REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybėje pirmadienį bus tariamasi, kaip tobulinti materialinės atsakomybės taikymą viešajame sektoriuje.

Vyriausybėje pirmadienį bus tariamasi, kaip tobulinti materialinės atsakomybės taikymą viešajame sektoriuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasiūlymus, kaip gerinti žalos iš valdininkų išieškojimą, rengė premjero Algirdo Butkevičiaus sudaryta darbo grupė, vadovauja teisingumo viceministro Juliaus Pagojaus.

REKLAMA

„Darbo grupės narių vertinimu, esminių šios srities teisinio reguliavimo trūkumų nėra, o kylančios problemos labiau susijusios su galiojančių teisės aktų netinkamu taikymu“, - teigiama darbo grupės išvadose.

Tarp darbo grupės siūlymų - ilgesnis terminas, per kurį institucija dėl žalos turi kreiptis į teisėsaugininkus. Šį terminą siūloma ilginti nuo vieno iki trijų mėnesio.

Siekiant supaprastinti žalos išieškojimo procedūras ir mažinti teismų darbo krūvį, siūloma įtvirtinti galimybę pačiai įstaigai priimti administracinį sprendimą dėl žalos atsiėmimo nesikreipiant į teismą. Tokiu atveju žala būtų išskaičiuojama iš valdininko atlyginimo.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerija, be kita ko, savo ruožtu pažymi, kad darbo grupėje plačios paramos nesulaukė idėja valstybės institucijoms draustis civilinę atsakomybę, kaip siūlė Lietuvos draudikų asociacija.

Pernai rudenį Vilniaus apygardos administracinis teismas iš eksministro Raimundo Palaičio Vidaus reikalų ministerijai (VRM) priteisė 15 tūkst. 907 eurų turtinei žalai atlyginti. Taip nuspręsta dėl R.Palaičio veiksmų, kai šis iš pareigų atleido Valstybės tarnybos departamentui vadovavusį Osvaldą Šarmavičių. Teisėja Egidija Puzinskaitė tuomet teigė, jog „tai faktiškai precedentinė byla Lietuvoje, kada iš tokio aukšto pareigūno teismas priteisia materialinius nuostolius valstybei“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų