REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį per Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) suvažiavimą Naujojoje Akmenėje ketinama balsuoti dėl rezoliucijos, kuria būtų pareikštas nepasitikėjimas LSA prezidentu Ričardu Malinausku.

Antradienį per Lietuvos savivaldybių asociacijos (LSA) suvažiavimą Naujojoje Akmenėje ketinama balsuoti dėl rezoliucijos, kuria būtų pareikštas nepasitikėjimas LSA prezidentu Ričardu Malinausku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Preliminariai šis klausimas įtrauktas į suvažiavimo darbotvarkę, bet ją dar renginio pradžioje tvirtins suvažiavimo delegatai.

REKLAMA

Rezoliuciją dėl nepasitikėjimo LSA prezidentu, Druskininkų meru R.Malinausku inicijavo sostinės savivaldybės tarybos narys konservatorius Adomas Bužinskas.

„Per pastaruosius pusę metų viešoje erdvėje sukosi eilė skandalų, susijusių su Ričardu Malinausku. Ne vienoje istorijoje jis dengiasi LSA prezidento pareigomis, spręsdamas asmeninius arba savo savivaldybės tam tikrus reikalus. Matome, kad buvo viešai ir meluota, ir Vijūnėlės „dvaro“ istorijos, ir spaudimas ministrui K.Trečiokui, ir ministrui pirmininkui, ir Lietuvos socialdemokratų partijos išreikštas nepasitikėjimas. Siūlymas stabdyti narystę rodo, kad žmogus yra praradęs autoritetą, praradęs pasitikėjimą. Tokios reputacijos asmuo negali eiti tokių aukštų pareigų ir vadovauti, atstovauti visoms Lietuvos savivaldybėms“, – suvažiavimo išvakarėse BNS sakė A.Bužinskas.

REKLAMA
REKLAMA

Į antradienį vyksiantį LSA suvažiavimą išrinkti 203 delegatai iš visų Lietuvos savivaldybių. Priimti rezoliucijai užtenka paprastos balsų daugumos.

Kita vertus, tai nėra dokumentas dėl asociacijos prezidento atstatydinimo, tiesiog būtų pareikštas suvažiavimo delegatų požiūris.

„Tai paprasta ataskaitinė konferencija, ne rinkiminė, todėl negalime nei atleisti, nei paskirti prezidento. Mes galime suformuoti politinę suvažiavimo poziciją ir tos rezoliucijos pagrindu pavesti LSA tarybai organizuoti neeilinį suvažiavimą, kuriame būtų renkamas naujas prezidentas“, – sakė A.Bužinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis prognozavo, kad nėra didelės tikimybės priimti jo siūlomą rezoliuciją per LSA suvažiavimą. Iniciatyvą remia tik konservatorių ir Liberalų sąjūdžio atstovai.

Politinis paistaliukas

LSA prezidentas R.Malinauskas BNS patvirtino balsavimą dėl rezoliucijos projekto įtraukęs į preliminarią darbotvarkę. Tuo pačiu jis pabrėžė taip padaręs tik dėl to, kad klausimas susijęs su jo asmeniu.

„Mes stengiamės asociacijoje išvengti bet kokio politikavimo. Jeigu toks klausimas, tokia rezoliucija dėl nepasitikėjimo būtų inicijuota kieno nors kito atžvilgiu, aš niekada nebūčiau sutikęs įtraukti jos į darbotvarkę. Kadangi tai liečia mane, su dideliu malonumu įtraukiau ir labai džiaugiuosi, kad kolegoms galėsiu pateikti visą informaciją ir visą medžiagą, kurią turiu šiais klausimais“, – BNS sakė Druskininkų meras.

REKLAMA

Pačią rezoliuciją jis apibūdino kaip politinį niekalą.

„Ten yra, atleiskite, politinis paistaliukas vieno suvažiavimo delegato, Vilniaus savivaldybės konservatoriaus“, – tvirtino R.Malinauskas.

LSA prezidentas pastarąjį pusmetį buvo priverstas aiškintis dėl Druskininkų centre ant ežero kranto statomo gyvenamojo namo, praminto „Vijūnėlės“ dvaru, Vyriausybės nutarimo dėl kurortų apsaugos zonų panaikinimo aplinkybių. Nors visos institucijos priėmė R.Malinauskui palankius sprendimus, Lietuvos socialdemokratų partija pasiūlė jam sustabdyti narystę partijoje. R.Malinauskas su didžiąja Druskininkų skyriaus dalimi išvis paliko socialdemokratus.

R.Malinauskas Lietuvos savivaldybių asociacijai vadovauja nuo 2003 metų. Pernai jis vėl išrinktas organizacijos prezidentu ketverių metų kadencijai.

1995 metais įsteigta Lietuvos savivaldybių asociacija vienija visas 60 šalies savivaldybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų