• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sveikuolė Akvilė dieną pradeda stikline balto pieno, tik ne karvės, o migdolų. Mergina sako karvės pieno produktų nevartojanti jau metus.

Sveikuolė Akvilė dieną pradeda stikline balto pieno, tik ne karvės, o migdolų. Mergina sako karvės pieno produktų nevartojanti jau metus.

REKLAMA

Sūrius, sūrelius ir jogurtą mėgusi pašnekovė tikina radusi, kuo pakeisti.

„Sviestą galima keist avokadu, čia yra pats didžiausias ir geriausias dalykas, ir skaniausias, ir tas mitas, kad tai gali būt neskanu, tai čia irgi negalioja, o pieno produktus – yra galybė augalinio pieno pradedant visais riešutais, kanapėm, sojos pupelėm ir iš jų galima gamintis produktus, kaip užtepėles“, - sako Akvilė.

„Žaliosios virtuvės“ sumanytojas gamina migdolų pieną ir pasakoja apie kitus augalinius pienus.

„Iš to, kas turi savyje riebalų, t.y. visų pirma riešutai, nes jie turi savyje riebalų, tos pačios kanapės jau arčiau lietuviams yra prie širdies nuo seno, sojų pupelės“, - sako Mantas Gailius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau turbūt vis dar dažnas neįsivaizduoja šaldytuvo be karvės pieno produktų.

Tik iš sertifikuotų ūkių pieną superkančio kooperatyvo direktorė pasakoja, kad dažnas, pripratęs prie įprastų gaminių, lieka šokiruotas, kad ekologiški gaminiai gerokai riebesni ir tas pats sviestas visai kitokio skonio.

Pieno produktuose yra ir riebalų, o jie tukina, tačiau kaip ir viso maisto, reikia neperdozuoti ir rinktis kuo įvairesnius gaminius.

Išsamiau žiūrėkite TV3 reportaže: 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų