REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
24
Ispanijos futbolo rinktinė (nuotr. SCANPIX)

24 futbolo rinktinės penktadienį pradeda intriguojančias kovas Europos čempionate Prancūzijoje. Kas myli klasiką su Vokietija, Prancūzija ir Ispanija, o kas prognozuoja anglų žvaigždžių valandą? Kas bus "juodasis arkliukas", o kas ryklių smulkmė. Kas ramiai analizuos žaidimą, o kas emocijų pagautas skraidins daiktus aplink?  „Euro 2016“ turnyro išvakarėse tv3.lt kalbino Lietuvos futbolo garsenybes ir ekspertus.

24

24 futbolo rinktinės penktadienį pradeda intriguojančias kovas Europos čempionate Prancūzijoje. Kas myli klasiką su Vokietija, Prancūzija ir Ispanija, o kas prognozuoja anglų žvaigždžių valandą? Kas bus "juodasis arkliukas", o kas ryklių smulkmė. Kas ramiai analizuos žaidimą, o kas emocijų pagautas skraidins daiktus aplink?  „Euro 2016“ turnyro išvakarėse tv3.lt kalbino Lietuvos futbolo garsenybes ir ekspertus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baiminasi teroro grėsmės

„Tai tikra šventė visiems Europos futbolo mėgėjams. Tikiuosi gražaus ir rezultatyvaus futbolo. Kaip ir kiekvienas tikimės to paties – norėtųsi, kad ta šventė praeitų be visokių incidentų, kurie nuviltų“, - tv3.lt kalbėjo Deividas Šemberas.

REKLAMA

Šiuo metu A lygos prezidento pareigas einantis buvęs futbolininkas pirmenybių favoritais laiko Ispanijos, Vokietijos ir Prancūzijos rinktines: „Pastaroji tikrai labai galinga, žaidžia namie ir gali laimėti čempionatą. Daug naujų rinktinių, galbūt kažkuri iš jų gali nustebinti. Prognozuoti sunku, bet pagrindiniai kandidatai į nugalėtojų titulą bus pastaruoju metu Europoje dominuojančios nacionalinės ekipos.“

Pašnekovas prasitarė, kad kaip visada palaikys Vokietijos rinktinę. „Tikiuosi daug iš prancūzų ir belgų. Šiems laikas parodyti tikrąjį savo veidą. Žaidėjai jau subrendę ir yra lyderiai. Jų jau negalima bus nurašyti, kad tai perspektyvi ir jauna rinktinė. Aišku, nepamirškime ispanų, italų ir anglų.

REKLAMA
REKLAMA

D. Šemberas purtėsi paklaustas, ar mėgausis sirgalių atmosfera viešoje erdvėje. „Niekada nemėgstu žiūrėti futbolo baruose, prie aibės sirgalių. Labiau pratęs susikaupti namie, giliau paanalizuoti žaidybinius aspektus, žaidėjų individualius sugebėjimus. Nesu toks aistringas, nereiškiu daug emocijų. Kai kurie epizodai visgi gali leisti pasidžiaugti, kad tai toks gražus sportas“, - teigė A lygos prezidentas.

 Saugo, kad nesudaužytų kokių daiktų

Rezultatyviausias praėjusio sezono A lygos žaidėjas Tomas Radzinevičius atviravo, kad paprastai serga už italus, tačiau šiame čempionate savo simpatijas atiduos ir čekams. „Žaidėjai parodo visą meistriškumą tokiuose čempionatuose, tai net neabejoju, kad matysime daug įvarčių ir netikėtumų. Bus įdomu stebėti“, - sakė futbolininkas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip po ilgų ir varginančių klubinių sezonų nusiteikti futbolininkams tokioms varžyboms. Anot T. Radzinevičiaus, čia – ne bėda.

„Rungtynių bus daug ir dažnai, tad atsistatymui ir šlifavimui laiko beveik nebus. Daug kas priklausys, kaip treneriai paruoš psichologiškai komandas. Tai bus lemiamas faktorius, - kalbėjo Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas. - Didžiausia garbė, kai gali žaisti rinktinėje ir dalyvauti Europos ar pasaulio čempionatuose. Rungtynes stebi visas pasaulis, daugybė agentų, gali pasigerinti kontrakto finansines sąlygas. Futbolininko karjera netrunka iki 60 metų. Visi nori užsitikrinti ramią senatvę ir nereikėtų ieškoti didelių darbų. Tai stimulas stengtis ir parodyti visą save.“

REKLAMA

Anot jo, visi tikisi, kad finale bus tos didžiosios rinktinės, tačiau belgai, kroatai, čekai gali nustebinti.

T. Radzinevičius pasakojo, kad labai norėtų ištrūkti ir pažiūrėti rungtynes gyvai, tačiau vyksta A lygos sezonas ir tai neįmanoma. Futbolininkas tvirtino, kad rezultatus seks ir futbolo grožėsis su komandos draugais.

„Esu karštas ir emocingas tiek aikštėje, tiek žaidžiant kompiuteriu futbolą, ties stebint jį per televizorių. Kartais net chebra iš komandos bijo, kad nesudaužyčiau kokių daiktų aplink“, - juokėsi „Sūduvos“ puolėjas.

REKLAMA

Pasipils rekordų lietus?

Futbolo komentatorius ir apžvalgininkas Aurimas Budraitis neabejoja, kad atėjo laikas Anglijos rinktinei: „Kai taip ilgai lauki, atrodo, kad jau atėjo laikas driokstelėti. Tiesa, pačia stipriausiai dauguma laiko Prancūziją. Namų komanda privalo laimėti? Apskritai sunku prognozuoti. Kažkur baudinių serija, kažkur raudonoji kortelė daug ką gali nulemti. Į aštuonetą vis tiek pateks tos klasikinės pajėgiausios šalys. Nesitikiu ten matyti išsišokėlių.“

Faktas, kad čempionatas išsiplėtė nuo 16 iki 24 komandų jo nedžiugina. „Man nebus įdomesnis turnyras. Žiūrint į ateitį, daugiau šansų patekti į Europos čempionatą Lietuvai. Tačiau į kai kurias rungtynes yra net neišparduoti bilietai. To ankstesniuose Europos ar pasaulio čempionatuose nebūdavo. Ką reiškia komandų išplėtimas? Bus daugiau rekordų. Pavyzdžiui Cristiano Ronaldo turės galimybę tapti rezultatyviausiu Europos čempionatų žaidėju. Jam trūksta trijų įvarčių“, - dalijosi mintimis A. Budraitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tarp komandų, kurios gali nustebinti jis įvardijo Lenkiją. „Tai, kad ji nesužaidė su Olandija ar Lietuva, nieko nereiškia. Žaidė be dviejų svarbiausių futbolininkų. Patys lenkai savo rinktinę vadina stipriausia per 40 metų. Tai ne šiaip sau. Sudėtis žvėriška“, - tvirtino jis.

Klasika yra klasika

Tuo tarpu rezultatyviausias visų laikų Lietuvos rinktinės žaidėjas Tomas Danilevičius neturi favoritų ir nesirenka, už ką sirgti. „Šiaip nenuvertinčiau Prancūzijos rinktinės, visada galingi ispanai, o Vokietijos rinktinė po paskutinio pasaulio čempiono pakilime. Manyčiau tai trys tokios turnyro favoritės, galinčios triumfuoti“, - aiškino jis.

REKLAMA

Šveicarijoje gyvenanti Lietuvos futbolo žvaigždė „juoduoju arkliuku“ turnyre įvardijo kroatus: „Jei kalbėsime apie priekinę liniją ir vidurio saugus – kroatai atrodo tikrai neblogai. Komanda gana stipri, galbūt silpnoji grandis – gynyba.“

T. Danilevičius pastebėjo, kad šveicarai mėgsta ir myli futbolą. „Lugane žiūrėjau rungtynes Šveicarija su Moldova. Žmonės pasiruošę, leidiniuose futbolo atmosfera kaip reikiant kaitinama“, - teigė jis.

Į sostą sodina Angliją

„Į titulą pretenduos klasikinės futbolo valstybės – Vokietija, Prancūzija, Italija, Ispanija, Anglija. Jos diktuoja madas Europoje ir iš jų kažkas laimės Europos čempionatą“, - kalbėjo šiuo metu A lygoje pirmaujančios „Trakų“ komandos vairininkas Valdas Urbonas.

REKLAMA

Į turnyro išplėtimą iki 24 komandų jis žiūri teigiamai: „Dar daugiau galimybių padidinti futbolo populiarumą. Kokybės atžvilgiu turėtų būti stabilu – futbolo madas diktuos tos pačios futbolo milžinės. Kažkokių staigmenų nesitikiu. Albanijos ar Vengrijos rinktinei vien patekimas yra pergalė. Ir Lietuvai dalyvauti tokioje šventėje būtų smagu.“

„Belgijos komanda galėtų pretenduoti į „juodojo arkliuko“ statusą. Aukštas pasaulinis reitingas neatsitiktinai – jauni ir patirties įgavę žaidėjai gali nustebinti, - svarstė treneris. – Mano asmeninės simpatijos – italų futbolui. Gal jie ir nepretenduos į aukštas vietas, bet tokio rango turnyruose Italijos rinktinė būna gerai paruošta ir dažnai pasiekia rezultatą. Sirgsiu už ją.“

V. Urbonas prognozavo, kad naujųjų Europos čempionų vardą iškovos Anglija: „Turėjome progą žaisti vienoje grupėje su Anglija, sekėme jų žaidimą. Jie turi gerą patyrusių ir jaunų žaidėjų lydinį su patyrusiu treneriu. Atrankos ir kontrolinių rungtynių rezultatai leidžia tikėti, kad jie pelnys aukščiausią apdovanojimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų