• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis „valstiečių“ sąraše į Seimą išrinktos parlamentarės Dovilės Šakalienės sprendimą nebalsuoti už jį vertina pozityviai, kaip drąsiai išsakytą nuomonę.

Paskirtasis premjeras Saulius Skvernelis „valstiečių“ sąraše į Seimą išrinktos parlamentarės Dovilės Šakalienės sprendimą nebalsuoti už jį vertina pozityviai, kaip drąsiai išsakytą nuomonę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Vertinu pakankamai normaliai - gerai, kad žmonės turi poziciją (...) Tie žmonės, kurie atėjo į LVŽS, ypatingai ta vadinamoji nepartinė dalis, yra drąsūs žmonės visi. Svarbu nebijoti tos nuomonės sakyti. Aš vertinu bent jau tai, kas yra pasakoma ir realiai padaroma nei kad šypsomasi ir už akių daroma kitaip“, - LRT laidoje „Dėmesio centre“ antradienį sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

Jis pripažino, kad D.Šakalienės sprendimas galėjo būti dėl jos nepatenkintų „tam tikrų ambicijų“ skirstant postus Seime, kuomet jai atiteko ne su jos ankstesne veikla - žmogaus teisėmis, socialine sritimi susijęs postas, o kėdė Užsienio reikalų komitete. Vis dėlto S.Skvernelis priminė, kad D.Šakalienė kanidatavo Naujamiesčio rinkiminėje apygardoje, kur suplaukė užsienio lietuvių balsai, dalyvavo debatuose su pasaulio lietuviais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tad pozicija Užsienio reikalų komitete tikrai yra puiki. Dar daugiau, žinau, kad, man regis, bus kalbama ir siūloma vadovauti vienai labai svarbiai komisijai Seime, susijusiai su tautiečiais, kurie vėlgi gyvena užsienyje“, - aiškino jis.

Būsimasis premjeras sako, kad kandidatu į finansų ministrus įvardytą Stasį Jakeliūną skirti į Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkus nuspręsta neradus kito tokio stipraus kandidato Seime. Tuo metu, anot jo, svarstant kandidatus į Finansų ministerijos vadovus buvo net keletas alternatyvų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu Stasys būtų pasakęs: ne, aš savęs nematau kitur, tik finansų ministro pozicijoje, jis būtų teikiamas ir, net neabejoju, jis būtų paskirtas į šią poziciją (...). Bet šiandien reikia ir tą faktą konstatuoti, kad reikalingas labai stiprus, profesionalus finansų ir analitikas, ir išmanantis pakankamai stipriai sritį. Tokio žmogaus mums tikrai nebuvo paprasta surasti“, - kalbėjo S.Skvernelis.

„Aš manau, kad bus 80 procentų (sutikusių - BNS) žmonių. Aš dar karta sakau, kad nerenku žvaigždžių komandos, bet renku tuos žmones, kurie savo srityje yra žinomi ir yra nuveikę kažką“, - dėstė jis, paklaustas, koks procentas būsimų nepartinių ministrų teigiamai įvertino kvietimą.

Už tai, kad S.Skvernelis taptų premjeru, antradienį balsavo 90 parlamentarų, prieš buvo keturi, susilaikė 33. Jo kandidatūros nepalaikė opoziciniai konservatoriai ir liberalai. Po Seimo sprendimo S.Skvernelį premjeru paskyrė prezidentė. Pateikti Vyriausybės sudėtį šalies vadovės tvirtinimui premjeras turi ne vėliau kaip per 15 dienų. Įstatymai numato, jog Vyriausybė gauna įgaliojimus veikti, kai Seimas posėdyje dalyvaujančių narių balsų dauguma pritaria jos programai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų