REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjis – ne tik vasaros pabaiga, bet ir naujas startas. Tai puiki galimybė iš naujo peržvelgti savo maisto racioną ir mitybos įpročius. Be to, išsaugoti vasarą sukauptus vitaminus iki pat žiemos. Klausiate kaip? O gi paprastai – nepamirškite kas dieną susiplakti sveikuoliško nealkoholinio kokteilio.

Rugsėjis – ne tik vasaros pabaiga, bet ir naujas startas. Tai puiki galimybė iš naujo peržvelgti savo maisto racioną ir mitybos įpročius. Be to, išsaugoti vasarą sukauptus vitaminus iki pat žiemos. Klausiate kaip? O gi paprastai – nepamirškite kas dieną susiplakti sveikuoliško nealkoholinio kokteilio.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

O kaip teigia „Nealkoholinių kokteilių“ idėjos ir renginių iniciatorius Alkas Paltarokas: „Šis sveikas įprotis gerina ne tik sveikatą, bet ir mintis. Pats visuomet dieną pradedu sveikuolišku „žaliu“ kokteiliu. Pastebiu, jog energijos ir ryžto veikti – kur kas daugiau. Štai, visai netrukus, į Vilnių grįš po Lietuvą keliavusi „Nealkoholinių kokteilių vasara“ paroda. Organizuoju „skanų“ jos pristatymą. Tad drąsiai galiu teigti – vitaminai turi tapti kiekvieno kasdieniais palydovais. Patys pajusite skirtumą. O rudenį, prasidėjus darbams, tai ypač svarbu. Rekomenduoju.“

REKLAMA

Alkas rekomenduoja išmėginti:

„Žalias Žalias“

Jums prireiks:

• Obuoliai 2vnt. • Moliūgas 0,5 vnt. • Kriaušės 1 vnt. • Dilgėles 1 sauja • Garšvos 1 sauja • Morkų lapai 1 saujelė • Mangoldai 1 saujelė • Špinatai 1 saujelė • Džiovintos datulės arba avietės 1 sauja • Vanduo – Iš akies. Mažiau vandens – reikės šaukšto valgymui.

Kaip pasigaminti?

Viską suplakti „blenderiu“. Patiekti šaltose taurėse.

„Slyvų jogurtas“

Jums prireiks:

• 3-4 vnt. prinokusių slyvų be kauliukų • 1 stiklinė anakardžių • 0,5 stiklinės šilto vandens (45-48 C) • 1 v. š. medaus • 1 probiotikų kapsulė (veganiška) • pusės citrinos sulčių

REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti?

Visus komponentus sumalti blenderiu-kokteiline. Išpilstyti į indelius. Ant viršaus pagardiname slyvų ir bananų gabaliukais. Papuošiame mėtų lapeliu.

Palikti uždengus rankšluostuku kambario temperatūroje 1-2 val. tam, kad gerosios bakterijos pasidaugintų ir būtų gyvos, kas mūsų žarnynui bei imuninei sistemai labai labai gerai arba galite valgyti iš karto. Laikome šaldytuve iki 2 parų.

„Moliūgų pyrago skonis“

Jums prireiks:

• 1 puodelis migdolų pienas • 1 šaukštelis agavos sirupas • 1 puodelis moliūgų tyrės • 2 arbatiniai šaukšteliai cinamono • 1 obuolys, su šerdimi • Džiovintos spanguolės

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip pasigaminti?

Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus spanguoles į maišytuvą ir maišykite iki vientisos masės. Papuoškite viršų su spanguolėmis.

Skanaus!

Daugiau sveikų idėjų, naujų ir neragautų receptų bei daug naudingos informacijos rasite čia: https://www.facebook.com/bealkoholiniaikokteiliai/?fref=ts

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų