REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
26
Tiesioginė „X Faktoriaus“ laida (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Kiekvieną sekmadienį tūkstančius žiūrovų pritraukiantis muzikinis šou „X Faktorius“ kiekvieną kartą komisijos teisėjams ir žiūrovams įrodo, jog projekto dalyviai su laiku tik tobulėja, o jų pasirodymai – įgauna vis didesnę vertę.

26

Kiekvieną sekmadienį tūkstančius žiūrovų pritraukiantis muzikinis šou „X Faktorius“ kiekvieną kartą komisijos teisėjams ir žiūrovams įrodo, jog projekto dalyviai su laiku tik tobulėja, o jų pasirodymai – įgauna vis didesnę vertę.

REKLAMA

Praėjusį sekmadienį, „X Faktorių“ netikėtai paliko „spirgučio“ pravardę gavusi Erika Astrauskaitė. Tai dalyvė, kuri niekada nestokojo energijos ir geros nuotaikos, kuria neretai užkrėsdavo ir kitus projekto dalyvius.

Kovoje dėl išlikimo susitiko dvi balsingos merginos: Erika Astrauskaitė ir Marija Beržė. Po abiejų pasirodymo, projektą turėjo palikti Erika.

„Niekada nebuvau taip stipriai nusivylusi. Aišku, žmonės nepribalsavo, bet tokio teisėjų sprendimo tikrai nesitikėjau. Kuomet Jazzu nusprendė man balso neskirti vien dėl užkimimo, pamaniau, jog ji neteisi, tai tik mano pasirinkimas, ką aš toliau noriu daryti. Nusivyliau ir dėl to, kad man jau nebe aštuoniolika ir aš tikrai nebegaliu šokinėti nuo vieno šou prie kito“, – savo iškritimą projekte komentavo Erika.

Jos iškritimą nulėmė žiūrovai, nes teisėjų balsai pasiskirstė vienodai. Jie nusprendė, kad abi merginos pasirodė įspūdingai, todėl rezultatas buvo lygus – 2:2. Iškrito mažiau žiūrovų balsų surinkusi Erika, nors Mariją išgelbėjo vos vienuolikos taškų persvara.

Prieš lemtingą verdiktą kalbinta dalyvė buvo puikios nuotaikos ir apie iškritimą nė negalvojo. Tą vakarą atlikėja dainavo hitu tapusią dainą „Four Five Seconds“. Užkulisiuose sutikta dalyvė buvo vos tik nulipusi nuo scenos ir beatsigaunanti po, teisėjų nuomone, vieno „švariausių“ vakaro pasirodymų. Ji mielai sutiko duoti interviu:

- Kaip galvoji, kaip šiandien tau sekėsi scenoje?

- Aš nevertinu jo labai labai super, bet manau buvo neblogai. Pačiam labai sunku vertinti, tačiau manau, kad pasirodžiau gerai. Nors būna ir tokių atvejų, kai peržiūri filmuotą medžiagą, sau mintyse pasakai: „O, Dieve, ir aš maniau, kad tai buvo gerai?“.

- Kokia tavo savijauta projekte ir kas pasikeitė nuo pirmųjų „X Faktoriaus“ laidų?

- Esu labai geros nuotaikos, mane supa labai gera atmosfera. Kas pasikeitė? Tas neįtikėtinas jausmas, jog, atrodo, prieš savaitę dainavai dainą, o jausmas toks, lyg tai būtų buvę prieš gerą mėnesį. Tu išgyveni tą dainą, gyveni ta minute ir būtent tuo momentu. Ir viskas, kas jau įvyko šiame projekte, atrodo buvo seniai.

- Stipriai įsijauti į dainą...

- Be abejo! Jeigu tu nesusidraugausi su daina, tai nėra net verta eiti į sceną. Jei gauni dainą, kuri tau nepatinka ir aiškiai tai parodai: sakai, kad tai nesąmonė, blogai – tu pats taip nusiteiki. Tu turi surasti toje dainoje kažką tokio, kas yra labai gražu, kažkokį „kabliuką“ ir susidraugauti su ta daina. Jeigu aš esu dainininkas – aš galiu bet ką padainuoti.

- Kaip reaguoji į tau sakomą kritiką?

- Priimu, tačiau dažniausiai tai nebūna kritika, o veikiau patarimai, kurie skirti palengvinimui ir tam, kad nedarytum klaidų. Tai yra natūralu. Jeigu tu į tai nereaguosi ir darysi savaip, tuomet nematau tikslo kodėl tu čia eini...

- „X Faktorius“ populiarus projektas, todėl natūralu, kad jo dalyviai sulaukia dėmesio ne tik scenoje – galbūt pastebėjai praeivių žvilgsnius gatvėje, o galbūt drąsesni paprašo ir bendros nuotraukos?

- Na, fotografuotis dar neprašo. Pas mane, turbūt, labiau vyrauja tas vyresniųjų gerbėjų ratas. Tačiau taip, žmonės mane atpažįsta, palinki sėkmės. Tai natūralu... Labai džiaugiuosi.

Aš visada juokiuosi, jei šiame projekte būčiau 18 metų berniukas, tai tuomet tikrai mergaitės prašytų ir parašiukų, ir nusifotografuoti.

- Galvoji, jog vyrukams šiame projekte lengviau?

- Dėl dėmesio taip. Tačiau tai nėra grožio konkursas, todėl jokio skirtumo ar būčiau berniukas, ar mergaitė. Čia mes dainuojam ir kovojam taip pat.

- Ar skaitai tau skirtus komentarus internete ir kaip į juos reaguoji?

- Jeigu rimtai, tai aš visada labai bijau skaityti juos. Stengiuosi vengti to. Būna, kad paskaitai, pasijuoki, mane labai prajuokino vienas komentaras: „Jeigu nepasiseks „X Faktoriuje“ tai galės vaidinti Halką“ todėl, kad buvau su žalia suknele. Tada aš taip juokiausi, net klausiau kitų ar jie matė. Galbūt žmogus norėjo gražiai išsireikšti, tačiau jam nelabai pavyko.

- Ar įpratai save matyti televizoriaus ekrane?

- Atsimenu dar tuos laikus, kai negalėdavau savęs klausyti. Kiekvienas žmogus turi priprasti prie savo balso, nes jis pats jį girdi visai kitaip. Dabar jau pripratau ir visai natūralu atrodo.

- Kokią bandai save pristatyti šiame projekte, kokią nori, kad tave priimtų žmonės?

- Energingą, įvairiapusišką ir skirtingą. „X Faktorius“ ir yra tam, kad parodytum save iš visų pusių, kad nebūtum vienodas. Turi būti įdomus, o kaip tu būsi įdomus, jei būsi vienodas? Be šansų. Dainuoti čia visi moka ir gali, turi rodyti kitas savo puses.

- Visada peržiūri savo buvusius pasirodymus?

- Be abejo. Esu savikritiška. Jeigu nepavyksta kas, labai išgyvenu. Tačiau vėliau susidraugauju su savo nesėkmėm.

- Kaip kokią asmenybę tu apibūdintum save?

- Aš manau, jog esu lanksti. Moku prisitaikyti: man pasakys apsirengti taip – aš ir apsirengsiu. Pasitikiu čia dirbančiais, jeigu žmonės taip sako, vadinasi taip ir turi būti.

- Išduok bent mažytę paslaptį – ko dar nežinome apie tave?

- Esu užkietėjęs žvejys. Net savo vyrą išmokinau žvejoti, kai dar tik draugavome. Tai yra turbūt vienas keistesnių užsiėmimų. Abi su sese užaugome kartu su tėčiu valtyje, meškerės iki šiol nepaleidžiu.

- Kokią save matai ateityje?

- Labai norėčiau scenoje, bet nežinau kaip pasisuks likimas.

- Kas tave įkvepia gyvenimui?

- Įkvėpimo semiuosi iš geros muzikos, ta, kuria dalinasi visas pasaulis. Tačiau didžiausias įkvėpimas ateina iš vaikų (Erika dirba vokalo mokytoja – red. past.). Tiesiog beprotiškas įkvėpimas, jie ateina ir pasako tokią smulkmeną, kuri priverčia susimąstyti. Jei būnu prastos nuotaikos – vaikai ją sugrąžina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų