REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis vengia Seimo narių ir išsigando klausimų, sako parlamento socialdemokratai.

 Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis vengia Seimo narių ir išsigando klausimų, sako parlamento socialdemokratai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad jis tiesiog galėjo sulaukti ir nelabai patogių Seimo narių klausimų. Matyt, to vengdamas ir nenorėdamas, jis pasirinko tokį bendravimo būdą“, – BNS trečiadienį sakė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė, sužinojusi, kad E.Pašilis neatvyks į frakcijos posėdį Seime.

REKLAMA

Socialdemokratai kvietė generalinį prokurorą į frakcijos posėdį trečiadienį aptarti kariuomenės virtuvės įrankių pirkimą ir su tuo susijusį pradėtą ikiteisminį tyrimą.

„Tenka tik apgailestauti“, – pridūrė I.Šiaulienė.

Savo ruožtu Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas pareiškė, kad generalinis prokuroras išsigando susitikimo su socialdemokratais.

„Išsigando turbūt, nes mes turime ir daugiau klausimų. Daug dalykų tokių keistų vyksta prokuratūroje pastaruoju metu ir daug sutapimų“, – sakė A.Sysas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis įtaria, kad generaliniam prokurorui atvykti į socialdemokratų frakcijos posėdį neleido prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Sąmokslo teorija tokia irgi galėtų būti“, – teigė politikas.

Generalinis prokuroras sakė pas socialdemokratus atsisakęs atvykti, nes apie vykstančius ikiteisminius tyrimus negalėtų jiems pateikti informacijos daugiau, nei yra paskelbta viešai. E.Pašilis taip pat tvirtino, kad visuomenė iš prokuratūros pagrįstai tikisi nepolitizuotų, skaidrių tyrimų, prokurorų nepriklausomumo priimant sprendimus.

„Todėl vargu ar būčiau suprastas, jei tyrimų detales pateikčiau vienos politinės partijos atstovams“, – kalbėjo prokuroras.

Nepaisant E.Pašilio nedalyvavimo, Socialdemokratų partijos frakcijos posėdis vyks. Jame bus aptariama antradienį paskelbta Viešųjų pirkimų tarnybos informacija, kad kariuomenė virtuvės reikmenis pirko aštuonis kartus brangiau, nei rinkos kaina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų