REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos moksleiviai raginami kalbėti apie švietimo problemas bei prisidėti prie jiems artimos ir priimtinos mokyklos kūrimo.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienį Lietuvoje bei daugelyje kitų Europos šalių prasidėjusios "Veiksmo savaitės 2007" tikslas yra skatinti kiekvieną prisijungti bei išreikšti savo nuomonę apie tai, ko jis tikisi iš mokyklos ne tik kaip formaliojo švietimo teikėjos, bet mokyklos, kurioje galima tobulėti, įgyti įgūdžių ir būti laimingam.

REKLAMA

Veiksmo savaitės metu vyks mokinių inicijuoti renginiai, skirti Vaiko kultūros metams paminėti, pranešė Švietimo ir mokslo ministerija (ŠMM).

Antradienį akcijos dalyviai, organizatoriai, rėmėjai bei parteriai kviečiami į nemokamą koncertą Vilniaus filharmonijos Mažojoje salėje, kur įspūdinga kamerinio orkestro ir solistų programa suburs mokinius bei mokytojus iš visos Lietuvos.

Trečiadienį Vilniaus universiteto Teatro salėje rengiamas disputas "Gyvenimas be mokyklos - įsivaizduoji?", kurioje savo pozicijas gins bei argumentus dėstys muzikantas Svaras bei visuomenininkas Darius Kuolys.

REKLAMA
REKLAMA

"Veiksmo savaitės" metu taip pat vyks Pasaulinei intelektinės nuosavybės dienai paminėti skirta atvira pamoka, kurią ves Verslo programinės įrangos aljanso atstovai. Pamoką bus galima stebėti internetu.

Akcijos rengėjai pakvies ir į Lietuvos vaikų ir jaunimo centro Mažojoje salėje vyksiantį "Forum teatrą". Scenoje pristatant įvairias situacijas, bus sprendžiamos iškilusios problemos, o vaidinimo eigą galės nulemti patys žiūrovai.

Akciją organizuoja Lietuvos moksleivių sąjunga, Lietuvos mokinių parlamentas, viešoji įstaiga "Drąsinkime ateitį", Vilniaus pedagoginis universitetas, Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, renginį remia ŠMM.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

"Veiksmo savaitė" - jau septintą kartą vykstanti Pasaulinės švietimo kampanijos ir UNESCO visuotinė akcija. Idėja organizuoti šią pasaulinę akciją gimė 2000 metais vykusiame Pasaulio švietimo forume Dakare, kuriuo metu 164 pasaulio valstybių, tarp jų ir Lietuvos, atstovai įsipareigojo iki 2015 metų visiems suteikti kokybišką išsilavinimą. Lietuvoje "Veiksmo savaitė" rengiama trečią kartą.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų