REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Įtariamųjų nuotraukos “Facebook“ paskyroje: sunku įtarti kažką blogo (nuotr. facebook.com)

Trims mėnesiams teismo sprendimu suimto Gedimino Kontenio kriminalinė praeitis oficialiuose teisėsaugos įrašuose figūruoja nuo 2011 metų. Tuomet šį 21-erių jaunuolį sulaikę pareigūnai pareiškė įtarimus dėl narkotinių medžiagų platinimo.

35

Trims mėnesiams teismo sprendimu suimto Gedimino Kontenio kriminalinė praeitis oficialiuose teisėsaugos įrašuose figūruoja nuo 2011 metų. Tuomet šį 21-erių jaunuolį sulaikę pareigūnai pareiškė įtarimus dėl narkotinių medžiagų platinimo.

REKLAMA

Jis tebuvo mažas sraigtelis milžiniškame nusikalstamame mechanizme, todėl po trejų metų jau atsidūrė laisvėje. Galima daryti prielaidą, kad įkalinimo įstaiga nepakeitė Gedimino įpročių, mat sugrįžęs į laisvę, anot vietinių kėdainiškių, jis toliau mėgdavo demonstruoti save. Ir tą darė, suprantama, ne iš pačios gražiausios pusės.

Pareigūnai atskleidė, kad 2016 metais G. Kontenis vėl atsidūrė teisėsaugos akiratyje dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tąkart jis iš chuliganiškų paskatų žiauriai sužalojo žmogų. Bet šįkart jaunas vyras išvengė įkalinimo, teismas skyrė lygtinę bausmę.

Sumušė nepilnametę

Bet yra vienas įvykis apie kurį policijos įrašuose likusios tik menkos užuominos. Su naujienų portalu tv3.lt susisiekė nuo darželio laikų Gediminą pažinojusi Mingailė (tikrasis vardas redakcijai žinomas – aut. past.). Mergina papasakojo apie 2010-ųjų incidentą, kuomet Gediminas sumušė jos draugę, tuometinę savo merginą. Mergaitei tada buvo tik 16 metų.

REKLAMA
REKLAMA

tv3.lt redakcija, ką nors žinančius apie G. Kontenio išpuolius Kėdainiuose arba pažįstančius jį žmones ragina rašyti el. paštu: [email protected] ir pasidalinti turima informacija!

REKLAMA

„Tiksliai datos nepasakysiu, bet incidentas įvyko prieš 7 metus, 2010-siais. Jis sumušė mano draugę. Buvo padaryti rimti sužalojimai. Kiek žinau, ji kreipėsi į policiją, bet buvo nepilnametė ir šeima nenorėjo viešinti tos istorijos. Todėl netrukus draugė atsiėmė pareiškimą“, - pasakojo Mingailė.

Mergina pridūrė, kad draugę Gediminas sumušė būdamas neblaivus: „Viskas prasidėjo prie vienos kavinės. Regis, kažkas „užkabino“ tą panelę. Gediminas supyko, bet netrukus apsiramino. Jie išėjo namo ir tada vėl kilo konfliktas, kurio rezultatas smurtas prieš 16-metę. Puikiai pamenu, kai ji man paskambino ir papasakojo, kas jai nutiko.“

REKLAMA
REKLAMA

Psichiškai nestabilus?

Portalo tv3.lt pašnekovė patvirtino, kad Gediminas gimė ir augo Kėdainiuose. „Esame bendraamžiai. Lankėme tą patį vaikų darželį. Vaikystėje jis tikrai nebuvo konfliktiškas. Bet viskas pasikeitė, kai jis pradėjo vartoti narkotikus. Tiksliai nežinau, bet jam tada buvo kažkur 19 metų.

Jo elgesio pokyčiams įtakos galėjo turėti ir viena avarija. Kiek pamenu, jis dalyvavo lenktynėse (buvo šturmanas – aut. past.) ir patyrė šiurpią avariją. Ir, greičiausia, po to taip ir nebeatsigavo. Jis pasidarė psichiškai nestabilus. Ko tik nepaklausite iš vietinių, kurie jį pažinojo, patvirtins tą patį – Gediminas tapo nenuspėjamu ir tik laukė, kol jį kas užkabins“, - pasakojo Mingailė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Itin jauno vyro agresija pasireiškė šiam grįžus iš įkalinimo įstaigos. „Pamenu, jis parašė man žinutę, bet nesureagavau į ją. Tikrai nebuvome geriausi draugai. Bet grįžęs iš įkalinimo įstaigos, greičiausia, ieškojo su kuo pabendrauti“, - prisiminė tv3.lt pašnekovė.

Pokalbio pabaigoje mergina apgailestavo, kad atitinkamos institucijos laiku nesureagavo ir neužkirto kelio itin žiauriai tragedijai Kėdainiuose. „Man tikrai keista, kad kai buvo pirmas pranešimas apie vaiko patirtus sužalojimus, niekas rimtai nepasidomėjo to žmogaus praeitimi. Būtų pakakę paklausinėti aplinkinių gyventojų. Deja, niekas to nepadarė“, - sunkiu atodūsiu pokalbį užbaigė Mingailė.

Portalas tv3.lt primena, kad teismas dėl itin sunkaus sveikatos sutrikdymo, kuris lėmė keturmečio berniuko mirtį leido savaitei suimti mažylio mamą, o jos sugyventinis už grotų bus laikomas mažiausiai tris mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų