REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Simas Jasaitis (klubo nuotr.)

Lietuviško Snaiperio pravarde Italijoje pagarsėjęs 33 metų Simas Jasaitis išgyvena savo krepšinio karjeros renesansą. „Betaland“ lyderiu tapęs dvimetrinis puolėjas tv3.lt atskleidė, kad po sunkaus sezono Vilniaus „Lietuvos ryte“, kur daugiau trynė atsarginių suolą, jaučiasi viskuo patenkintas.

13

Lietuviško Snaiperio pravarde Italijoje pagarsėjęs 33 metų Simas Jasaitis išgyvena savo krepšinio karjeros renesansą. „Betaland“ lyderiu tapęs dvimetrinis puolėjas tv3.lt atskleidė, kad po sunkaus sezono Vilniaus „Lietuvos ryte“, kur daugiau trynė atsarginių suolą, jaučiasi viskuo patenkintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kapo D‘Orlandas – toks mielas, mažas miestelis. Čia geras oras, nueiti nėra daug kur, bet smagiai pasivaikštom prie jūros“, – pasakojo pirmą sezoną per savo karjerą Italijoje rungtyniaujantis S. Jasaitis. Įdomu, kad jo komandos draugai yra Italijos krepšinio legenda Gianluca Basile ir Vlado Ilievskis, 2011 metais su kartus su Makedonijos rinktine taikliu metimu ketvirtfinalyje pasiuntęs lietuvius į nokautą.

REKLAMA

Savaitgalį „Betaland“ namie 86:73 įveikė Italijos čempionato autsaiderę Turino „Manital“, o Lietuvos krepšininkas svariausiai prisidėjo prie pergalės – per 27 minutes starto penkete pelnė 21 tašką, toliau varydamas varžovus į neviltį savo taiklumu – pataikė visus penkis tritaškius ir 3 dvitaškius metimus iš 4.

Per 19 rungtynių S. Jasaitis vidutiniškai pelno 12,6 taško, atkovoja 3,6 kamuolio ir atlieka rezultatyvų perdavimą. Varžovų krepšį lietuvis atakuoja pavydėtinai taikliai: dvitaškius – 55,6 proc., tritaškius – 40,4 proc., baudas – 85 proc. Ir dėl to pelnytai gavo Lietuviškojo Snaiperio vardą. Statistika Italijoje gerokai pranoksta praėjusio sezono rezultatus Vilniaus "Lietuvos ryto" komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

Simo Jasaičio 2014-2015 ir 2015-2016 sezonų statistikaInfographic

– Kas lėmė, kad išvykote į Italiją? Ar tai palanki šalis tęsti krepšinio karjerai?

– Mano karjera jau į pabaigą, norėjau gauti daugiau žaidybinio laiko, nes sėdėjau ant atsarginių suolo. Sutartis gal finansiškai ne tiek gera, bet smagu, kad kartu su šeima esame.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jau pačiupinėjote itališko krepšinio. Koks jis?

– Tos komandos, kurios prisipirkę daugiau amerikiečių, tai krepšinis – „bėgi – meti“, tačiau yra ir komandinį krepšinį žaidžiančiųjų. Priklauso nuo kiekvienos komandos ir trenerio, kokią taktiką pasirinkęs. Lygis pakankamai aukštas, su visomis komandomis galima žaisti, nėra taip, kad lyderiai labai skirtųsi nuo kitų komandų.

– Dabar esate dvyliktoje turnyro vietoje. Kokie „Betaland“ ekipos šansai prasibrauti į atkrintamąsias varžybas?

– Gan neblogos komandos laukia per likusias 7 rungtynes – tikimės patekti į atkrintamąsias rungtynes. Savaitalį įveikėme varžovus dėl paskutinių vietų, tai išsigelbėjome nuo galimybės iškristi į žemesnę lygą. Nuo 11 iki 16 vietų komandos surinkę apylygiai taškų, dvi pergalės skiria nuo 8 vietos. Bet kuri iš šių komandų gali pakilti.

REKLAMA

– Kas lėmė tokį ženklų jūsų statistinių rodiklių šuolį į viršų?

– Praėjusiais metais daug laiko sėdėjau ant atsarginių suolo. „Betaland“ trenerio klausiau, ar gausiu daug žaidybinio laiko. Treneris pasitiki manimi, žmonės myli, gaunu daug žaidybinio laiko, psichologiškai gerai jaučiuosi, įsivažiavau.

– Ar glosto širdį, kad sugrįžo senas geras Simas Jasaitis?

– Kažkiek taip. Bet nebuvau iš tų žaidėjų, kurie galvoja apie save. Mano noras – padėti komandai. Esu patenkintas. Po praėjusio sezono buvo sunku psichologiškai. Supratau, kad galiu dar žaisti. Minčių apie karjeros pabaigą tikrai nėra, nors tas amžius jau ne jaunas. Kiek sveikata leidžia, tai krepšiniu dar mėgaujuosi.

REKLAMA

– Ar ketinate likti Italijoje, ar dairysitės kur kitur po sezono?

– Norisi kuo geriau pabaigti sezoną, patekti į atkrintamąsias. Balandžio 30 dieną baigsis reguliarusis sezonas, tai jei nepateksime į atkrintamąsias, viskas baigsis. Sutarties daugiau su klubu neturiu. Jie labai norėtų, kad pasilikčiau. Viskas spręsis po sezono pabaigos. Dabar apie tai negalvoju. Tačiau tai tikrai ne paskutinė stotelė.

– Daug vasarų atidavėte Lietuvos rinktinei. Ar yra minčių, kad galite ten grįžti?

– Dabar tiek į priekį nežiūriu. Norisi, kad gerai baigtųsi sezonas, tuomet žiūrėsime. Brūkšnio tikrai nededu, kol viskas gerai, tol gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ar siciliečiai negasdina plačiai pagarsėjusi mafija?

– Siciliečiai negąsdina. Čia ramiau. Ten mafijos daugiau didmiesčiuose...

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų