REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno teisėsaugos pareigūnai įtaria, kad su Kauno Daktarų nusikalstama grupuote sietas Nikolajus Archipovas nusižudė.

Kauno teisėsaugos pareigūnai įtaria, kad su Kauno Daktarų nusikalstama grupuote sietas Nikolajus Archipovas nusižudė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Galiu konstatuoti, kad rastas žmogus su šautine žaizda ir dėl to atliekamas ikiteisminis tyrimas. Preliminariai spėjame, kad savižudybė“, – BNS sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Darius Žukauskas.

REKLAMA

Pasak komisariato vadovo, yra požymių ir tam tikrų aplinkybių, kurios duoda pagrindą manyti, kad įvyko savižudybė. Tiksli mirties priežastis bus nustatyta per tyrimą. Bus atliktos įvairios ekspertizės.

60-mečio vyro kūnas su šautine žaizda rugpjūčio 29 dieną rastas namuose Kiškių gatvėje, įvykio vietoje surastas ginklas.

N.Archipovas buvo teisiamas kartu su kauniečiu Henriku Daktaru ir kitais asmenimis.

Klaipėdos apygardos teismas jam buvo skyręs laisvės atėmimo bausmę dvejiems metams. Jis taip pat nusprendė, kad kaunietis nepriklausė nusikalstamam susivienijimui.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu Lietuvos apeliacinis teismas bylą N.Archipovui dėl sukčiavimo ir turto sunaikinimo nutraukė suėjus senaties terminui.

Bylos duomenimis, N.Archipovas 1997 metais apdraudė savo motinos gyvenamąjį namą ir kitą turtą už daugiau nei 254,8 tūkst. eurų sumą.

1997 metų spalį naktį per sprogimą gyvenamasis namas Šakių rajone buvo sugriautas iki pamatų. Netrukus N.Archipovas kreipėsi į draudimo kompaniją dėl draudimo. Pareigūnai įtaria, kad draudimą mėginta gauti apgaule naudojantis pažintimis su draudimo kompanijos darbuotoju. Pastarasis turėjo gati 20 tūkst. JAV dolerių atlygį.

Už nusikaltimą, susijusį su namo sprogdinimu ir draudimo kompanija, buvo nuteistas ir vienas iš Daktarų grupuotės dalyvių Egidijus Abarius.

Po Apeliacinio teismo nuosprendžio kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimą neišvykti – N.Archipovui buvo panaikinta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų