• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš LFF finalą „Žalgiris“ tikisi rašyti savo istoriją toliau ir išplėšti penktą trofėjų iš eilės, o pirmąkart dėl šio titulo kovosiantys „Trakai“ viliasi užrašyti ant taurės savo klubo pavadinimą. Kaip bus iš tikrųjų, paaiškės jau gegužės 15 dieną.

Prieš LFF finalą „Žalgiris“ tikisi rašyti savo istoriją toliau ir išplėšti penktą trofėjų iš eilės, o pirmąkart dėl šio titulo kovosiantys „Trakai“ viliasi užrašyti ant taurės savo klubo pavadinimą. Kaip bus iš tikrųjų, paaiškės jau gegužės 15 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Naujai rekonstruotame Telšių stadione gegužės 15-ąją vyks žūtbūtinė kova dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės. Finale susikaus Vilniaus „Žalgirio“ ir „Trakų“ futbolininkai. LFF taurės finalas į Telšius grįžta po 13 metų pertraukos. Telšiai šiais metais paskelbti Lietuvos kultūros sostine.

REKLAMA

Dėl solidžios, pereinamos, iš sidabro nulietos ir apie 14 kg sveriančios LFF taurės susigrumsiančios komandos nusiteikę kovingai ir dovanų varžovams dalinti neketina. Šiuo metu A lygoje pirmaujančių „Trakų“ strategas Valdas Urbonas tvirtino, kad Trakų riteriams tai svarbus įvykis.

Ambicingi tikslai

„Pirmąkart klubo istorijoje žaisime LFF finale. Norime įrašyti ant taurės savo klubo pavadinimą. Toks tikslas. Reikia žengti nedidelį žingsnį, bet iki jo dar ilgas kelias. Varžovai laimi visus įmanomus trofėjus, nenori jais dalintis ir yra būsimo finalo favoritai. Mes – ambicingi pretendentai, - pilni jėgų, noro, tikėjimo pasiekti tikslą – laimėti LFF taurę“, - kalbėjo treneris.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu A lygos po kelių pralaimėjimų į trečią vietą nukritusio „Žalgirio“ veldys Valdas Dambrauskas tikina, kad „duobelei“ buvo ir objektyvių, ir subjektyvių priežasčių, tačiau laiko dairytis atgal nėra.

„Finalas – visiškai kita istorija. Jei čempionate su ta pačia komanda susitinki kelis kartus ir viską gali ištaisyti, tai LFF finale turi du kėlinius ir geriausiu atveju pratęsimą. Finalo rungtynės labai nenuspėjamos. Galbūt iš šono atrodo, kad viena kita pergalė, iškelta taurė – atėjai, pamatei, nugalėjai. Tačiau už kiekvieno įvarčio, kiekvienų rungtynių – kibirai žaidėjų prakaito, kraujo, trenerių nervų, bemiegių naktų ir taip toliau. Dabar galvojame tik apie finalo rungtynes. Turime savaitę laiko, planą. Viskas, kas buvo, jau pamiršta“, - teigė „Žalgirio“ strategas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Emocingas renginys

Lietuvos čempionai sieks iškovoti penktą LFF taurę iš eilės. „Tai – vienos rungtynės, po kurių nugalėtojas gauna viską. Tiek mes, tiek priešininkai darys viską, kad laimėtų. Praėję keturi finalai įtakos neturės. Kiekvienas kėlinys – atskira istorija. Tikiu, kad mano žaidėjai rašys tą istoriją toliau“, - teigė V. Dambrauskas.

Lemiama dvikova vyks neutralioje aikštėje – Telšiuose, tačiau abi komandai to nesureikšmino. „Gal kiek tolokai iš Vilniaus važiuoti į Telšius. Tai Lietuvos kultūros sostinė, stadiono atidarymas po rekonstrukcijos. Ta šventė paskatina ir trenerius, ir futbolininkus pasitempti. Emocingas renginys turėtų visiems patikti“, - žaidėjo „Trakų“ treneris.

REKLAMA

Apie 100 proc. nusiteikimą patvirtino ir „Trakų“ kapitonas Deividas Šemberas: „Nusiteikimas aktyvesnis – visi susikaupę, nori atiduoti save kiekviename momente.“

Prieš LFF taurės finalo varžybas 16:30 val. vyks Telšių miesto stadiono atidarymas, gros Telšių muzikos mokyklos pučiamųjų orkestras, simboliškai bus perkirpta juostelė, stadioną pašventins Telšių vyskupas. Žiūrovai į stadioną bus įleidžiami nuo 15:30. Rungtynės tarp Vilniaus „Žalgirio" ir Trakų „Trakų" prasidės 17 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų