REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
 Domantės Jančauskytės nuotr. Telšiai

Panašu, kad įsivyravusius drungnus orus, neišvengiamai išstums šaltos žiemos kvėptelėjimas. Tai įvyks ketvirtadienio naktį, atšals iki -16 laipsnių. Artimiausią naktį taip pat reikėtų saugotis plikledžio.

40

Panašu, kad įsivyravusius drungnus orus, neišvengiamai išstums šaltos žiemos kvėptelėjimas. Tai įvyks ketvirtadienio naktį, atšals iki -16 laipsnių. Artimiausią naktį taip pat reikėtų saugotis plikledžio.

REKLAMA

Trečiadienį šiek tiek pašals

Trečiadienio naktį temperatūra Vilniuje nukris žemiau 0 laipsnių, bus -4 laipsniai, Kaune 0 laipsnių, naktį prognozuojami nedideli krituliai, susidarys plikledis. Tai reiškia, kad čiuožyklomis virs ne tik važiuojamieji keliai, bet ir pėsčiųjų takai, todėl būkite atsargūs, saugokite save. Pajūryje trečiadienio naktį bus +2 laipsniai, čia aplankys šlapdriba. Likusioje Lietuvos dalyje bus apie -2 laipsnius, kritulių nenumatoma.

Trečiadienio dieną visuose rajonuose be žymesnių kritulių. Vilniuje bus -4, Kaune -1, Klaipėdoje +3, Šiauliuose -1, Panevėžyje -2 laipsniai.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio naktį -16

Ketvirtadienio naktį daugelyje rajonų įsivyraus stipri minusinė temperatūra, tačiau labiausiai dantimis kalens vilniečiai, nes šiame rajone temperatūra nusileis iki -16 laipsnių. Kaune atšals iki -9 laipsnių, kaip ir Panevėžyje. Pajūryje šią naktį šals iki -3 laipsnių, Šiauliuose iki -7 laipsnių. Šią naktį žymesnių kritulių nenumatoma, bus giedra naktis, vėjas – vos juntamas, todėl šaltis laikysis netrukdomas.

REKLAMA

Dieną Vilniuje bus -9, Kaune -3, Panevėžyje bei Šiauliuose -2 laipsniai. Klaipėdoje prognozuojami +4 laipsniai, pajūrį aplankys lietus. Kituose rajonuose žymesnių kritulių nenumatoma, tik Kaune pabirs trumpas sniegas. Vėjas bus 0 - 4 m/s, nežymus.

Savaitgalį orai nenustebins

Penktadienio naktį beveik visoje Lietuvoje bus užtikrinta minusinė temperatūra. Vilniuje sulauksime -6 laipsnių, Kaune ir Panevėžyje bus apie -2 laipsniai, Šiauliuose -1 laipsnis, pajūryje +2 laipsniai, naktį Vilniuje ir Kaune gali trumpai pasnigti, Šiauliuose numatoma šlapdriba.Vėjas 5–10 m/s.

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį temperatūra smarkiai nesiskirs. Naktimis bus nuo -7 iki -3 laipsnių, tik pajūryje bus keliais laipsniais šilčiau, apie 0 laipsnių. Naktimis be žymesnių kritulių.

Dienomis temperatūra kils aukščiau nulio. Bus apie +1-2 laipsnius, tik Vilniuje bus -1 laipsnis, o pajūryje iki +3-4 laipsnių, taip pat be žymesnių kritulių. Vejas 3–8 m/s.

Ledo storis

Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis Tauragno ežero ledo storis siekia 13 cm, sniego ant ledo nėra, jis yra tinkamai užšalęs. Totoriškių ežeras Trakuose taip pat yra užšalęs, jo ledo storis siekia 14 cm. Kauno marios – Darsūniškyje taip pat padengtos ledu, jis siekia 17 cm. Nemuną Nemajūnuose dengia ledas su properšomis, jos storis 7 cm. Nemuną Smalininkuose taip pat dengia ledas su properšomis, jo storis tik 4 cm. Kuršių marios šiuo metu yra užšalusios, jas dengia 11 cm sluoksnio ledas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų