REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Justinas Jankevičius (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kviečia kartu švęsti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio kampeliuose š.m. liepos 6 d. 21.00 val. kviečiami ir vėl susiburti drauge bei kartu sugiedoti Lietuvos „Tautišką giesmę“.

26

TV3 televizija jau aštuntus metus iš eilės kviečia kartu švęsti Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną. Visi lietuviai, visuose pasaulio kampeliuose š.m. liepos 6 d. 21.00 val. kviečiami ir vėl susiburti drauge bei kartu sugiedoti Lietuvos „Tautišką giesmę“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne išimtis ir garsūs lietuviai. Prisidėti prie himno giedojimo žada humoristas ir televizijos laidų bei renginių vedėjas Justinas Jankevičius. Vyras šioje akcijoje dalyvauti nutarė nė nesvarstydamas. J. Jankečius atviras – lietuvybė užima didelę dalį jo širdies.

REKLAMA

„Mano visa giminė yra didieji patriotai. Tad ir mano pirmoji meilė visuomet buvo Lietuva. Darbas – antroji. Kas ten žino, gal ir trečioji kada atsiras“, – pokalbį viltingai pradeda televizijos veidas.

Nors save vadina šimtaprocentiniu patriotu, atskleidžia, kad jo giminės šaknys kerojasi ir už gimtinės ribų.

„Senelis turėjo pabėgti iš Lietuvos į Sibirą. Čia jis sutiko mano močiutę, kuri yra sibirietė. Jiedu susilaukė mano tėčio. Tuo tarpu senelio broliai ir seserys atgulė miškuose, o kiti emigravo į Ameriką.

REKLAMA
REKLAMA

Tad mano šaknys – Sibire, Aukštaitijoje ir Žemaitijoje. Tačiau man tai tik atnešė naudos. Manyje genetiškai užprogramuotas užsispyrimas, meilė muzikai ir imunitetas šalčiui bei degtinei“, – šmaikščiai užsimena garsus humoristas.

Sesuo emigravo į JAV

J. Jankevičius atskleidė, kad dalis jo šeimos net ir šiuo metu gyvena ne Lietuvoje. Tačiau jų pasirinkimą ji tikina gerbiantis.

„Ir mano šeima nėra nepaliesta emigracijos. Gal dėl kitų priežasčių, tačiau mano sesė gyvena Amerikoje. Džiugu, kad ji ten puoselėja lietuvybę ir mano dukterėčia bei sūnėnas puikiai kalba lietuviškai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Moksliškai yra ištirta, kad norėdami išmokti kalbėti dviem kalbom vaikai ilgiau užtrunka mokydamiesi, tačiau rezultate puikiai moka dvi kalbas. Tiesa, teko girdėti užsienyje gyvenančių mamyčių pažadų savo vaikų niekuomet nevarginti lietuvių kalbos mokslais. Jų pretekstas – ilgiau užtrunkantis įsisavinimas.

Taip, žinoma. Tačiau, jei jos remiasi mokslu, tegul juo remiasi iki galo. Lėčiau užtrunka, tačiau paskui vaikai kalba dviem kalbom. Aš manau, kad atimti iš vaikų nemokamą kalbą yra labai neatsakinga. Aš labai mėgstu, kai lietuviai, net gi ir gyvendami užsienyje, moko savo vaikus lietuviškai“, – pirštu grūmoja J. Jankevičius.

REKLAMA

J. Jankevičius tiki, kad net ir dėl sunkiausių sąlygų iš savo šalies išvykę Lietuviai čia galėtų turėti galimybę pasijusti savi.

„Aš jokiu būdu nekaltinu tų žmonių, kurie išvyko. Tokia ir yra Europos sąjungos esmė. Visi juda ten, kur nori. Aišku, man labai gaila, kad Lietuvoje mažėja gyventojų. Tačiau esu įsitikinęs, kad yra gausybė žmonių, kurie svajoja čia grįžti. Visgi pamąsčius, ten gyvena geri, darbštūs žmonės ir aš labai laukiu, kada jie sugrįš“, – atskleidžia televizijos laidų vedėjas.

REKLAMA

Nors yra vienas tų laimingų žmonių, kuriems pasisekė susikurti karjerą bei patogų gyvenimą Lietuvoje, paprašytas pamotyvuoti gimtine nusivylusius emigrantus, J. Jankevičius trumpam nustojo šypsotis.

Apie karjerą Lietuvoje

„Šiaip nesu linkęs dalinti patarimų. Pats po trijų metų gyvensiu po tiltu, nes tokia jau ta šou biznio taburetė. Staiga tu nukrenti ir paskui kartu su realybės šou dalyviais daliniesi pasakojimais „O jūs žinot, kas aš buvau...“ ir geri odekoloną. Mano planas toks“, – niūriai apie ateities planus kalba televizijos veidas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ne pačią šauniausią ateitį sau prognozuojantis J. Jankevičius visgi atskleidžia dar niekuomet nejutęs didelių gyvenimo sunkumų.

„Aš gyvenu Lietuvos burbule, kuriame tu nematai provincijos ir nematai problemų, su kuriomis jos gyventojai kartais susiduria. Tad aš nejaučiu kompetencijos vertinti to standartinio lietuvio. Aš esu betono vaikas. Gyvenu Vilniuje ir man viskas čia labai gražu.

Tačiau kai nuvažiuoji į tuos kitus miestus... matyti, kad kai kurie žmonės gyvena ir sunkiau. Bet Lietuvoje gera gyventi dėl to, kad čia esi šeimininkas. O man atrodo, kad yra geriau būti šeimininku savo kieme, nei baudžiauninku kažkieno kito“. – įsitikinęs J. Jankevičius.

REKLAMA

Kviečiame prisijungti prie himno giedojimo

Šiemet mūsų šalies Himnas tradiciškai skambės ir iš Vilniaus Vinco Kudirkos aikštės. Visi sostinės gyventojai ir jos svečiai kviečiami 20.40 val. susiburti šioje aikštėje, iš kurios vyks tiesioginė TV3 televizijos Himno giedojimo transliacija.

Prieš buriantis giedoti kartu, TV3 eteryje laukia speciali tiesioginė transliacija, o lygiai 21.00 val. suskambės „Tautiška giesmė“. Tiesioginę transliacijią galite stebėti per TV3 televiziją bei naujienų ir pramogų portale www.tv3.lt

Tęsiant gražią tradiciją šiais metais vėl bus kuriamas ir unikalus lietuvių Himno giedojimo žemėlapis. Tapkite jo dalimi! Portale www.tv3.lt/himnas esančiame specialiame žemėlapyje pažymėkite, kur ketinate giedoti „Tautišką giesmę“ šiemet, kad visi kartu visam pasauliui vėl parodytume savo vienybę!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų