REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) antrojo rato pabaigos liko tik keturi turai ir kai kurioms komandoms tai bus lemiamas etapas kovojant dėl geresnių pozicijų.

Iki Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) antrojo rato pabaigos liko tik keturi turai ir kai kurioms komandoms tai bus lemiamas etapas kovojant dėl geresnių pozicijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus antrajam ratui, pirmąsias septynias vietas užėmusios komandos bus išskirtos į pirmąjį pogrupį, o septynios antrosios turnyrinės lentelės dalies ekipos – į antrą.

REKLAMA

Kol kas vos trys pirmenybių komandos yra užsitikrinusios ramias antrojo rato pabaigtuves ir gali ramiai ruoštis laukiančioms kovoms su pajėgiausiomis lygos ekipomis.

Tokią prabangą turi Marijampolės „Sūduva-Mantinga“, Mažeikių „Mažeikiai“ ir Šakių „Vytis“.

Mariaus Kiltinavičiaus treniruojamas Suvalkijos sostinės klubas turnyrinės lentelės viršūnėje vis dar nuožmiai stumdosi su mažeikiškiais, tačiau po aštuoniolika pergalių savo sąskaitose turinčios NKL lyderės artimiausią konkurentą „Vytį“ (15-7) lenkia pakankamai saugiu atstumu.

REKLAMA
REKLAMA

Savo balso pirmame ketvertuke dar nėra praradusi ir „Palangos“ ekipa, kuri vis dar realiai pretenduoja susigrąžinti senokai prarastą trečiąją poziciją. Visgi tokia užduotis pajūrio ekipai nebus pati lengviausia, kadangi dvejose iš ketverių paskutiniųjų reguliariojo sezono rungtynių palangiškiai susidurs su pirmenybių lyderiais – „Mažeikiais“ bei „Sūduva-Mantinga“.

Pirmajame ekipų penketuke figūruoja ir jaunųjų žalgiriečių ekipos pavadinimas, tačiau kauniečiai už savo turnyrinės lentelės kaimynus yra sužaidę dvejomis rungtynėmis daugiau ir aukščiau ketvirtosios pozicijos jau nebepakils. Laikinosios sostinės krepšininkai ramūs negali būti ne tik dėl dabartinės pozicijos, bet ir dėl vietos pajėgiausiųjų septintuke. Tiesa, toks potencialus scenarijus reikalautų dviejų „Žalgirio-2“ pralaimėjimų ir pasakiško „Petrochemos-Dexteros“ bei „Šilutės“ finišo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Galimybių patekti į pirmąjį septintuką dar nėra palaidoję ir titulą ginantys, tačiau dabar vos dešimtąja pozicija besitenkinantys Klaipėdos „Nafta-Uni-Akvaservis“ krepšininkai. Norint pasiekti tokį tikslą, vos devynias pergales turintiems Ryčio Vaišvilos auklėtiniams reguliarų sezoną reikėtų pabaigti keturių pergalių serija ir dairytis į net kelių komandų daržus.

Keturi klubai yra atsidūrę priešingoje situacijoje – Panevėžio „Lietkabelis-2“, Molėtų „Ežerūnas-Karys“, Joniškio „Delikatesas“ bei Raseinių „Rasai“ jau nebeturi net menkiausių vilčių prasibrauti iki pirmojo septintuko ir gali ruoštis antrosios grupės kovoms.

Lyginant su praėjusiu sezonu, kuomet startavo dabartinis lygos formatas, savo pozicijas pirmoje grupėje garantuotai išsaugojo „Sūduva-Mantinga“ bei Šakių „Vytis“. Praėjusių metų reguliariojo sezono nugalėtojai Vilniaus „Perlo-MRU“ krepšininkai šį sezoną kol kas žengia šešti ir taip pat yra arti pirmojo septintuko. Tuo metu dvi ekipos – „Rasai“ bei „Delikatesas“ antrus metus iš eilės tenkinsis antrojo pogrupio batalijomis.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų