• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
16
syedas farookas (nuotr. facebook)

Po kruvinio išpuolio Kalifornijoje, San Bernardino mieste, policija nukovė du įtariamuosius – vyrą ir moterį. Per išpuolį, kuris įvyko trečiadienį, kalašnikovais ginkluoti užpuolikai nušovė 14 žmonių, mažiausiai 17 yra sužeisti.

16

Po kruvinio išpuolio Kalifornijoje, San Bernardino mieste, policija nukovė du įtariamuosius – vyrą ir moterį. Per išpuolį, kuris įvyko trečiadienį, kalašnikovais ginkluoti užpuolikai nušovė 14 žmonių, mažiausiai 17 yra sužeisti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Didžiausios masinės šaudynės Jungtinėse Valstijose per pastaruosius trejus metus išprovokavo piktus prezidento Baracko Obamos komentarus: šalies vadovas dar kartą paragino Kongresą sugriežtinti ginklų kontrolės įstatymus, siekiant pažaboti smurto spiralę.

REKLAMA

San Bernardino policijos vadas Jarrodas Burguanas pranešė, kad „Inland Regional Center“ pagalbos neįgaliesiems centre ugnį atidengę įtariamieji buvo nukauti apsupus ir apšaudžius juodą visureigį, kuriuo jie esą spruko iš įvykio vietos, rašo tvn24.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša CNN, visureigyje taip pat buvo rastas į sprogmenį panašus daiktas.

„Jie su savimi turėjo didesnius ir mažesnius ginklus, taip pat kitus įtartinus daiktus“, - sakė J. Burguanas.

Užpuolikai buvo apsirengę kariškais rūbais. Per susišaudymą vienas policininkas buvo sužeistas. Taip pat buvo sulaikytas iš automobilio bandęs sprukti asmuo, bet neaišku, ar jis susijęs su kruvinu incidentu.

(papildyta 09.44) Kalifornijoje nukauti du įtariamieji buvo vieninteliai San Bernardino šaudynių užpuolikai, mano policija

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras ir moteris, nukauti trečiadienį per susišaudymą su policija po masinių šaudynių San Bernardino mieste Kalifornijos valstijoje, tikriausiai buvo vieninteliai to išpuolio dalyviai, nurodė pareigūnai.

San Bernardino policijos vadas Jarrodas Burguanas nurodė, kad per susišaudymą nukauta moteris buvo 27 metų Tashfeen Malik.

Kitas įtariamasis anksčiau buvo įvardytas kaip 28 metų Syedas Farookas. Jų artimieji sakė, kad ši pora buvo susituokusi.

S.Farookas dirbo aplinkos medicinos specialistu San Bernardino sveikatos apsaugos departamente ir retkarčiais dirbdavo pelno nesiekiančioje organizacijoje „Inland Regional Center“, teikiančioje socialines paslaugas sutrikusio vystymosi žmonėms toje apygardoje.

REKLAMA

J.Burguanas sakė žurnalistams, kad S.Farookas anksčiau trečiadienį įtūžęs paliko savo biuro vakarėlį, į o vėliau grįžo apsiginklavęs iki dantų kartu su T.Malik.

Amerikos ir islamo ryšių tarybos vykdomasis direktorius Hussamas Ayloushas sakė, kad ta pora paliko savo kūdikį artimiesiems trečiadienio rytą, bet nebegrįžo jo pasiimti.

Užpuolikas – musulmonas?

Policija atskleidė vieno iš žuvusių užpuolikų tapatybę – tai Syedas Farookas. Jis esą dirbo tame pačiame konferencijų centre. Viešai paskelbus jo pavardę, amerikiečiai ėmė spėlioti, ar jis buvo musulmonas.

REKLAMA

J. Burguanas neatmetė, kad trečiasis įtariamasis sugebėjo pasprukti bei, kad į šį nusikaltimą įpainioti ir kiti asmenys.

Kol kas užpuolikų motyvai nėra žinomi.

„Jie atvyko pasiruošę tam, ką ir padarė, lyg būtų vykdę užduotį“, - sakė pareigūnas. Jis perspėjo, kad aukų skaičius dar nėra tikslus, daugelis sužeistųjų yra kritinės būklės.

Nukauto įtariamojo Syedo Farooko brolis Farhanas Khanas žiniasklaidai sakė, kad nesupranta, kodėl brolis įsivėlė į skerdynes.

„Neturiu jokio supratimo, kodėl jis turėtų kažką panašaus daryti. Aš visiškai neturiu supratimo. Aš pats esu šokiruotas“, - sakė F. Khanas. Jis pridūrė, kad paskutinį kartą su broliu kalbėjos praėjusią savaitę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apieškojo namus, rastas sprogmuo

Pareigūnai apsupo ir apieškojo namus netoli įvykio vietos, pranešė CNN. Skelbiama, kad vienas iš įtariamųjų gyveno teritorijoje, esančioje netoli konferencijų centro.

Kita specialiųjų pajėgų grupė apieškojusi įvykio vietą rado sprogmenį, tad buvo imtasis visų atsargumo priemonių, evakuoti aplinkinių pastatų gyventojai.

Buvo puikiai pasiruošę

Pareigūnų teigimu, užpuolikai buvo puikiai pasiruošę išpuoliui. Apie 11 valandą vietos laiku jie pradėjo šaudyti į kelis šimtus žmonių, susirinkusių „Inland Regional Center“ pagalbos neįgaliesiems centre. Baigę savo kruviną darbą, jie paspruko juodu visureigiu.

REKLAMA

San Bernardino miesto valdžia sutelkė visas įmanomas pajėgas, siekiant surasti šaudynių vykdytojus. Buvo uždarytos visos mokyklos bei vietos valdžios įstaigos. Ligoninėse buvo įvestas aukščiausias pasirengimo laipsnis.

„Kol kas neturime informacijos, kad tai buvo teroro aktas. Neabejotinai turime reikalų su kažkuo, ką galima pavadinti vidaus terorizmu“, - sakė miesto policijos vadas.

San Bernardino mieste, esančiame vos už 100 km nuo Los Andželo, gyvena apie 200 tūkst. gyventojų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų