REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniuje savaitgalį šurmuliuosianti šventė kvies šeimas drauge paminėti Pasaulinę gyvybės dieną, o politikus ragins didesnį dėmesį skirti šeimos apsaugai.

REKLAMA
REKLAMA

"Tikimės padaryti gražų šurmulį, proveržį. Norime sukviesti šeimas pasidžiaugti tuo, ką jie turi. Norime, kad šeimos eitų, bendrautų, būtų kartu", - spaudos konferencijoje antradienį teigė akcijos koordinatorius Algimantas Ramonas.

REKLAMA

Akcija "Šeima - gyvybės lopšys" sekmadienį prasidės spalvinga eisena, kurioje, lydimos kariuomenės orkestro bei kojūkų teatro artistų, nuo Rotušės iki Nepriklausomybės aikštės žygiuos iš visos Lietuvos į Vilnių susirikusios šeimos. Dalyviai kviečiami atsivežti ir savo atstovaujamo krašto simbolius.

Anot A.Ramono, į šventę susiruošusiems taip pat nereikėtų pamiršti pasiimti tradicinių šeimos atributų.

"Vaikai neturėtų bijoti išeiti su savo mėgstamiausiais žaisliukais, piešiniais, knyga, šeima - su vežimėliu. Eikime su tuo, su kuo gyvename - savo draugais, seneliais, su viskuo, kas mus džiugina, ką kasdien naudojame šeimoje", - ragino A.Ramonas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepriklausomybės aikštėje, anot organizatorių, susirinkusiųjų laukia nuotaikingas koncertas, kuriame dainuos Veronika Povilionienė, linksmoji "Tele Bim-Bam" kompanija, spektaklius rodys Kojūkų bei "Keistuolių" teatrų artistai. Šeimos galės dalyvauti įvairiuose konkursuose, ragauti kareiviškos košės ir arbatos.

Sveikinimo žodį renginio dalyviams tars renginio globėja, Lietuvos pirmoji pora Alma ir Valdas Adamkai.

Renginio metu taip pat ketinama pristatyti šeimos gerovę bei stiprinimą užtikrinti raginančią peticiją, kurią akcijos organizatoriai įteiks Seimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Peticijoje Seimas raginamas priimti Šeimos įstatymą, garantuoti šeimos sandoros ir autoriteto apsaugą, užtikrinti, kad būtų vykdoma į šeimos tvarumo, gyvybės orumo, vaikų saugumo siekianti politika.

Akcijos koordinatorė Jolita Ramonienė tikisi, jog šis dokumentas paskatins politikus imtis realių veiksmų.

"Tikimės, kad peticija nebus padėta į stalčių, kad bus atkreiptas dėmesys. Tikimės šeimos pagrindų įstatymo, kuris padės apibrėžti šeimą. Nesitikime iš karto išspręsti visų problemų, bet norime, kad būtų pradėti vykdyti realūs žingsniai", - sakė J.Ramonienė.

REKLAMA

Anot jos, šiuo metu trūksta konstruktyvaus, teigiamo požiūrio į šeimą, o dėmesio ji sulaukia tik iškilus problemoms.

"Kaip šeima pradeda byrėti, tik tada kreipiamas į ją dėmesys ir sprendžiamos dėl to iškilusios problemos. Nėra kas į šeimą žiūri kaip į pagrindą, kas apibrėžia ją kaip vertybę, pabrėžia jos svarbą", - teigė J.Ramonienė.

Pasaulinei gyvybės dienai paminėti skirtą akciją "Šeima - gyvybės lopšys" organizuoja Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija.

Gyvybės diena švenčiama kasmet paskutinį balandžio sekmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų