žada aiškintis, ar įtariamąjį Ievos Strazdauskaitės nužudymo byloje prižiūrėję probacijos pareigūnai tinkamai atliko savo pareigas.

REKLAMA

Pirmiausia departamentas ketina gauti teisėsaugos patvirtinimą, kad vienas iš įtariamųjų šioje byloje iš tikrųjų buvo probuojamas.

„Kalėjimų departamentas raštu kreipėsi į Lietuvos kriminalinės policijos biurą dėl informacijos, susijusios su Ievos Strazdauskaitės nužudymo byla, pateikimo. Rašte prašoma informuoti, ar yra pareikšti įtarimai asmenims, esantiems probacijos tarnybų priežiūroje“, – BNS pirmadienį sakė Kalėjimų departamento atstovas Tomas Čepelevskis.

Taip pat pirmadienį paaiškėjo preliminari teismo medicinos ekspertų išvada dėl Ievos Strazdauskaitės mirties priežasties. Mergina buvo nužudyta sudavus daugybę smūgių.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu pasitvirtins viešumoje skelbiama informacija ir paaiškės, kad šioje byloje yra įtariami asmenys, esantys probacijos tarnybų priežiūroje, Kalėjimų departamentas atliks tarnybinį patikrinimą dėl probacijos pareigūnų vykdytos asmens priežiūros įvertinimo“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Plungiškės nužudymo bylos prokuroras Artūras Urbelis sekmadienį patvirtino, kad vienas iš įtariamųjų šioje byloje buvo stebimas probacijos pareigūnų, nes anksčiau buvo nuteistas kalėti lygtinai.

Teisėsauga teigia, kad I.Strazdauskaitė buvo nužudyta prieš savaitę sekmadienio vakarą, siekiant pagrobti jos automobilį. Merginos kūnas rastas užkastas Kėdainių rajone. Pareigūnai jį aptiko penktadienį, tą pačią dieną sulaikę įtariamuosius. Anot jų, įtariamiesiems mintis nužudyti I.Strazdauskaitę kilo spontaniškai. Sekmadienį Vilniaus miesto apylinkės teismas nusprendė suimti keturis iš šešių įtariamųjų šioje byloje.

REKLAMA
REKLAMA

Svarbiausių įvykių chronologija:

2017-03-07. Kovo 6 dieną apie 21.00 val. gautas pranešimas, kad tamsiai rudos spalvos automobiliu „Audi A7“ apie 16.30 val. iš Plungės į Vilnių išvažiavo Ieva Strazdauskaitė, kuri, pravažiavusi Kauną, dingo;

2017-03-07 iki 2017-03-10. Merginos paieškos tęsėsi beveik savaitę;

2017-03-10. Penktadienį per spaudos konferenciją patvirtinta, kad mergina rasta negyva dar sekmadienio vakarą;

2017-03-12. Buvo sulaikyti šeši įtariamieji;

2017-03-12.Pasak pareigūnų, smurto žymės ant kūno „reiškia, kad ji buvo nužudyta“;

2017-03-12.Vilniaus miesto apylinkės teismas sekmadienį patenkino prokurorų prašymus suimti keturis iš šešių įtariamųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų