REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Paskutinės Kobe Bryanto rungtynės NBA (nuotr. SCANPIX)

Kobe Bryantas po 20 metų palieka NBA sceną triumfuodamas. NBA žvaigždė paskutinėse savo karjeros rungtynėse kaip geriausiais laikais vedė „Lakers“ į pergalę – surinko net 60 taškų. Los Andželo komanda paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse 101:96 nugalėjo „Utah Jazz“.

21

Kobe Bryantas po 20 metų palieka NBA sceną triumfuodamas. NBA žvaigždė paskutinėse savo karjeros rungtynėse kaip geriausiais laikais vedė „Lakers“ į pergalę – surinko net 60 taškų. Los Andželo komanda paskutinėse reguliariojo sezono rungtynėse 101:96 nugalėjo „Utah Jazz“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Stebint kone 19 tūkst. sirgalių K. Bryantas pataikė 22 iš 50 metimų ir 10 iš 12 baudos metimų. 60 taškų ribą šį sezoną dar niekas nebuvo pasiekęs, o K. Bryantas šį skaičių surinko penktą kartą karjeroje.

REKLAMA

37 metų K. Bryantui tai buvo pirmosios rungtynės nuo 2009 vasario, kai jis peržengė 50 taškų ribą. Dar nė vienam tokio tokio amžiaus krepšininkui nėra pavykę pelnyti tiek taškų. Likus 4 sek. iki rungtynių pabaigos jis buvo pakeistas – visa arena plojo atsistojusi.

Pateikiame 24 faktus apie vieną geriausių visų laikų NBA žaidėją, kabinantį sportbačius ant vinies.

1 – MVP reguliariojo sezono naudingiausias žaidėjas (2008). Tiek pat MVP titulų turi ir Shaquille‘as O’Nealas.

REKLAMA
REKLAMA

2 — MVP naudingiausio finalo žaidėjo titulai (2009, 2010). Vienu mažiau nei Shaquille‘as O’Nealas.

3 – Vakarų konfenrecijos komandos, su kuriomis per 16 sezonų atkrintamųjų varžybų Kobe nė karto nežaidė: „Golden State Warriors“, „L.A. Clippers“ ir „Memphis Grizzlies“.

3,57 – tai 3,57 mln. JAV dolerių, kuriuos K. Bryantas uždirbo per pirmuosius tris savo sezonus NBA. Per savo pirmąjį sezoną jis vos perkopė milijoną – 1,015 JAV dolerių.

4 – tiek kartų Kobei nepavyko su „Lakers“ prasibrauti į atkrintamąsias varžybas. Trys iš jų – per pastaruosius tris sezonus. Dar vienas - 2004-05 sezoną, kai „Lakers“ pergalių ir pralaimėjimų santykis buvo 34-48.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5 – NBA titulai. Iškovojo tiek pat kiek „Spurs“ veteranas Timas Duncanas. NBA finaluose jis šventė pergales prieš „Pacers“, „76ers“, „Nets“, „Magic“ ir „Celtics“, o dukart pralaimėjo „Pistons“ ir „Celtics“ ekipoms.

– sezonai iš eilės, įskaitant ir 2015-16 sezoną, kai Kobe Bryantas buvo geriausiai uždirbantis žaidėjas NBA. 25 mln. JAV dolerių už šį sezoną – daugiau nei gauna „Cavaliers“ lyderis LeBrone‘as Jamesas (22,97 mln.) ir „Knicks“ žvaigždė Carmelo Anthony (22,88 mln.).

REKLAMA

8 – tokiu numeriu pažymėtais marškinėliais jis žaidė pirmuosius 10 sezonų. Tuomet pakeitė į 24 numerį 2006-07 sezone. Tai numeris, kuris puikavosi ant jo aukštosios mokyklos marškinėlių. Kuriuos „Lakers“ pakabins palubėje? Tikriausiai abu.

10 – skaičius trenerių per 20 metų, su kuriais dirbo K. Bryantas.

13 – tokiu numeriu Kobe buvo pašauktas Šarlotės komandos 1996 metų NBA naujokų biržoje. Per 15 dienų buvo išmainytas į „Lakers“ – vienintelę komandą, kurioje jis norėjo žaisti. Mainais į Vlade Divacą.

REKLAMA

15 — kartų pradėjo Visų žvaigždžių starto penkete. Daugiausiai istorijoje. Šių rungtynių MVP buvo išrinktas keturiskart – tiek istorijoje pavyko tik Bobui Pettitui.

16 – kartų žaidė rungtynes per Kalėdas. Daugiausiai per istoriją.

19 – trigubų dublių per karjerą. Vidutiniškai kiek mažiau nei vienas per sezoną. Būdamas puikus snaiperis jis dažniausiai pritrūkdavo rezultatyvių perdavimų, tačiau karjeros vidurkis – 4,7 per rungtynes, ne taip toli nuo Michaelo Jordano vidurkio – 5,3.

20 – sezonų su „Lakers“ – daugiausiai istorijoje vienam žaidėjui vienoje komandoje.

25 — rungtynės, kuriose peržengė 50 taškų ribą. Trečias pagal šį rodiklį istorijoje po Wilto Chamberlaino (118) ir Michaelo Jordano (31).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

60,4 – K. Bryanto atkrintamųjų varžybų pergalių procentas. „Lakers“ per Kobe erą turėjo rekordinį atkrintamųjų varžybų pergalių santykį 137-90. Paskutinį kartą atkrintamosiose varžybose jis žaidė 2012 metais.

81 — taškai dvikovoje su „Toronto Raptors“ – antras rezultatyviausias krepšininko rekordas NBA lygoje. Pirmasis – Wiltas Chamberlainas su 100 taškų 1962 metais.

328 – milijonai JAV dolerių. Tiek K. Bryantas uždirbo per 20 metų žaisdamas už „Lakers“. Tik „Minnesota Timbervolwes“ žvaigždei Kevinui Garnettui pavyko uždirbti daugiau – 341 mln. Ir dar gali pridėti 8 mln., jei žais kitą sezoną.

REKLAMA

352 – milijonai JAV dolerių, kuriuos K. Bryantas gavo iš įvairių reklamos sutarčių su stambiausiomis pasaulio įmonėmis kaip „Nike“, „McDonald’s“, „Coca-Cola“, „Turkish Airlines“, „Mercedes-Benz“ ir „Hublot“.

650 – tiek JAV dolerių kainavo pigiausias bilietas į paskutines K. Bryanto rungtynes. Ir tai garantuos tik vietas trečioje pagal aukštį tribūnų platformoje. Paprastai ši vieta sezono abonemento apimtyje kainuoja 38 JAV dolerius.

680 – tiek milijonų JAV dolerių K. Bryantas uždirbo per savo karjerą. To nepavyko pasiekti nė vienam sportininkui bet kurioje kitoje sporto šakoje. Skaičiuojant lėšas iš reklamos sutarčių tai 215 mln. Daugiau nei Michaelas Jordanas (465 mln.).

REKLAMA

33,583 – pelnė taškus per karjerą. Trečias NBA visų laikų rezultatyviausiųjų sąraše už Kareemo Abdul-Jabbaro (38,387) ir Karlo Malone‘o (36,928).

38,024 – tiek kainuoja specialiai paskutinėms K. Bryanto rungtynėms pagaminta beisbolo kepuraitė. Prekė pagaminta iš ėriuko ir gyvatės odos su skaičiumi 24 priekyje. Šis išraitytas iš 3,5 uncijų 18 karatų aukso. Iš viso pagaminta tokių aštuonios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų