REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
50
Bėglio su ginklu įveiktas atstumas (nuotr. TV3)

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas penktadienio rytą pranešė, kad kol kas neaišku, ko tokiu elgesiu siekė policininko ginklą Vilniuje pagrobęs ir pabėgęs vyras nepaaiškina. Kol kas atlikta tik pirminė Igorio Molotkovo apklausa, vykdomi kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai.

50

Policijos generalinis komisaras Linas Pernavas penktadienio rytą pranešė, kad kol kas neaišku, ko tokiu elgesiu siekė policininko ginklą Vilniuje pagrobęs ir pabėgęs vyras nepaaiškina. Kol kas atlikta tik pirminė Igorio Molotkovo apklausa, vykdomi kiti ikiteisminio tyrimo veiksmai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Pagal priminius duomenis, žmogus negali paaiškinti savo elgesio motyvų“, - sakė L.Pernavas.

Jis teigė, jog turimais duomenimis, tuo metu, kai vyras pagrobė ginklą, policininkai buvo šalia automobilio, kuriame uždarytas sėdėjo sulaikytasis.

REKLAMA

„(Pareigūnai buvo) greta automobilio, bet dar kartą kartoju, tai yra pirminė informacija“, - penktadienį sakė L.Pernavas.

Bėglio suradimą L.Pernavas įvertino kaip pakankamai greitą.

„Aš sakyčiau turbūt, (kad prireikė) tik penkių valandų, aš manau, kad pakankami greitai mums pavyko surasti šį asmenį“, - sakė komisaras.

Pirminiais duomenimis, bėglys veikė vienas.

Pasak Vilniaus apygardos prokuratūros vyriausiojo prokuroro Ramučio Jancevičiaus, teismo penktadienį prašoma suimti Igorį Molotkovą. Kol kas nežinoma, kokio suėmimo termino bus prašoma.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos policijos generalinis komisaras Linas Pernavas po vidurnakčio surengtoje spaudos konferencijoje papasakojo nuo policijos pareigūnų su kalašnikovu pasprukusio Igorio Molotkovo sulaikymo aplinkybes.

Paaiškėjo, kad bėglys jau buvo spėjęs išsivaduoti iš antrankių ir kitoje vietoje paslėpti minėtą šaunamąjį ginklą. O pats pasislėpė Pelesos g. 5 esančio namo bendro naudojimo duše.

„Buvo patikrintos visos teritorijos, kur tas asmuo galėtų būti. Sulaukėme daug informacijos iš gyventojų. Tikrinome visus skambučius. Galiausiai pastebėjome minėtą asmenį, Pelesos gatvėje. Jis buvo pasislėpęs duše. Kitoje vietoje radome ginklą, jis buvo neužtaisytas“, - pasakojo L. Pernavas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Policijos generalinis komisaras užtikrino, kad ginklas per apytiksliai 5 val. trukusią operaciją nebuvo panaudotas, jis net nebuvo užtaisytas.

„Kaip viskas įvyko? Ginklas buvo tarnybiniame automobilyje. Įtariamasis sėdėjo ant galinės sėdynės. Sugriebė ginklą, grasino policijos pareigūnams bei pabėgo peršokęs komisariato tvorą. Vėliau jis važiavo visuomeniniu transportu“, - pabėgimo aplinkybes trumpai apibūdino L. Pernavas.

Sulaikymo operacija įvyko sklandžiai. Anot L. Pernavo, su I. Molotkovu buvo deramasi ir pavyko jį įkalbėti pasiduoti: „Jokių specialių priemonių neprireikė. Tame name yra dušas ir jis buvo jame užsidaręs. Bėglį sulaikė policijos pareigūnai. Jis niekam negrasino.

REKLAMA

Apie tokio elgesio motyvus kalbėti sunku. Bus įvykdyta apklausa. Jau šiuo metu su pareigūnais bendrauja specialistai. Vėliau galėsime tiksliau pasakyti, kad tiksliai nutiko pabėgimo akimirką.“

Paaiškėjo, kad bėglys buvo vežamas pas gydytojus, nes skundėsi dėl sveikatos. „Galiu pasakyti, kad įtariamasis buvo keletą kartų teistas už vagystes ir kitas smulkias nusikalstamas veikas. Už ginklo pagrobimą jam gresia iki 10 metų“, - sakė L. Pernavas.

Policijos vadas neskubėjo smerkti galimai netinkamai savo pareigas atlikusių pareigūnų: „Mūsų tikslas buvo ne nubausti pareigūnus, bet sulaikyti pavojingą visuomenei asmenį. Savo ruožtu, mano tikslas, kad tokių atvejų nebebūtų arba būtų kaip įmanoma mažiau. Neklysta tik tie, kurie iš viso nedirba.“

REKLAMA

Tuo pačiu L. Pernavas pridūrė, kad tikisi, jog policija padarys tinkamas išvadas. „Mes kalbame ne apie tai, kad kažkur ne taip iššovėme, bet apie tai, jog pritrūko pakankamo pareigūnų dėmesio“, - pridūrė L. Pernavas. 


TAIP PAT SKAITYKITE:

Linas Pernavas: bėglys su automatu važiavo viešuoju transportu, nuo pareigūnų slėpėsi duše

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų