REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
46
Henrikas Žustautas (nuotr. Alfredo Pliadžio)

Baigėsi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybos. Trakuose buvo kovojama ne tik dėl Lietuvos taurės, bet ir prasidėjo kova dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

46

Baigėsi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo taurės varžybos. Trakuose buvo kovojama ne tik dėl Lietuvos taurės, bet ir prasidėjo kova dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Atkakliausios kovos laukta 200 metrų vienviečių kanojų varžybose, kur į starto liniją stojo Londono olimpiados vicečempionas Jevgenijus Šuklinas, Europos žaidynių čempionas Henrikas Žustautas, pasaulio jaunių čempionas Vadimas Korobovas. Užtikrintą pergalę iškovojo H. Žustautas, jis distanciją įveikė per 00:39,561 ir atsidūrė per žingsnį nuo olimpinio kelialapio. Po labai atkaklios kovos antrą vietą užėmė V. Korobovas (00:40,573), jis finiše akimirka aplenkė J. Šukliną (00:40,599).

REKLAMA

Likęs trečias, olimpinis vicečempionas J. Šuklinas pasitraukė iš kovos dėl kelialapio į Rio. Į pasaulio taurės varžybų etapą vyks tik pirmas dvi vietas užėmę H. Žustautas ir V. Korobovas. Olimpinį kelialapį H. Žustautui garantuos pergalė prieš V. Korobovą pasaulio taurės varžybose Vokietijoje arba Lietuvos čempionate Trakuose.

Savo socialinio tinklo paskyroje J. Šuklinas rašė: "Ačiū visiems kurie palaikote mane! Šis 20-tas pasiruošimo sezonas buvo vienas iš sunkiausių mano karjeroje - buvo padarytos 5 didelio intensyvumo stovyklos užsienyje! Ant vandens nuirkluota daugiau nei 2000 km!... Dėl vienos svajonės - Olimpinių Žaidynių Rio! Padariau tikrai viską ką galėjau, atidaviau daug jėgų ... Bet ateina laikas kai mus pakeičia jauni dar stipresni, talentingi sportininkai! Labai džiaugiuosi už savo draugus ir sparing partnerius Henrikas Žustautas bei Vadim Korobov kurie toliau kovos dėl olimpinio kelialapio! Ir tikrai tikiu kad RIO turėsime medalį!!! Nors jau prieš 10 metų buvau suplanavus kad šitas - 2016 sezonas bus paskutinis mano karjeroje nesinorėtų baigti jį tik pradėjus. Dar bandysiu sudalyvauti kitose varžybose šiemet ir padėsiu ruoštis Olimpiadai tam kas atsirinks. Ačiū dar kartą visiems už jūsų palaikymą ne tik tada - kai laimiu, bet ir kada pralaimiu!"

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos taurės varžybose pergales iškovojo ir kiti, realiausi pretendentai į olimpinius kelialapius. Vienviečių baidarių varžybas laimėjo Ignas Navakauskas (00:35,344). Antrą vietą užėmė Edvinas Ramanauskas (00:35,613), trečią Aurimas Lankas (00:35,805).

Neįtikėtinai atkakli kova tarp šių sportininkų vyko dviviečių baidarių finale. Favoritai A. Lankas ir E. Ramanauskas (00:32,004) tik per plauką – vos 2 šimtosiomis sekundės aplenkė I. Navakausko ir M. Grikšo dvivietę (00:32,006).

Dviviečių baidarių 1000 m. distancijoje Lietuvos taurės laimėtojais užtikrintai tapo būsimi olimpiečiai Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas (03:23,594), jie artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau negu 7 sek..

Iš viso Trakuose varžėsi daugiau negu 200 baidarių ir kanojų irkluotojų.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų