REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Telšių statybų bendrovės direktorius ir vyriausioji finansininkė kaltinami nusikalstamu įmonės bankrotu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

Telšių statybų bendrovės direktorius ir vyriausioji finansininkė kaltinami nusikalstamu įmonės bankrotu ir apgaulingu apskaitos tvarkymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNNT) Šiaulių apygardos valdyba ir Šiaulių apygardos prokuratūra baigė ikiteisminį tyrimą dėl galimų nusikaltimų.

REKLAMA

Kaip pranešė FNTT, per pusantrų metų įtariamieji, veikdami bendrininkų grupėje, savo veiksmais nulėmė įmonės bankrotą ir padarė didelę, daugiau kaip 1,2 milijono eurų turtinę žalą kreditoriams.

Ikiteisminį tyrimą atlikę tyrėjai nustatė, kad vyriausioji įmonės finansininkė, vykdydama direktoriaus nurodymus, apgaulingai tvarkė įmonės buhalterinę apskaitą. Į buhalterinės apskaitos dokumentus ji įrašė tikrovės neatitinkančius duomenis apie įmonės gautas pajamas už daugiau nei 248 tūkst. eurų ir į apskaitą neįtraukė beveik 382 tūkst. eurų įmonės kreditorinių įsiskolinimų Valstybinei mokesčių inspekcijai ir Valstybinio socialinio draudimo fondo valdybai.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip teigia FNTT, dėl šios priežasties negalima iš dalies nustatyti bankrutavusios įmonės turto, nuosavo kapitalo ir įsipareigojimų dydžio.

Tuo pačiu laikotarpiu statybų įmonės direktorius, žinodamas apie sunkią valdomos įmonės ekonominę padėtį, nemokumą ir akivaizdžiai gresiantį bankrotą, siekdamas išvengti įsipareigojimų kreditoriams, sudarė įmonei nenaudingus sandorius.

Pareigūnų teigimu, tyrimo metu surinkti duomenys rodo, kad įmonės turtas, kuris galėjo būti panaudotas jos skoloms padengti, nepateisinamai pigiai buvo parduotas dviem Telšių įmonėms. Vienoje iš jų įtariamasis šiuo metu eina direktoriaus pavaduotojo pareigas. Įmonės administracinį pastatą su inžineriniais statiniais direktorius pardavė pusantro karto pigiau, o įmonei priklausiusią statybinę techniką – beveik penkis kartus pigiau nei vidutinė jų rinkos vertė. Tokiais savo veiksmais direktorius padarė didelę turtinę žalą valdomai įmonei ir jos kreditoriams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Už padarytas nusikalstamas veikas įtariamiesiems gresia bauda arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Jiems taip pat pareikšti civiliniai ieškiniai, kurių bendra vertė siekia beveik 806 tūkst. eurų, o siekiant juos užtikrinti, laikinai apribota nuosavybė į 54,3 tūkst. eurų vertės bendrovės direktoriui priklausantį turtą.

Baigta baudžiamoji byla perduota nagrinėti Telšių rajono apylinkės teismui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų