REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininko pavaduotojų skaičius turėtų būti mažinamas, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Seimo pirmininko pavaduotojų skaičius turėtų būti mažinamas, sako Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, vietoj Seimo statute numatytų septynių parlamento vicepirmininko pareigybių galėtų likti keturios.

REKLAMA

„Seime, man atrodo, buvo dabar septyni Seimo pirmininko pavaduotojai, mes svarstome, kad užtektų keturių. Visur, kur yra įmanoma sutaupyti valstybės lėšas, jas reikia taupyti“, – portalo 15min.lt konferencijoje trečiadienį sakė R.Karbauskis.

Jo teigimu, valstybės valdymo aparatas šiuos metu yra labai išpūstas, todėl administracinės reformos reikės ne tik Seime.

„Kadangi koalicija tikriausiai nebus labai plati, tai yra nebus keturių partijų ar kažkiek, tai mes galėsime labai ramiai priimti tuos sprendimus, kurie būtų labai racionalūs, ir mes tikrai sutaupysime šimtus tūkstančių eurų jau ir Seime“, – dėstė rinkimus laimėjusios LVŽS lyderis.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu Seimo statutas numato septynias parlamento vicepirmininko pareigybes, o dabartinė parlamento vadovė Loreta Graužinienė turi šešis pavaduotojus.

L.Graužinienė irgi teigia, kad Seimo vicepirmininkų skaičius galėtų būti mažesnis – pakaktų keturių. Seimo pirmininkė aiškina, kad didesnis vicepirmininkų skaičius buvo reikalingas Lietuvai 2013 metais pirmininkaujant Europos Sąjungos (ES) Tarybai, kai šaliai reikėjo atstovauti daug parlamentinių renginių.

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma yra pasiūlęs sumažinti Seimo pirmininko pavaduotojų skaičių nuo septynių iki trijų.

Seimo pirmininkės pavaduotojais šiuo metu dar yra pirmasis vicepirmininkas „darbietis“ Vydas Gedvilas, Europos reikalų komiteto pirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas, jo frakcijos kolega Algirdas Sysas, „tvarkietis“ Kęstas Komskis, konservatorė Irena Degutienė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovas Jaroslavas Narkevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų