• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Europos Parlamentas nagrinės Lietuvos prokurorų prašymą naikinti teisinę neliečiamybę „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkui Rolandui Paksui, kad šalies teisėsauga galėtų pareikšti jam įtarimus prekyba poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA

 

Parlamento vicepirmininkas italas Davidas - Maria Sassoli trečiadienį plenarinės sesijos metu pranešė europarlamentarams apie Generalinės prokuratūros prašymą.

REKLAMA

„Jis (prašymas) išsiųstas Teisės reikalų komitetui, kuris yra už tai atsakingas“, - teigė Italijos europarlamentaras.

Išnagrinėjęs Lietuvos prokurorų prašymą Teisės reikalų komitetas turės motyvuotai pasiūlyti Europos Parlamentui, naikinti R.Pakso neliečiamybę ar ne, o galutinį sprendimą balsavimu priims europarlamentarai.

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) atlieka tyrimą, ar žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už kyšį paveiks Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos darbuotojus, kad šie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose. G.Vainauskui šiame tyrime jau pareikšti įtarimai prekyba poveikiu.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek R.Paksas, tiek G.Vainauskas savo kaltę neigia.

Tai ne pirmas kartais, kai Lietuvos teisėsauga kreipiasi į Europos Parlamentą dėl šalies politiko teisinės neliečiamybės naikinimo. Anksčiau Europos Parlamentas yra kelis kartus nusprendęs naikinti neliečiamybę Darbo partijos įkūrėjui Viktorui Uspaskichui.

Tiriant Darbo partijos „juodosios buhalterijos“ bylą, V.Uspaskichui Europos Parlamentas teisinę neliečiamybę buvo panaikinęs 2010 metais. Antrą kartą V.Uspaskichui Europos Parlamentas neliečiamybę panaikino 2015 metais, kai „juodosios buhalterijos“ bylą nagrinėjo apeliacinės instancijos teismas. Dar kartą neliečiamybė V.Uspaskichui pernai naikinta prokurorams siekiant jį patraukti atsakomybėn už teismo įžeidimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų