REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Migracijos departamentas nesuteikė leidimo gyventi Lietuvoje baltarusiui, Olandijoje susituokusiam su lietuviu.

Migracijos departamentas nesuteikė leidimo gyventi Lietuvoje baltarusiui, Olandijoje susituokusiam su lietuviu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai BNS ketvirtadienį patvirtino Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Sprendimas yra atsisakyti išduoti leidimą laikinai gyventi Lietuvoje tuo pagrindu, kuriuo prašyta“, - sakė vidaus reikalų ministro patarėjas Tomas Beržinskas.

REKLAMA

Šis Migracijos departamento sprendimas per 14 dienų gali būti skundžiamas Vilniaus apygardos administraciniam teismui.

Migracijos departamento laikinoji vadovė Evelina Gudzinskaitė BNS aiškino, kad sprendimas priimtas atsižvelgiant į VRM pateiktą poziciją.

„Kadangi čia buvo pirmas toks atvejis, kuriamas precedentas, mes kreipėmės į VRM nuomonės, nes tai yra migracijos politiką formuojanti įstaiga. VRM pateikė nuomonę, kad tos pačios lyties asmenų santuokos Lietuvoje negali būti sudaromos ir iš esmės tokia santuoka negali būti pripažįstama Lietuvoje“, - aiškino E.Gudzinskaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, ministerija nepritarimą leidimo išdavimui grindė visuomenės interesu, o departamentas VRM pozicijos nekvestionavo.

„Ministerija remiasi tuo, kad dabartinė daugumos Lietuvos piliečių nuomonė ir jos nulemta įstatymų leidėjo valia yra nepripažinti tos pačios lyties asmenų porų santuokų ir būtent jeigu būtų išduotas leidimas gyventi, būtų nepaisoma tiek įstatymų leidėjo valios, tiek daugumo piliečių nuomonės ir tai būtų iš esmės visuomenės intereso pažeidimas (...). ES išties negali diktuoti kiekvienai valstybei, ar leisti sudaryti santuokas tos pačios lyties asmenims“, - aiškino laikinoji departamento direktorė.

Pagal įstatymą dėl užsieniečių teisinės padėties, vienas iš leidimo laikinai gyventi Lietuvoje pagrindas yra šeimos susijungimo atvejai. Įstatymas apibrėžia, kad Europos Sąjungos valstybės narės piliečio šeimos nariais laikomi sutuoktinis arba asmuo, su kuriuo sudaryta registruotos partnerystės sutartis, vaikai. Lietuvos įstatymai leidžia santuokas sudaryti tik su priešingos lyties asmeniu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų