REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
9
JAV rytus paralyžiavo smarki žiemos audra (nuotr. SCANPIX)

Beveik rekordinė pūga šeštadienį apėmė JAV rytinę dalį, paralyžiuodama gyvenimą Niujorke ir Vašingtone, o ši audra paveikė maždaug 85 mln. gyventojų ir nusinešė jau bent 15 žmonių gyvybių.

9

Beveik rekordinė pūga šeštadienį apėmė JAV rytinę dalį, paralyžiuodama gyvenimą Niujorke ir Vašingtone, o ši audra paveikė maždaug 85 mln. gyventojų ir nusinešė jau bent 15 žmonių gyvybių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugiau negu 4,4 tūkst. lėktuvų reisų buvo atšaukti; uždaryti Niujorko, Filadelfijos, Vašingtono ir Baltimorės oro uostai. Be to, Jungtinių Valstijų sostinėje ir daugiausiai gyventojų turinčiame šalies mieste buvo sustabdytas eismas.

REKLAMA

Bent 15 žmonių žuvo Arkanzase, Kentukyje, Niujorke, Šiaurės Karolinoje, Merilande ir Virdžinijoje; per 200 tūkst. gyventojų liko be elektros. Siaučiant stichijai buvo mobilizuoti 2,2 tūkst. Nacionalinės gvardijos karių.

Meteorologai nurodė, kad per šią audrą, pramintą „Sniegodzila“ (Snowzilla), Vašingtone prisnigo 56 cm, o Niujorko centriniame parke – 64 centimetrus. Tai buvo trečias smarkiausias snygis, užfiksuotas nuo matavimų pradžios 1869 metais.

REKLAMA
REKLAMA

Prognozuojama, kad audra aprims po vidurnakčio, o pareigūnai 8,4 mln. gyventojų turinčiame Niujorke, Long Ailende ir keliuose į Naująjį Džersį planuoja atšaukti eismo draudimą sekmadienį 7 val. vietos (14 val. Lietuvos) laiku.

„Niekada nepatinka sutrikdyti susisiekimą ir prekybą, bet ši audra buvo greita ir įsiutusi, – sakė Niujorko valstijos gubernatorius Andrew Cuomo (Endrius Kuomas). – Su tokia audra juokauti negalima.“

„Žinome, kad ji jau parodė turinti aštrius dantis“, – Vašingtono merė Muriel Bowser (Miuriel Bauser) sakė žurnalistams, pridūrusi, kad „per pastarąsias dvi valandas buvo pranešimų apie nulinio matomumo sąlygas. Matomumas labai blogas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baiminamasi, kad stiprūs vėjai gali sukelti potvynių daugelyje Rytų pakrantės rajonų, perspėjo Nacionalinė meteorologijos tarnyba (NWS), o kai kurių Naujojo Džersio pakrantės gyvenviečių gatves užtvindė vanduo ir ledas.

Niujorke buvo sustabdytas autobusų eismas, taip pat atšaukti priemiestiniai autobusų, traukinių ir metropoliteno reisai. Brodvėjus atšaukė vaidinimus; užsidarė muziejai ir parduotuvės, taip pat nevyko sporto renginiai.

Metropolitenas ir autobusai taip pat visą savaitgalį nekursuos Vašingtone; eismas beveik visiškai sustabdytas ir Filadelfijoje bei Naujajame Džersyje. Toliau į pietus esančiuose keliuose tūkstančiai automobilių buvo įstrigę kelioms valandoms.

REKLAMA

Visame regione atšaukta didžioji dauguma skrydžių, bet pareigūnai sakė dirbsiantys apskritą parą, kad lėktuvai vėl galėtų skraidyti sekmadienį. Planuojama, kad lainerių reisai Niujorke bus atnaujinti apie vidurdienį.

Sniego valymo mašinos išvažiavo į gatves, kur didžiulės pusnys palaidojo daug automobilių. Naktį dėl smarkaus vėjo ir snygio matomumas buvo labai pablogėjęs. Prognozuojama, kad Vašingtono oro uostai – Reagano (Reigano) nacionalinis ir Dulleso (Daleso) tarptautinis – liks uždaryti visą sekmadienį.

Pareigūnai perspėjo, kad ši audra gali padaryti didesnę negu 1 mlrd. dolerių vertės žalą.

Vis dėlto šios naujienos nenuliūdino Vašingtono nacionaliniame zoologijos sode laikomos didžiosios pandos Tian Tian: įrašas, kuriame matoma, kaip ta meškutė džiaugsmingai voliojasi sniege, žaibiškai išpopuliarėjo internete.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų