REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
47
Lietuvos socialdemokratų partija spaudos konferencijoje rinkimų rezultatams aptarti (nuotr. Fotodiena.lt)

Algirdas Butkevičius: prisiimu atsakomybę

Nebekels savo kandidatūros į partijos pirmininkus

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad neketina kelti savo kandidatūros į partijos pirmininko postą. 

47

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius teigia, kad neketina kelti savo kandidatūros į partijos pirmininko postą. 

REKLAMA

„Greičiausiai nebekelsiu kandidatūros į partijos pirmininkus“, - per tiesioginę konferenciją sakė A. Butkevičius. 

„Prisiimu atsakomybę ir sau, ir savo komandai. Nesugebėjome visuomenei parodyti ir įtikinti visuomenę, kokie yra nuveikti darbai ir kokie jie svarbūs valstybės dabarčiai“, – pirmadienį per spaudos konferenciją kalbėjo A.Butkevičius.

„Mano asmenine nuomone kaip partijos pirmininko, geriau, kad mūsų partija dirbtų opozicijoje, bet, kaip žinote, mes šį klausimą svarstysime valdyboje, prezidiume, partijos taryboje. Galiu garantuoti, jeigu derybų metu būtų priimtas sprendimas, kad partija dalyvaus valdančiojoje daugumoje, aš tikrai asmeniškai nesiruošiu užimti jokių atsakingų pareigų Vyriausybėje“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

Kalbėdamas apie pralaimėjimo priežastis, A.Butkevičius įvardijo tiek „švytuoklės“ principą, rinkėjams balsuojant prieš esančiuosius valdžioje, tiek partijos padarytas klaidas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pritrūko aktyvesnio darbo Seimo narių ir jų dalyvavimo rinkiminėje kampanijoje. Per ilgai šildėmės gana aukštų ir krentančių partijos reitingų šviesoje. Manau, kad partijai labai smarkiai pakenkė dirbtinai eskaluojami skandalai, dėl kurių turėjome teisintis, o visuomenė nenorėjo tų pasiteisinimų klausytis“, – apie galimas pralaimėjimo priežastis kalbėjo A.Butkevičius.

REKLAMA

Dabartinei Vyriausybei vadovaujanti Socialdemokratų partija, turinti daugiausiai mandatų kadenciją baigiančiame Seime, po šių rinkimų yra treti su  17 mandatų. Liberalų sąjūdis laimėjo 14 mandatų.

Po aštuonis mandatus teko Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai bei partijai „Tvarka ir teisingumas“. Kadangi vienas „tvarkietis“ į Seimą kandidatavo kaip save išsikėlęs kandidatas, „tvarkiečių“ Seime greičiausiai bus devyni.

Du mandatus laimėjo Darbo partija, po vieną – Lietuvos žaliųjų partija, Centro partija bei partija „Lietuvos sąrašas“. Dar vieną mandatą gavo save išsikėlęs buvęs „darbietis“ Darius Kaminskas. Seimą sudaro 141 Seimo narys – Tautos atstovai renkami ketveriems metams vienmandatėse ir daugiamandatėje rinkimų apygardose slaptu balsavimu tiesioginiuose mišrios sistemos rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų