• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
7
Milžiniškas gaisras Radviliškyje – įspėjami gyventojai (nuotr. facebook.com)

Radviliškio gyventojai, kurių namuose labai jaučiamas dūmų kvapas, gali prisiglausti Radviliškio V.Kudirkos pagrindinėje mokykloje. Radviliškio mieste paskelbta ekstremali situacija, skelbia savivaldybė.

7

Radviliškio gyventojai, kurių namuose labai jaučiamas dūmų kvapas, gali prisiglausti Radviliškio V.Kudirkos pagrindinėje mokykloje. Radviliškio mieste paskelbta ekstremali situacija, skelbia savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, apie galimybę prisiglausti Radvilų gatvėje 6 esančioje mokykloje informavo Radviliškio rajono Ekstremaliųjų situacijų komisija. Dėl informacijos prašoma kreiptis telefonais: 8 645 00 825, 8 682 75 641, 8 686 90 462.

REKLAMA

Savivaldybė informuoja, kad dūmai plinta į miesto pusę. Didelis dūmingumas Purienų, J.Marcinkevičiaus, Valstiečių gatvėse. Dūmingumas gali keistis pasikeitus vėjo krypčiai.

Gyventojų prašoma neiti į lauką, užsandarinti langus ir duris. Pastebėjus sveikatos sutrikimų, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Didelį gaisrą granulių gamykloje Radviliškyje trečiadienį gesina Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8. Pagalbiniams darbams pasitelkta 20 karių.

REKLAMA
REKLAMA

Ugnį taip pat malšina per 60 Šiaulių, Panevėžio ir Mažeikių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų ugniagesių, dirba 15 autocisternų ir du galingi mobilieji švirkštai

Kaip skelbia Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, ugniagesiams teko skaidyti pajėgas, kad nuo ugnies būtų apsaugoti ir netoli gaisravietės esantys pastatai.

Gaisro gesinimo darbams vadovauja Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Nerijus Adomavičius. Į įvykio vietą išvyko Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Mobilioji valdymo grupė, vadovaujama Operatyvaus valdymo valdybos viršininko vidaus tarnybos pulkininko leitenanto Kęstučio Aginto. Ugnį sunku suvaldyti dėl stipraus vėjo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Į Radviliškį trečiadienį taip pat išvyko premjeras Algirdas Butkevičius.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie įvykį gautas 4.08 val. Pranešta, kad Žironų gatvėje esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje kilo gaisras.

Kaip BNS sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė, užsidegė penkiolikos metrų aukščio medžio atliekų krūva.

Pasak Radviliškio mero Antano Čepononio, dūmuose skendi šiaurinė miesto dalis, dėl gaisro evakuotos keturios prie pat bendrovės gyvenančios šeimos.

REKLAMA

„Kaip gaisras pats, jis nėra pavojingas, pavojingas prie pat esantiems gyventojams, kurių ten yra keturios šeimos. Gyventojai šiuo metu evakuoti – išvažinėjo kas pas gimines, kas pas senelius, tačiau esame paruošę reabilitacijos centre gyvenamąsias vietas, jeigu tik poreikis atsiras, gyventojai bus apgyvendinami“, – pasakojo meras.

Šių šeimų namai, pasak jo, yra prie pat gaisro vietos, juos pasiekia žiežirbos, todėl ten budi priešgaisrinės pajėgos.

Grėsmės gaisrui išplisti nėra, tačiau didžiausią rūpestį Radviliškiui kelia dūmai: gyventojai apie tai informuojami policijos per garsiakalbius, budi greitoji medicinos pagalba, dalinami respiratoriai.

REKLAMA

Netoli uždūmintos teritorijos yra mokykla. Nors, pasak A.Čepononio, pačioje mokykloje dūmų nėra, didelė dalis vaikų gyvena jų apimtoje teritorijoje, todėl jie namo bus išleidžiami tik su tėvais.

„Trumposiomis žinutėmis informuota visa miesto bendruomenė apie situaciją, nes ji tęsis ne valandą, ne dvi ir ne dieną. Kad ir atvirą liepsną užgesinsime, tačiau vidinis smilkimas ir židinio panaikinimas, kaip sako specialistai, gali užtrukti“, – kalbėjo meras.

Nepaisant to, didžiojoje dalyje miesto, pasak jo, gaisro padariniai nejuntami, į uždūmintą teritoriją nepatenka ir viešąsias paslaugas teikiančios įstaigos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ugniagesiams nepavyksta numalšinti gaisro Radviliškyje

Gausioms ugniagesių pajėgoms ir kariams nepavyksta numalšinti didelio gaisro granulių gamykloje Radviliškyje.

„Deja, stiprus vėjas gesinimo darbus lėtina. Ugniagesiai gelbėtojai deda didžiules pastangas, bet vėjas ne jų naudai. Ten yra labai didelis vėjas“, – BNS trečiadienio pavakare sakė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento atstovė Laura Valauskienė.

Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie įsiplieskusią ugnį gautas paryčiais 4.08 val. Pranešta, kad Žironų gatvėje esančios uždarosios akcinės bendrovės teritorijoje kilo gaisras.

Šiuo metu ugnį malšina 46 Šiaulių, Panevėžio ir Mažeikių priešgaisrinių gelbėjimo tarnybų ugniagesių, dirba 15 autocisternų ir du galingi mobilieji švirkštai, Lietuvos kariuomenės karinių oro pajėgų sraigtasparnis Mi-8. Pagalbiniams darbams pasitelkta 20 karių. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų