REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Holivudo apdovanojimų sezonui įsibėgėjant, režisieriaus Damieno Chazelle'o duoklė amerikietiškų miuziklų Aukso amžiui – juosta „Kalifornijos svajos“ (La La Land) – pirmadienį buvo nominuota net septyniems „Auksinio gaublio“ apdovanojimams, tarp jų – geriausio miuziklo arba komedijos, geriausio aktoriaus ir geriausios aktorės kategorijose.

Holivudo apdovanojimų sezonui įsibėgėjant, režisieriaus Damieno Chazelle'o duoklė amerikietiškų miuziklų Aukso amžiui – juosta „Kalifornijos svajos“ (La La Land) – pirmadienį buvo nominuota net septyniems „Auksinio gaublio“ apdovanojimams, tarp jų – geriausio miuziklo arba komedijos, geriausio aktoriaus ir geriausios aktorės kategorijose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į geriausių aktorių „Auksinius gaublius“ pretenduoja „Kalifornijos svajose“, kurių veiksmas vyksta šių dienų Los Andžele, suvaidinę Ryanas Goslingas ir Emma Stone.

REKLAMA

Dramos „Mėnesiena“ (Moonlight), „Mančesteris prie jūros“ (Manchester by the Sea) ir „Florence“ (Florence Foster Jenkins) gavo atitinkamai šešias, penkias ir keturias nominacijas. Į keturis „Auksinius gaublius“ pretenduos ir „Liūtas“ (Lion).

„Auksinių gaublių“ nominacijos skelbiamos įtakingajai Kino aktorių gildijai (SAG) dar nepaskelbus savo favoritų, todėl jos laikomos pirmuoju galimų „Oskarų“ laureatų, kurie bus paskelbti vasario mėnesį, pranašais. SAG nominacijų laukiama vėliau šią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA

Kartu su „Kalifornijos svajomis“ geriausios komedijos arba miuziklo kategorijoje „Auksiniam gaubliui“ yra nominuoti „20th Century Women“, „Deadpool“, „Florence“ ir „Sing Street“.

Dėl „Auksinio gaublio“ dramos kategorijoje varžysis Melo Gibsono karinė juosta „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge), trileris „Hell or High Water“, šeimos dramos „Liūtas“ ir „Mančesteris prie jūros“, jaunuolio brendimo istorija „Mėnesiena“.

74-oj i „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonija įvyks sausio 8 dieną Beverli Hilso viešbutyje „Beverly Hilton“. Jos vedėjas bus Jimmy Fallonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekspertai „Kalifornijos svajas“ laiko favoritu keliose kategorijose.

„Paprastai „Gaublių“ balsuotojai mėgsta paskirstyti apdovanojimus daugybei skirtingų filmų, bet iš tikrųjų galiu matyti galimybes („Kalifornijos svajoms“) laimėti filmo apdovanojimą ir (apdovanojimus) Ryanui Goslingui ir Emmai Stone“, – naujienų agentūrai AFP sakė apdovanojimų prognozių svetainės „Gold Derby“ direktorius Chrisas Beachumas.

„Jis turi labai gerus šansus (kovoti dėl apdovanojimų) režisūros ir galbūt muzikos ar dainos kategorijose – filmas gali tikrai gerai pasirodyti“, – pridūrė jis.

REKLAMA

Favoritai

Kennetho Lonergano „Mančesteris prie jūros“, kuris pelnė Casey Affleckui geriausio dramos aktoriaus nominaciją, monopolizuoja dėmesį dramų stovykloje.

Kitas favoritas čia yra Barry Jenkinso „Mėnesiena“, pelniusi nominacijas režisieriui ir aktoriams Naomie Harris bei Mahershalai Ali.

„Liūtas“, pasakojantis apie vaikiną iš Indijos, įsivaikintą australų šeimos ir seniai prarastų kraujo giminaičių ieškantį su žemėlapių programos „Google Earth“ pagalva, taip pat yra laikomas realiu pretendentu į „Oskarus“.

REKLAMA

Ši Gartho Daviso drama pretenduoja į geriausios dramos ir geriausių antrojo plano aktorių „Auksinius gaublius“. Pastarosiose dviejose kategorijose yra nominuoti Devas Patelis ir Nicole Kidman.

Nominacijos buvo paskelbtos Kalifornijoje dar prieš aušrą ir pabudusios žvaigždės socialinėje žiniasklaidoje reiškė savo šoką, pasitenkinimą ar dėkingumą.

„Ačiū, „Auksiniai gaubliai“! Mums dabar kalbant, visa „Deadpool“ komanda dalyvauja absurdiškame ankstyvo ryto kutenimo mūšyje“, – „Twitter“ pajuokavo šios komedijos apie superherojus žvaigždė Ryanas Reynoldsas, kuris buvo nominuotas geriausio komedijos ar miuziklo aktoriaus kategorijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lily Collins, kuri buvo nominuota už darbą Warreno Beatty filme „Netaikomos taisyklės“ (Rules Don't Apply), „Instagram“ paskelbė nuotrauką, kurioje ji matoma iš džiaugsmo ir nuostabos ranka prisidengusi burną.

„Akimirka, kai tavo mama nufotografuoja tave nominuojamą tavo pirmajam „Auksiniam gaubliui“. Neįkainojama. Vis dar negaliu kvėpuoti. Neapsakomai pagerbta, dėkinga ir besididžiuojanti. Tai negali būti tikra!“ – parašė ji.

Netikėtumai

Tačiau nebuvo nominuotas Nate'o Parkerio „Tautos gimimas“ (The Birth of a Nation), kuris buvo laikytas vertu apdovanojimų, kol vasarą pasirodė naujienos apie režisieriaus išteisinimą dėl moters išžaginimo 1999 metais. Jį kaltinusi moteris 2012 metais nusižudė.

REKLAMA

Kiti netikėtai nominacijų negavę filmai yra Denzelio Washingtono režisuota juosta „Fences“ ir Martino Scorsese „Tyla“ (Silence).

Vis dėlto D.Washingtonas pelnė nominaciją už vaidybą savo filme – kaip ir jo kolegė Viola Davis.

Vokiečių režisierės Maren Adės komedija „Tonis Erdmanas“ apie komplikuotus tėvo ir dukters santykius, šeštadienį susišlavusi Europos kino apdovanojimus, gavo „Auksinio gaublio“ nominaciją filmo užsienio kalba kategorijoje.

Ši juosta varžysis su trimis prancūzų filmais – „Divines“, „Elle“, bendru su iraniečiais „Pardavėju“ (Forushande) – ir Čilės „Neruda“.

REKLAMA

Televizijos kategorijose daugiausiai nominacijų – penkias – gavo tikrais faktais paremtas serialas „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story“.

Nedaug nuo jo atsiliko kriminalinis serialas „The Night Manager“, kuris pretenduoja į keturis apdovanojimus. Serialai „Black-ish“, „The Crown“, „The Night Of“, „This is Us“ ir „Vakarų pasaulis“ (Westworld) gavo po tris nominacijas.

Daugiausiai nominacijų turi televizija HBO – 14.

Nors „Auksiniai gaubliai“ sulaukia daugiau dėmesio už SAG apdovanojimus, jie laikomi ne tokiais gerais indikatoriais kalbant apie „Oskarų“ šlovės prognozes, nes laureatus šiuo atveju renka palyginti maža užsienio žurnalistų grupė. Būtent SAG apdovanojimai dažnai tampa ankstyvais „Oskarų“ pranašais, nes aktorių asociacijos nariai sudaro maždaug 20 proc. iš maždaug 6 tūkst. „Oskarus“ dalijančios Kino meno ir mokslo akademijos balso teisę turinčių narių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų