REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako pajuokavęs, kad jis buvo paveiktas dvasininko pamokslo, kai šią savaitę Vyriausybės posėdyje atidėjo klausimą dėl vyro ir moters partnerystės.

Ministras pirmininkas Algirdas Butkevičius sako pajuokavęs, kad jis buvo paveiktas dvasininko pamokslo, kai šią savaitę Vyriausybės posėdyje atidėjo klausimą dėl vyro ir moters partnerystės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš noriu pasakyti, kad visa tai buvo pajuokauta ir su tuo klausimu nebuvo susieta“, - žurnalistams Prienuose penktadienį sakė premjeras.

REKLAMA

Jis teigė, kad dėl klausimo išėmimo iš posėdžio darbotvarkės buvo apsispręsta dar rytinio pasitarimo su patarėjais metu, nes jis nebuvo suderintas su kitomis institucijomis.

Ministras pirmininkas sakė, kad taip nusprendė, „kad nenutiktų taip, kaip atsitiko su Vijūnėlės dvaru“.

„Mes kai kada pašmaikštaujame ministrai kabinete, bet, pasirodo, kad jau dabar yra toks laikotarpis, kai nebegalima nei juokauti, nei pasidalinti tam tikromis mintimis, kurias mes mes išgirstame tam tikruose renginiuose“, - kalbėjo A.Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimas dėl vyro ir moters partnerystės įteisinimo iš Vyriausybės posėdžio darbotvarkės buvo išbrauktas po to, kai premjeras pareiškė, kad pataisos dar nesuderintos, ir pastebėjo, jog trečiadienį išgirdo „labai griežtą ir pamokantį“ arkivyskupo pamokslą.

Diskusiją sukėlė arkivyskupo pamokslas

A.Butkevičiaus posėdyje minėtas arkivyskupo pamokslas buvo tiek apie nesantuokinį bendrą gyvenimą, tiek apie gyvybės apsaugą nuo pradėjimo momento.

„Vienas amerikietis mokslininkas neseniai parašė: jei po šimto metų krikščionys bus laikomi tais, kurie nežudo savo vaikų ar senolių, reiškia, mums pavyko. Tokia mintis skamba jau antrojo amžiaus po Kristaus liudijimuose: krikščionys nuo kitų žmonių nesiskiria nei kraštu, nei kalba, nei papročiais, jie negyvena kitokiuose savuose miestuose, nevartoja kitoniškos tarmės, neturi ypatingo gyventimo būdo. Jie kaip ir visi veda, susilaukia vaikų, bet kūdikių neišmetinėja. Dalijasi valgiu, bet ne žmonomis. Kaip tada, taip ir dabar. Krikščionys turi būti žemės druska“, – trečiadienį iškilmingose mišiose, kuriose dalyvavo ir valstybės vadovai, Vilniaus arkikatedroje sakė arkivyskupas Gintaras Grušas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Teisingumo ministerijos parengtomis Civilinio kodekso pataisomis siekiama įteisinti vyro ir moters partnerystę, kurios galimybė dabar nors ir numatyta, bet pats institutas neveikia.

Teisingumo ministerija anksčiau buvo parengusi ir teikė Seimui Partnerystės įstatymo projektą, tačiau parlamentas jas pernai rudenį atmetė.

Seime keli liberalai ir socialdemokratai yra įregistravę kitą įstatymo projektą, kuris leistų tiek skirtingos, tiek tos pačios lyties asmenų partnerystę, tačiau jis iki šiol nėra pasiekęs plenarinio posėdžio salės.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų