REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Eimutis Misiūnas teigia vertinsiąs policijos reformos tikslingumą.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Įvertinsiu reformos eigą, pažiūrėsiu reformos tikslingumą. (...) Pati geriausia reforma gali būti blogai įgyvendinama, pažiūrėsime kokie rezultatai. Įvertinę visus duomenis, spręsime, ką su reforma daryti“, – pirmadienį žurnalistams sakė jis po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite.

REKLAMA

Siekdama didinti visuomenės saugumą, patruliuojančių policininkų skaičių ir gerinti pareigūnų darbo sąlygas Policijos departamento vadovybė ėmėsi reformuoti policiją. Pradėta jungti viešąją ir kriminalinę policiją komisariatuose, atsisakoma budėtojų, taip mažinant kabinetuose dirbančių pareigūnų skaičių. Iki 2020-ųjų tikimasi pasiekti, kad mažiausias pareigūnų darbo užmokestis būtų 1 tūkst. eurų. Policijos generalinis komisaras anksčiau yra nurodęs, kad po reformos iš beveik penkių dešimčių buvusių areštinių šalyje planuojama palikti 15, iš 80 policijos budėtojų skyrių palikti dešimt. Dalyje policijos komisariatų pertvarka jau įgyvendinama.

REKLAMA
REKLAMA

Reformai priešinasi pareigūnų profesinės sąjungos. Anot jų lyderių, pareigūnai pasigenda aiškumo, kokie departamentų padaliniai ir kaip veiks po reorganizacijos, kokie yra vertinimo kriterijai norintiesiems eiti naujas pareigas. Esą dalis asmenų į pareigas perkeliami nepaisant to, kad neatitinka reikalavimų. Profsąjungų atstovų teigimu, pavyzdžiui, tyrėjams priskiriamos naujos funkcijos – užtikrinti viešąją tvarką ir patruliuoti, nors jie tam nėra paruošti.

Kandidatas į vidaus reikalų ministrus tvirtino, kad prezidentė per susitikimą akcentavo valstybės sienos apsaugos problemas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pirmiausia tai, kad reikėtų stiprinti valstybės sienos apsaugą, dėti pastangas, kad valstybės siena būtų saugoma moderniomis priemonės. Šiuo metu valstybės siena nepakankamai saugoma šiomis priemonėmis“, – teigė E.Misiūnas.

Anot jo, D.Grybauskaitė taip pat pabrėžė viešojo saugumo problemą, kovą su smurtu artimoje aplinkoje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų