REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Eugenijus – užguitas vyras. Dabar jo santuoka griūna, bet ne dėl jo paties kaltės. Jis tapo namų šeimininke, mama savo vaikams, jis tapo vyru ir žmona, nes jo moteris tiesiog nustojo būti žmona, mama ir mylimąja. Rima įniko į alkoholį ir užsiaugino didžiulį antsvorį – tokį, kad net pačiai savimi apsirūpinti būtų sunku.

Eugenijus – užguitas vyras. Dabar jo santuoka griūna, bet ne dėl jo paties kaltės. Jis tapo namų šeimininke, mama savo vaikams, jis tapo vyru ir žmona, nes jo moteris tiesiog nustojo būti žmona, mama ir mylimąja. Rima įniko į alkoholį ir užsiaugino didžiulį antsvorį – tokį, kad net pačiai savimi apsirūpinti būtų sunku.

REKLAMA

„Aš jaučiuosi užguitas. Esu nelaimingas, esu patyręs smurtą nuo savo pačios žmonos. Mano šeima griūva. Išgyvenu dėl savęs, dėl jo, dėl vaikų. Išgyvenimu nerimą, depresiją. Mano žmona pamiršo, kas yra moteris, kas yra žmona ir kas yra mama. Mano žmona nebeturi valios ir negali nustoti gerti. Visi namai, visa buitis griūna ant mano pečių – ruošiu valgyti, plaunu indus, grindis, viską darau. Žmoną tebemyliu. Bijau, kad ji gali numirti ir be jos liksiu vienas“, – pasakoja Eugenijus.

Vyras sako, kad jos žmonos Rimos nuopuolis prasidėjo po jos globėjos mirties – ji pradėjo nebedirbti, gerti alkoholį.

„Prieš 18 metų, kol dar nebuvome vedę, ji buvo švelni ir gera – jos charakteris buvo visai kitoks. Taip gavosi, kad vedžiau vieną moterį, o gyvenu su kita. Be to, dabar ji turi labai didelį antsvorį – sveria 170 kg. Kai ji pradėjo daugiau gerti, tai jos ir svoris ėmė augti automatiškai“, – kalbėjo Eugenijus.

REKLAMA
REKLAMA

Mirus uošvei atsipūtė

Keletas įrašų iš vyro dienoraščio, kurį jis leido pacituoti:

„2012 m. sausio 15 d. Labai pavargau. Visą dieną dirbau, o namai nepakūrenti. Reikia viską padaryti. Rima ir uošvė girtos ir miega. Nežinau, kada atsigulsiu pailsėti. Apklojau šiltai Rimą su vaikais ir sėdžiu vienas. O ką daryti?

REKLAMA

2012 m. liepos 14 d. Labai karšta lauke. Buvau parduotuvėje apsipirkti. Šiandien Rima vėl ėmė mane kolioti ir grasino. Nežinau, kas bus toliau. Vis labiau ji nesuvaldoma, bet myliu aš ją“, – savo dienoraštyje rašė vyras.

2016 m. birželio 2 diena. Jau palaidojome jos motiną. Nežinau, ar gerai, bet man lengviau pasidarė. Gal Rima pasikeis ir kitokia bus? Gal negers ir pradėsim gražiai tvarkytis?“ – rašo vyras dienoraštis.

Sunkus gyvenimas

Eugenijaus žmona Rima sako, kad jos gyvenimas buvo labai sunkus – ji augo pas globėją, kuri prieš keturis mėnesius mirė.

REKLAMA
REKLAMA

„Su globėja pradėjau gerti, ir į tą liūną įkritau. Mane kankina ne tik gėrimas, bet ir baisus antsvoris. Nieko pati negaliu padaryti – sunku apsiauti, greitai paeiti. Noriu pasikeisti. Prie alkoholio mano globėja ir pripratino. Tiesiog plaukiau pasroviui. Nebekreipiau dėmesio į vyrą“, – sakė Rima.

Moteris prisimena, kad anksčiau, kai tik ištekėjo, ji negerdavo ir, susilaukus dviejų dukryčių, gražiai gyveno. Paskui jos globėja susirado sugyventinį, kuris labai gėrė. Jie gerdavo abu ir kviesdavo Rimą. Iš pradžių ji gerdavo mažiau, o po to – vis daugiau.

„Globėja su patėviu versdavo mane gerti. Po to ji susirgo ir mirė, o aš gerti jau nebegalėjau sustoti. Daug dirbau – buvo ir daržų, ir visko. Alkoholyje bandžiau skandinti nesėkmes, kad manęs su sese nemylėjo motina. Niekada nejaučiau meilės nei iš mamos, nei iš patėvio. Po globėjos mirties išvis depresija man prasidėjo – labai sunku buvo. Alkoholyje rasdavau apsiraminimą ir paguodą. Bet aš labai noriu pasikeisti – prašau visų pagalbos“, – laidoje „TV Pagalba“ sakė moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rima dėkojo savo vyrui, kad jis jos dar nepaliko. O jis nė negalvojo jos palikti: prisipažino nė karto nesidairęs į kitas moteris – jam jos neįdomios, vyras mylėjo ir myli tik Rimą.

Pasyvi agresija

Moteris tuo tarpu ne tik geria ir nieko neprisideda prie buities darbų, bet ir kolioja Eugenijų, žemina jį. Nors Rima sako nenorinti jo skaudinti, psichologas Andrius Kaluginas nurodė, kad tai vadinama pasyvia agresija ir Eugenija šitaip išlieja savo susikaupusius jausmus – ant Eugenijus.

„Kartais žmonės savo nepasitenkinimą visu gyvenimu išlieja ant pačių artimiausių – tai vadinama pasyvia agresija.Taip, jie nesimuša, nesibara, bet visas gyvenimo būdas yra tarsi kerštas. Rima savo vyrui keršija už neišmylėtą vaiką. Ji iki šiol pasąmoningai keršija savo vyrui – žmogui, kuris ją myli – už tai, ką ji išgyveno vaikystėje. Ji pati to nežinodama ir nesuvokdama imasi šito psichologinio smurto.

REKLAMA

Kol jūs turite viltį pasikeisti, tol nieko nebus. Šitą vilti reikia palikti, pamiršti, nes jūs gyvenate tik viltimi, kuri jums neleidžia imtis normalių, paprastų, konkrečių veiksmų metant svorį ir mažinant ar apskritai išgujant alkoholį“, – sakė psichologas.

Tikrosios priežastys

A. Kaluginas taip pat nurodė, kad nutukimas dažniausiai yra psichologinė problema.

„Labai rimtą nutukimą sukelia egoizmas. Rima yra egoistė. Ji gyvena, kaip ji nori: nori išgerti – geria, nori pavalgyti – valgo. Tai yra egoizmas. Jei nors minutėlę būtumėte susimąsčiusi apie kančias, kurias keliate savo artimiesiems, viskas būtų visai kitaip.

Antra priežastis – valio trūkumas, negebėjimas sustoti. Trečia priežastis – nutukimas slepia moters norą išvengti meilės, tame tarpe – intymios. Taip vengdama meilės moteris pasąmoningai. Dar viena priežastis – žmonės randa paguodą maiste. Rimos alkoholis ir maistas yra vienintelė paguoda. Kita priežastis – labai prasta savivertė. Todėl pirmas žingsnis, ką turite padaryti – suvokti šį problemų sąrašą ir nukirsti šitam slibinui galvas – viena po kitos“, – kalbėjo A. Kaluginas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų