REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Agnė Dagilė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Nors modeliu Agnė Dagilė (32) tapo netikėtai, mados pasaulis kardinaliai pakeitė moters gyvenimą. Visgi dabar sėkmingai modelių agentūrai „Major Amber Models“ vadovaujanti moteris pripažįsta, kad jos gyvenimas galėjo atrodyti visai kitaip, tačiau viską pakeitė vienas elektroninis meilės laiškas.

10

Nors modeliu Agnė Dagilė (32) tapo netikėtai, mados pasaulis kardinaliai pakeitė moters gyvenimą. Visgi dabar sėkmingai modelių agentūrai „Major Amber Models“ vadovaujanti moteris pripažįsta, kad jos gyvenimas galėjo atrodyti visai kitaip, tačiau viską pakeitė vienas elektroninis meilės laiškas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jei nebūčiau pasitraukusi, būtų tekę gyventi ne Lietuvoje. Tuo metu kūrėsi mano šeima, tačiau aš dėl nieko nesigailiu. Taip turėjo būti, nes tai, ką darau dabar, man yra labai artima, malonu. Nesijaučiu nuskriausta, kažką paaukojusi“, - ramiai pokalbį prie kavos puodelio pradeda moteris. Ir nors iš aktyvaus modelio gyvenimo A. Dagilė pasitraukė prieš šešerius metus, ji per kelias sekundes pripranta prie fotografo blykstės, atranda jos veidą tinkamu kampu apšviečiantį šviesos pliūpsnį, nesibodi patarti. „Kai tiek metų dirbi, žinai, kaip tavo veidas atrodo geriau“, - nusijuokia profesionalus apatinių modelis, žymių reklamų veidas, kurį vis dar kartas nuo karto galima pamatyti skirtingose fotosesijose.

REKLAMA

Patirtį A. Dagilė kaupia nuo 15-os metų, kai viena agentūra jos mokykloje rengė atranką. Nors Agnė iki pačios atrankos taip ir nenuėjo, pertraukos metu žingsniuojanti aukšta ir liekno sudėjimo mergina buvo greitai pastebėta. Taip netikėtas susitikimas kardinaliai pakeitė jaunos merginos gyvenimą, mat vos už dviejų savaičių Agnė buvo išsiųsta į Milaną, vėliau Paryžių, Tokijų. Dar vienas atsitiktinumas lėmė, jog moteris iš modelių pasaulio pasitraukė paties darbymečio metu.

REKLAMA
REKLAMA

„Dabartinis mano vyras mane pamatė žurnale ir man parašė elektroninį laišką. Tuo metu gyvenau Paryžiuje. Santykiams įsiplėtojus grįžau į Vilnių ir tapau modelių agentūros bendrasavininke, atitolau nuo profesionalaus darbo. Kiekvienas modelis, kuris nori būti rinkoje, privalo daug keliauti, gyventi svečiose šalyse, tačiau aš pasirinkau šeimą. Visgi atsimenu, kad gimus dukrai, vos po dviejų mėnesių išskridau į Pietų Afriką. Jeigu nebūtų kelionių, nežinau, kaip man sektųsi. Tai man labai padeda, nes po gyvenimo didmiesčiuose grįžimas į Lietuvą kėlė didelį stresą“, - apie pažintį, kuri pakeitė gyvenimą, pasakoja moteris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kelių mėnesių išvykų į užsienį netrūko tiek mokyklos, tiek studijų metu, o spalvingas suaugusios moters gyvenimas greitai užbūrė. Taip A. Dagilė net po kelis metus gyveno Niujorke, Paryžiuje, o fotosesijos Madagaskare, Pietų Afrikoje, Maldyvuose širdyje išlieka iki šiol.

Visgi dabar Agnė pripažįsta, kad niekada neturėjo svajonės tapti modeliu, nors visada išsiskyrė itin lieknomis kūno formomis.

„Kai man buvo 15-18 metų, būdavau net per liekna. Atsimenu, kad turėjau labai lieknas kojas, tad kompleksavau ir niekada nedėvėjau sijono. Vėliau pradėjau keliauti, įgavau pasitikėjimo ir kompleksai dingo. Visgi dabar jau tenka prisižiūrėti, nors jaunystėje dėkojau puikiems tėvų genams“, - juokiasi modelių agentūros vadovė. Agnė savo tėvams dėkoja ne tik už lieknas formas, nuolatinį palaikymą, kuris padėjo nepasiduoti, bet ir suteiktas žinias. Sukauptą patirtį Agnė dabar dovanoja savo agentūros modeliams ir jų tėvams, nes puikiai supranta, ką reiškia pirma kelionė, pirma fotosesija.

REKLAMA

„Mūsų agentūroje dirba apie šimtą merginų ir apie 40 vaikinų modelių, kurie turi praeiti didžiulę atranką. Taip prasideda pirmosios kelionės, pažintys, nuotraukos į albumus, o vėliau modeliams jau pavyksta užsidirbti“, - atskleisdama madų pasaulio virtuvės užsklandą kalba moteris. Ji tikina, kad šį pasaulį supantys mitai labai dažnai neatitinka realybės, tačiau gąsdina tiek modelius, tiek jų tėvus. Visgi pavydo neįmanoma išvengti jokiame darbe, tad Agnė visiems primygtinai siūlo nesivėlinti į nereikalingus skandalus. Būtent todėl, kaip teigia modelių agentūros vadovė, lietuvaitės pasauliui palieka didžiulį įspūdį.

REKLAMA

„Jos vertinamos labai gerai, giriamas jų charakteris. Klientai pabrėžia, kad merginos yra išauklėtos, kultūringos ir, tenka pripažinti, dažniau jaučiasi geriau, saugiau, drąsiau nei vaikinai“, - atskleidžia Agnė. Stipriosios lyties atstovai į agentūrą pradėti kviesti prieš tris metus, o, kaip teigia Agnė, tai leidžia susidaryti įvaizdį ne tik apie augantį vyrų pasitikėjimą savimi, bet ir puikų stilių. Visgi modelis tikina, kad apsidžiaugtų sulaukusi didesnio vaikinų, vyrų susidomėjimo, tad skatina nebijoti ir bandyti. Ir nors jauną žmogų gali atbaidyti išvykos į nepažįstamus kraštus, pažintys su naujais, svarbiais žmonėmis, iš mados pasaulio anksti pasitraukusi Agnė Dagilė tikina, kad panašaus kelio palinkėtų ir savo dukrai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Labai linkėčiau ir nestabdyčiau. Ši patirtis atnešė daug gražių dalykų. Jeigu esi protingas žmogus, tai niekas neišmuš iš vėžių“, - sako moteris, pokalbio metu suspėjusi peržvelgti visą savo gyvenimą. Per 32 metus netrūko įspūdingų išvykų, svajonių, įdomių žmonių, tad Agnė negali rasti priežasties, dėl kurios reikėtų gailėtis.

„Sulaukusi 30 gimtadienio peržvelgiau, ką nuveikiau, ir suvokiau, kad esu laiminga. Tikiuosi, kad taip jausiuosi būdama ir 40-ties“, - sako agentūros vadovė.

 

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų