REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 

Spintoje seifas, o vokuose krūvos pinigų. Tai vieno Kauno ekonomikos magistrantūros studento pinigėliai, rasti per pareigūnų kratą. Pinigai gauti nelegaliai. Gudrus kaunietis buvo tikras vienos Nyderlandų nusikalstamos grupuotės buhalteris. Grynino nusikaltėliams virtualią valiutą – bitkoinus. Juos grupuotė gaudavo už prekybą narkotikais ir ginklais. Tarptautiniam nusikaltėliui kauniečiui už „juodąją" buhalteriją atitekdavo net 15 proc. grobio. Nuo 13-tų metų pradžios vykdytame tyrime kalba eina net apie 20 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

 

„Šiuo atveju šitas perspektyvus jaunas ekonomistas. Jis teikė tą paslaugą, kad jis gautis bitkoinus keisdavo į grynus pinigus. Ir tą keitimą jis darė keliais būdais. Vienas yra toks, kaip ir standartinis: finansinėmis operacijomis parduodant ir gautus pinigus į sąskaitą tiesiog išgryninti, ir atiduoti grynais. Na, o kitas toks įdomesnis būdas, kurį mes išsiaiškinome, tai vykdyti prekybą investicinio aukso luitais. Turint bitkoinus, juos panaudoji pirkdamas auksą ir jau kitoms kompanijoms parduodamas tą auksą gauni grynus pinigus“, - aiškino FNTT Specialiųjų užduočių valdybos viršininkas Darius Kuliešius.

REKLAMA

Pas lietuvį grynaisiais ir iš bankų sąskaitų paimta per šimtą tūkstančių eurų, konfiskuoti ir keli prabangūs automobiliai. Grupuotės narių kratos vykdytos ir Olandijoje.

Bitkoinai smarkiai išpopuliarėjo prieš kelerius metus. Tai virtuali valiuta, kurios nekontroliuoja bankinės institucijos. Bitkoinais kasdien pasaulyje atliekama dešimtys tūkstančių piniginių operacijų. O vėliau valiuta gali būti išgryninta. Nenuostabu, kad bitkoinais susiviliojo ir nusikalstamas pasaulis.

Plačiau apie tai – TV3 reportaže.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų