REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
George'as Michaelas (nuotr. SCANPIX)

Muzikos pasauliui gedint sekmadienį mirusio Didžiosios Britanijos popmuzikos žvaigždės George'o Michaelo, žinutes skelbia muzikos ir pramogų pasaulio įžymybės, tarp jų Madonna ir Eltonas Johnas.

19

Muzikos pasauliui gedint sekmadienį mirusio Didžiosios Britanijos popmuzikos žvaigždės George'o Michaelo, žinutes skelbia muzikos ir pramogų pasaulio įžymybės, tarp jų Madonna ir Eltonas Johnas.

REKLAMA

53 metų G. Michaelas mirė sekmadienį, veikiausiai nuo širdies nepakankamumo, savo namuose Goringo prie Temzės miestelyje Oksfordšyro grafystėje, į vakarus nuo Londono. Per ilgiau kaip tris dešimtmečius trukusią muzikinę karjerą atlikėjas buvo pelnęs daug apdovanojimų, tarp jų du „Grammy“ ir tris „BRIT Awards“.

„Sudie, mano Drauge! Mus paliko dar vienas Didis Menininkas. Gal 2016-ieji jau ATSIKNIS?“, – parašė Madonna tinkle „Instagram“, įkeldama vaizdo įrašą, kuriame įteikia G.Michaelui apdovanojimą.

2016-aisiai mirė keli garsūs britų muzikai: tarp jų sausį išėjęs Davidas Bowie ir „Status Quo“ gitaristas Richas Parfittas, miręs šeštadienį Ispanijos ligoninėje.

REKLAMA
REKLAMA

Eltonas Johnas taip pat paskelbė nuotrauką, kurioje buvo įsiamžinęs su G.Michaelu.

„Esu giliai sukrėstas. Netekau mylimo draugo – mieliausios, dosniausios sielos ir nuostabaus menininko“, – parašė jis.

REKLAMA

G.Michaelas staiga išgarsėjo devintajame dešimtmetyje su savo grupe „Wham!“. Per visą savo karjerą pardavė daugiau nei 100 mln. dainų albumų kopijų.

Likęs buvusios grupės narys Andrew Ridgeley, parašė, kad Michaelo mirtis „drasko jo širdį“.

Daugelis savo žinutėse prisiminė kitas 2016 metų muzikos pasaulio netektis, šiemet išėjusius D.Bowie, Prince'ą ir Leonardą Coheną ir kitus.

„2016-ieji – dar vienos talentingos sielos netektis. Mūsų meilė ir užuojauta George'o Michaelo šeimai“, – savo oficialioje „Twitter“ paskyroje parašė grupė „Duran Duran“, kartu su „Wham!“ 9-ame dešimtmetyje karaliavusi muzikos hitų viršūnėse,.

REKLAMA
REKLAMA

„Mums neįtikėtinai liūdna, kad mūsų brangus draugas George'as Michaelas išėjo. Nuostabus menininkas ir didis dainų autorius“., – įkėlė „Spandau Ballet“, 8-o dešimtmečio pabaigoje įsikūrusi britų grupė.

Naujosios pramogų pasaulio žvaigždės taip pat atidavė pagarbą įtakingam Londone gimusiam atlikėjui, kuris kitais metais ruošėsi išleisti naują albumą ir dokumentinį filmą,

„Dieve, o ne... Myliu tave, George'ai... Ilsėkis ramybėje“, – parašė popmuzikos žvaigždė Robbie Williamsas.

„Gražaus ir talentingo“ atlikėjo gedi ir britų dainininkė Pixie Lott. JAV Garso įrašų akademijos prezidentas Neilas Portnow paskelbė, kad jį „giliai nuliūdino“ ši netektis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Per visą savo įtakingą beveik keturis dešimtmečius trukusią karjerą George'as tapo vienu iš mylimiausių popmuzikos meistrų ir gerbiamų pramogų pasaulio atstovų“, – pareiškė „Grammy“ apdovanojimus skiriančios akademijos vadovas.

„Jo ypatingas talentas – nuo milžiniško pasisekimo duete „Wham!“ iki įspūdingos solinės karjeros – padarė didelę įtaką daugybei pramogų verslo atstovų visame pasaulyje, ir jo kūrybinis indėlis išliks visiems laikams“, – parašė N. Portnow.

Kanadiečių atlikėjas Bryanas Adamsas tviteryje paskelbė: „Negaliu patikėti. Toks nuostabus dainininkas ir mielas žmogus, per daug anksti mus paliko“.

REKLAMA

„Tu padovanojai pasauliui nepaprastą dovaną! Koks talentas! Kokia netektis!“, – rašė JAV dainininkė La Toya Jackson, velionio popmuzikos karaliaus Michaelo Jacksono sesuo.

„Tavo muzika gyvens toliau“

Netektis sukrėtė ne tik muzikos pasaulio atstovus.

Buvęs Anglijos futbolo komandos kapitonas Gary Linekeris parašė: „Ne. Dar ir George'as Michaelas. Dar vienas didis muzikantas mus paliko šiais metais. 2016-ieji tegu išsinešdina“.

„Žvaigždžių kelio“ aktorius George'as Takei savo pranešime prisiminė vieno didžiausių velionio hitų žodžius: „Ilsėkis su spindinčiomis žvaigždėmis, George'ai Michaelai. Tu suradai savo Laisvę, savo Tikėjimą. Tai buvo tavo paskutinės Kalėdos ir mums tavęs trūks.“

REKLAMA

Pasak Londono mero Sadiqo Khano, Michaelas „nešė džiaugsmą milijonams iš mūsų“.

Britų opozicinės leiboristų partijos lyderis Jeremy Corbynas išskyrė G.Michaelą kaip gėjų ir darbininkų teisių „stiprų rėmėją“. 1998 metais G. Michaelas atskleidė esantis gėjus, kai buvo suimtas dėl nepadorių veiksmų viename viešame Los Andželo tualete.

Gėjų teises ginanti organizacija „Stonewall“ parašė: „Tu daug kam suteikei įkvėpimo ir tavo muzika gyvens mūsų bendruomenės širdyse. Tavęs labai stigs.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų